page contents

20170120

Το επιτυχημένο τρικ υποκλοπής στοιχείων Gmail και πώς θα το αναγνωρίσετε

Έναν ακόμα έλεγχο ασφαλείας καλούνται να κάνουν οι πλέον επιμελείς χρήστες του Διαδικτύου -ιδιώτες και επιχειρήσεις- για να μην πέσουν θύματα μιας ακόμα απόπειρας υποκλοπής των στοιχείων με τα οποία αποκτούν πρόσβαση στην ηλεκτρονική αλληλογραφία τους.


Η πλέον επιτυχημένη απόπειρα του λεγόμενου "phishing" 

Σκληρή η μοίρα με τα 3 κοριτσάκια της Πάτρας! Φιλοξενούνται στο χαμόγελο του παιδιού Εγκατέλειψε τον πατέρα η μάνα-Ο μυστήριος ρόλος της πεθεράς

Μια απίστευτη ιστορία κρύβεται πίσω από την εγκατάλειψη των τριών μικρών παιδιών, τα οποία βρέθηκαν παρατημένα έξω από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας.


Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, ο πατέρας των παιδιών είναι Αλβανικής καταγωγής, γεννημένος το 1991 και

Τιμάται το σαββατοκύριακο η 37η επέτειος της Επανακομιδής του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα από τη Μασσαλία

Τριάντα επτά χρόνια συμπληρώθηκαν από τις 19 Ιανουαρίου 1980 που επανήλθε ο Σταυρός του μαρτυρίου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου από το ναό του Αγίου Βίκτωρος της Μασσαλίας, στην Πάτρα.


Με την αφορμή της επετείου αυτής, όπως κάθε χρόνο, θα γίνουν θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν,

Πατρινό Καρναβάλι 2017....Αρχίζει το Σάββατο!


Μια ανάσα πριν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 και όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει τα πανιά της η μεγάλη γιορτή της πόλης.
Σε εποχές που οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές παγώνουν τη θέρμη της κοινωνίας, απειλητικά σύννεφα σκιάζουν την 

20170119

Σοκ και από τον φετινό ΕΝΦΙΑ λόγω φουσκωμένων αντικειμενικών


Του Σπύρου Δημητρέλη
Εμπλοκή έχει προκύψει με τη διόρθωση των αντικειμενικών αξιών στις τέσσερις περιοχές που

Το μέγα κέρδος της εξεταστικής...Επιστολή Νικολόπουλου στον πρόεδρο της εξεταστικής για την διερεύνηση δανειοδότησης κόμματων και ΜΜΕ

Κύριε Πρόεδρε,
Το μέγα κέρδος για τον ελληνικό λαό από την σύσταση και τη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής που ερεύνησε τον παράνομο δανεισμό των δυο Κομμάτων που άσκησαν

Νεκρό αγοράκι 5,5 μηνών από χτυπήματα του πατέρα του


Με τη ζωή του πλήρωσε τη βιαιοπραγία του πατέρα του κατά της μητέρας του ένα αγοράκι ηλικίας πεντέμισι μηνών, στη 

H νέα εφαρμογή του Instagram που θα γίνει μόδα

 Ένα νέο χαρακτηριστικό στο Instagram τέθηκε χθές, σε λειτουργία παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν ζωντανής ροής βίντεο.



Θέσεις πάρκινγκ μέσω Google maps

Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί στην υπηρεσία Google Maps πολλές χρήσιμες λειτουργίες που διευκολύνουν σημαντικά τον χρήστη, όπως (προφανώς) τις οδηγίες πλοήγησης, την κατεύθυνση των δρόμων και την κίνηση στους δρόμους σε πολλές πόλεις του κόσμου. 

Απ’ ό,τι φαίνεται, πολύ σύντομα θα προστεθεί ακόμα μία ενδιαφέρουσα λειτουργία.
Διαβάστε περισσότερα Θέσεις πάρκινγκ μέσω Google maps:

Ρομπότ-«γάντι» αγκαλιάζει την καρδιά και την βοηθά να χτυπά


Συγχρονίζεται με την καρδιά ενισχύοντας τις καρδιαγγειακές λειτουργίες της, όταν αυτές εξασθενούν, λόγω καρδιοπάθειας - Δεν έρχεται σε επαφή με το κυκλοφορικό του ασθενούς και μειώνει τις πιθανότητες θρόμβωσης 

Σήμερα η δίκη Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»


Πρώην στρατιωτικός ζητά από τον πρώην πρωθυπουργό αποζημίωση 260.000 ευρώ για ηθική βλάβη και εξαπάτηση για τις προεκλογικές εξαγγελίες του 2009 
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί σήμερα, Πέμπτη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. 

20170118

Τα «αγκάθια» στη διάσωση της Μαρινόπουλος


Των Δανάης Αλεξάκη και Γιώργου Γερακάρη
Εν αναμονή της γνωστοποίησης του περιεχομένου της απόφασης του Πρωτοδικείου αναφορικά με την επικύρωση του σχεδιασμού εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει σήμερα, οι εμπλεκόμενοι στο deal καλούνται να αντιμετωπίσουν τους νομικούς σκοπέλους του χρόνου υποβολής και εκδίκασης των τριτανακοπών, καθώς και της διαλυτικής αίρεσης των συμφωνηθέντων που ενεργοποιείται αυτοδικαίως.

Τι προβλέπει ο κόφτης για μετά το 2018. Μειώσεις συντάξεων, νέοι φόροι


Η αποδοχή από την πλευρά της κυβέρνηση της επέκτασης του δημοσιονομικού «κόφτη» και μετά το 2018 επαναφέρει τα δυσάρεστα σενάρια για σκληρά μέτρα εφόσον δεν πιαστεί ο στόχος για ετήσια πλεονάσματα της τάξης του 3,5%.

Πώς τα 204 χιλιόμετρα της απόστασης Αθήνα-Πάτρα θα διανύονται σε 1 ώρα και 50 λεπτά; ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ


Ο χάρτης των μετακινήσεων σε προς και σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα αλλάζει πλέον ριζικά από την άνοιξη και μετά. Είναι ενδεικτικό ότι για έναν κάτοικο της Αθήνας σε μερικούς μήνες (ως το Πάσχα) η απόσταση από το κέντρο της Πρωτεύουσας ως το Ρίο (απόσταση που θα είναι 204 χιλιόμετρα) θα καλύπτεται σε μία ώρα και πενήντα λεπτά.

Το ταξίδι (αν και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως όλα τα έργα και σε ορισμένα σημεία θα υπάρχουν στενώσεις) θα γίνεται σε δρόμο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ενώ θα υπάρχει και βοηθητική λωρίδα (ΛΕΑ).

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ την πρόοδο των εργασιών στην Ολυμπία Οδό μέχρι τον Δεκέμβριο

Ο χάρτης των μετακινήσεων σε προς και σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα αλλάζει πλέον ριζικά από την άνοιξη και μετά. Είναι ενδεικτικό ότι για έναν κάτοικο της Αθήνας σε μερικούς μήνες (ως το Πάσχα) η απόσταση από το κέντρο της Πρωτεύουσας ως το Ρίο (απόσταση που θα είναι 204 χιλιόμετρα) θα καλύπτεται σε μία ώρα και πενήντα λεπτά.
Το ταξίδι (αν και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως όλα τα έργα και σε ορισμένα σημεία θα υπάρχουν στενώσεις) θα γίνεται σε δρόμο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ενώ θα υπάρχει και βοηθητική λωρίδα (ΛΕΑ).
Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ την πρόοδο των εργασιών στην Ολυμπία Οδό μέχρι τον Δεκέμβριο


Πηγή:thebest.gr

20170116

Oxfam: Οι οκτώ πλουσιότεροι της υφηλίου έχουν όσα η μισή ανθρωπότητα


Μόλις οκτώ πρόσωπα έχουν περιουσία που ισοδυναμεί με όσα έχει το φτωχότερο μισό της υφηλίου, υποστηρίζει η Oxfam, επισημαίνοντας πως τα στοιχεία των τελευταίων χρόνων δείχνουν πως οι πλούσιοι γίνονται όλο και πλουσιότεροι και οι φτωχοί όλο και φτωχότεροι.

Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η Oxfam, όμως ακόμη και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός -με την έναρξη του οποίου σκόπιμα συμπίπτει η έκθεση της Oxfam- κρούει τον κώδωνα για τη διεύρυνση των ανισοτήτων.

H έκθεση της Oxfam δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, ενώ αυτήν την εβδομάδα το Νταβός της Ελβετίας φιλοξενεί τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Η έκθεση τονίζει επίσης πως νέα στοιχεία από την Κίνα και την Ινδία δείχνουν ότι το φτωχότερο μισό του πλανήτη κατέχει ακόμη λιγότερο από όσο υπολογίζονταν προηγουμένως.

Η Oxfam, η οποία περιγράφει το χάσμα ως «αισχρό», είπε ότι εάν τα νέα στοιχεία είχαν δοθεί στη δημοσιότητα νωρίτερα, θα έδειχναν ότι το 2016 εννέα άτομα κατείχαν όσο και τα 3,6 δισεκατομμύρια που απαρτίζουν το φτωχότερο ήμισυ της ανθρωπότητας, αντί για τα 62 άτομα που υπολογίζονταν τότε.

Συγκριτικά, το 2010, η περιουσία των 43 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου συνολικά αντιστοιχούσε στο φτωχότερο 50%, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς.

Η ανισότητα έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο θέμα τα τελευταία χρόνια, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Πάπα να συμπεριλαμβάνονται στις προσωπικότητες ή οντότητες που έχουν προειδοποιήσει για τις καταστροφικές επιπτώσεις της, ενώ ο θυμός εναντίον των ελίτ έχει πυροδοτήσει την αύξηση του λαϊκισμό στην πολιτική.

Το ίδιο το Φόρουμ στο Νταβός τόνισε την ανησυχία για το θέμα σε μια έκθεση που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα για τους παγκόσμιους κινδύνους.

«Βλέπουμε την έκφραση δήθεν αγωνίας - και σαφώς η νίκη του Τραμπ και το Brexit δίνουν νέα ώθηση στο θέμα φέτος - αλλά υπάρχει μια έλλειψη συγκεκριμένων εναλλακτικών στο κατεστημένο» είπε ο Μαξ Λόσον, επικεφαλής της πολιτικής στην Oxfam. «Μπορούμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό με διαφορετικούς τρόπους που θα μπορούσαν να αποβούν κατά πολύ πιο ωφέλιμοι για την πλειοψηφία των ανθρώπων» τονίζει.

Η Oxfam κάλεσε στην έκθεσή της για αυστηρότερες διώξεις όσον αφορά την αποφυγή φορολόγησης, και μια στροφή μακριά από τον καπιταλισμό των μερισμάτων που διαμοιράζει άνισα τις ανταμοιβές του στους ήδη πλούσιους.

Ενώ πολλοί εργαζόμενοι αγωνίζονται με μισθούς που παραμένουν στάσιμοι, ο πλούτος των υπερπλούσιων έχει αυξηθεί ετησίως κατά 11%, κατά μέσον όρο, από το 2009.

Ο Μπιλ Γκέιτς, πλουσιότερος άνδρας του κόσμου που συμμετέχει συχνά στο Νταβός, έχει δει την περιουσία του να εκτοξεύεται κατά 50% ή 25 δις δολάρια (23,5 δις ευρώ) από το 2006, που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Microsoft, παρά τις προσπάθειές του να δωρίσει το μεγαλύτερο μερίδιό της.

Ενώ ο Γκέιτς συμβολίζει το πώς ο υπερβολικός πλούτος μπορεί να ανακυκλωθεί για να βοηθήσει τους φτωχούς, η Oxfam πιστεύει πως αυτού του είδους η «μεγάλη φιλανθρωπία» δεν επιλύνει το ουσιαστικό πρόβλημα.

«Αν οι δισεκατομμυριούχοι έχουν πάρει απόφαση να αποχωριστούν τα χρήματά τους, αυτό είναι καλό. Η ανισότητα όμως έχει σημασία, και δεν μπορείς να έχεις ένα σύστημα όπου οι δισεκατομμυριούχοι συστηματικά πληρώνουν χαμηλότερες κλίμακες φόρου από ό,τι η γραμματέας ή η καθαρίστριά τους» είπε ο Λόσον.

Η Oxfam βασίζει τις μετρήσεις της σε στοιχεία από την ελβετική τράπεζα Credit Suisse και το περιοδικό Forbes. Οι οκτώ που κατονόμασε η έκθεση είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της βιομηχανίας ρούχων Inditex Αμάνθιο Ορτάγκα, ο βετεράνος επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ, ο επιχειρηματίας τηλεπικοινωνιών του Μεξικού Κάρλος Σλιμ, ο διευθυντής της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο διευθυντής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο συνιδρυτής της τεχνολογικής εταιρείας Oracle Λάρι Έλισον, και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΠΑΤΡΑΣ: Αντλίες που βγάζουν… αέρα κοπανιστό – Μπαράζ καταγγελιών για συγκεκριμένα πρατήρια

Αέρα… κοπανιστό βάζει ένα μεγάλο ποσοστό των αντλιών στα πρατήρια βενζίνης. Και φυσικά δεν κλέβουν μόνο στην βενζίνη, αλλά και στο πετρέλαιο και το υγραέριο!

Με τους οδηγούς να είναι αγανακτισμένοι, όμως σηκώνουν τα χέρια ψηλά αφού όχι μόνο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι ίδιοι, αλλά δεν έχουν καμία στήριξη και από την Πολιτεία. Της οποίας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι λόγω έλλειψης προσωπικού.
Το κλέψιμο… πάει σύννεφο ακόμη και με την καθιέρωση του συστήματος εισροών εκροών! Γιατρός που μετέβη με ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο σε πρατήριο στην Πάτρα … και αντί για 61 λίτρα που χωρά επισήμως το ρεζερβουάρ του… του έβαλαν 69! Και ο πρατηριούχος προσπάθησε να βγάλει… τρελό τον οδηγό αλλά και την BMW, που έχει κατασκευάσει το συγκεκριμένο ολοκαίνουργιο μοντέλο!
Ο γιατρός έκανε αναφορά στην Δ/νση Εμπορίου, ελεγκτές της οποίας μετέβησαν στο πρατήριο αλλά… δύο ημέρες μετά! (Προφανώς μέχρι τότε ο πρατηριούχος είχε… διορθώσει την ροή της αντλίας του)!
Σύμφωνα με στοιχεία από  το αρμόδιο Υπουργείο μέχρι και 9,5% στην ποσότητα των καυσίμων που βάζουν οι καταναλωτές στα αυτοκίνητά τους κλέβουν κάποια  βενιζινάδικα! Με τον αριθμό τους να αυξάνεται!
Όπως τονίζουν όσοι κάνουν τους ελέγχους,  όλες οι αποκλίσεις καταγράφονται από τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων τα όποια έχουν εγκατασταθεί στα περισσότερα σημεία διακίνησης αλλά δεν είναι λειτουργικά παρά τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, καθώς εκκρεμεί η συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου.
Συγκεκριμένα, ενώ το σύστημα έχει εγκατασταθεί στο 99% των πρατηρίων με κόστος 90 εκατ. ευρώ, δεν γίνεται επεξεργασία και αξιοποίηση των στοιχείων ενώ δεν έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά των συστημάτων. Επιπλέον:
-Το σύστημα δεν λειτουργεί στις φορολογικές αποθήκες αν και έχει εγκατασταθεί από το Μάιο του 2016.
-Εκκρεμούν οι αποφάσεις για τους σταθμούς αεροπορικών καυσίμων καθώς η ισχύουσα απόφαση είναι ανεφάρμοστη.
-Εκκρεμεί η έκδοση ΚΥΑ για μαρίνες, εργοτάξια, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων ΚΤΕΛ και ελεύθερες αποθήκες καυσίμων, όπως επίσης για τις προδιαγραφές και τη διαδικασία εγκατάστασης GPS στα βυτιοφόρα.

Επιβεβαιώνει ο Βίτσας: Προσελήφθησαν πολλοί στα hot spot, αλλά δεν πάνε

Οι ίδιοι οι βουλευτές της κυβέρνησης ζητούν εξηγήσεις από Αχτσιόγλου-Μουζάλα για το ότι οι προσληφθέντες -και ειδικά οι εξειδικευμένοι  που είναι  απαραίτητοι στις προσφυγικές δομές- εκλείπουν σε ποσοστό 100% και... λιάζονται σε γραφεία δήμων

Είναι αλήθεια ότι πολλοί έχουν προσληφθεί για να δουλέψουν στα κέντρα φιλοξενίας και στα hot spots και τελικά δεν πήγαν, παραδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος πως η κυβέρνηση διόρισε 2.500 στα hot spots, αλλά το 80% δεν «πατάει». 
 
«Στο μέτρο της δικής μου εμπλοκής, περίπου πέρσι το Μάρτιο βγήκε ένα πρόγραμμα από το υπ. Εργασίας για την συμμετοχή για τις προσλήψεις για δουλειά στα κέντρα φιλοξενίας και στα hot spots. Ήδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν στα κέντρα φιλοξενίας. Το θέμα δεν είναι πού κάθονται αλλά πού δουλεύουν και σε αυτό προσανατολιζόμαστε με τον Γιάννη το Μουζάλα και την Έφη την Αχτσιόγλου και την Ράνια την Αντωνοπούλου, για το πώς θα λυθεί», απάντησε ο υπουργός.

Οι αποκαλύψεις από το Πρώτο Θέμα

Με μια ερώτηση που κατέθεσαν την παραμονή των Χριστουγέννων 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν όλο το χάος που επικρατεί στο Προσφυγικό, καταγγέλλοντας ότι μόλις το 20% από έναν αριθμό 2.500 ανθρώπων που προσλήφθηκαν μέσω του ΟΑΕΔ για να προσφέρουν υπηρεσίες στις δομές φιλοξενίας ανέλαβε τα καθήκοντά του σε αυτές.

Τόσο από την καταγγελία των κυβερνητικών βουλευτών όσο και από το ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» προκύπτει ότι οι περισσότεροι προσληφθέντες απασχολούνται σε άλλα έργα από εκείνα για τα οποία διορίστηκαν ή παραμένουν ανενεργοί την ίδια ώρα που οι πρόσφυγες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και τις προηγούμενες μέρες ήρθαν αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ξεπαγιάζοντας στα χιονισμένα hot spots. Oπως αναφέρεται στην επίμαχη ερώτηση την οποία υπέβαλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Δεκεμβρίου, ζητώντας εξηγήσεις από τους υπουργούς Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής Εφη Αχτσιόγλου και Γιάννη Μουζάλα αντίστοιχα, στο πλαίσιο προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας δημιουργήθηκαν 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης με την τοποθέτηση προσωπικού σε δήμους και σε υπηρεσίες Yποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών.

Στο κείμενο της ερώτησης που υπογράφεται από τους βουλευτές Γιώργο Ακριώτη, Ιωάννη Θεοφύλακτο, Αννέτα Καββαδία, Ευαγγελία Καρακώστα, Φρόσω Κασαρλίδου, Αστέριο Καστόρη, Χαρά Καφαντάρη, Ζωή Λιβανίου, Χρήστο Μαντά, Κώστα Μορφίδη, Θέμη Μουμουλίδη, Νίκο Ξυδάκη, Γιώργο Πάλλη, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Νίκο Παπαδόπουλο, Κώστα Παυλίδη, Τάσο Πρατσόλη, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή και Γιώργο Ψυχογιό γίνεται επίκληση μαρτυριών και αναφορών εργαζομένων και εθελοντών για τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στις δομές φιλοξενίας.

Διαπιστώνονται από τις μαρτυρίες αυτές, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, «πολλές αυθαιρεσίες κατά τη λειτουργία της δράσης, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα». Ειδικότερα, εστιάζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας, στο οποίο με βάση τον οριστικό πίνακα κατάταξης του ΟΑΕΔ προσλήφθηκαν 100 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων. Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο έπειτα από τρεις μήνες λειτουργίας όπως επιβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, που είναι ο επικεφαλής συντονιστής του καταυλισμού (αξιωματικός της 114 Π.Μ.) και ο υπεύθυνος συντονιστής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, είναι η εξής:

- «Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που απασχολείται τελικώς για τον σκοπό για τον οποίο προσλήφθηκε δεν ξεπερνά το 20%. Ταυτόχρονα οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και τεχνικοί, όπως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, που είναι απαραίτητοι εντός της δομής, εκλείπουν σε ποσοστό 100%». Το πρόβλημα, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, δημιουργείται εξαιτίας εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας που έδωσε τη «δυνατότητα αξιοποίησης του προσωπικού σε χώρους εκτός των Κέντρων Φιλοξενίας σε ποσοστό έως και 50% για την κάλυψη αναγκών πέραν των ορίων λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας, αλλά που σχετίζονται πάντως με τη λειτουργία και εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων προσφύγων».

- Eτσι, όπως καταγγέλλουν στην ερώτησή τους οι κυβερνητικοί βουλευτές, «ο εκάστοτε εντεταλμένος δημοτικός υπάλληλος για τη διαχείριση του προγράμματος και την κατανομή του προσωπικού λειτουργεί κατά το δοκούν και χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα οι τοπικοί βουλευτές να γίνονται δέκτες καταγγελιών για άνιση μεταχείριση εργαζομένων, αυταρχικές συμπεριφορές συστηματικές αυθαιρεσίες, αλλά και απαξίωση της δράσης για την ενίσχυση και υποστήριξη των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων».

Η περίπτωση της Ριτσώνας είναι μόνο μία από τις συνολικά 24 δομές όπου εφαρμόζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αφορά σε 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης 8μηνης διάρκειας σε 19 κέντρα φιλοξενίας και 5 hot spots σε 8 περιφέρειες. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.523.136 ευρώ, εκ των οποίων τα 10.951.960 ευρώ προέρχονται από συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και τα 6.571.176 ευρώ από πόρους του ΟΑΕΔ. Μεταξύ των ειδικοτήτων περιλαμβάνονται ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, οδηγοί, οικοδόμοι και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, με την πλειονότητα των θέσεων να αφορά σε εργαζόμενους γενικών καθηκόντων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, ωστόσο, δεν τέθηκε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ποτέ στην υπηρεσία των προσφύγων.

Κι αυτό παρόλο που στη σχετική προκήρυξη γινόταν επίκληση στη διεθνή κοινωνική συγκυρία που έχει ωθήσει ιδιαίτερα μεγάλα κύματα προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας και σημειωνόταν: «Καθίσταται επομένως επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης και υποστήριξης των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής που παρέχονται από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης». 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να αντιμετωπίσουν το «φαινόμενο απομάκρυνσης των εργαζομένων εκτός δομών φιλοξενίας και τοποθέτησής τους σε άλλες υπηρεσίες, υπό τις επιταγές των εκάστοτε δημοτικών αρχών, γεγονός που αντιτίθεται στον σκοπό της δράσης και στις ανάγκες των δομών φιλοξενίας προσφύγων», αλλά οι απαντήσεις που έλαβαν δεν υπήρξαν διόλου ικανοποιητικές . 

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες αφού, αντί εξηγήσεων, περιορίζεται σε επισύναψη εγγράφου του γενικού γραμματέα Υποδοχής του περασμένου Νοεμβρίου, στο οποίο μεταξύ των προτάσεων «για την αποτελεσματική διαχείριση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας» προτείνεται η αξιοποίηση «ενός ποσοστού έως και 50% των ωφελούμενων της δράσης από τους ήδη τοποθετημένους στα Κέντρα Προσωρινής Υποδοχής από τους ίδιους τους ΟΤΑ α’ βαθμού για την εξυπηρέτηση των ολοένα αυξανόμενων αναγκών που έχουν προκύψει από τη λειτουργία των Κέντρων Προσωρινής Υποδοχής και την υποστήριξή τους». 

Δήμαρχοι: «Τους χρησιμοποιούμε και αλλού»

Τη χρησιμοποίηση εργαζομένων σε άλλα έργα επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους οποίους απευθύνθηκε το «ΘΕΜΑ». Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, στον δήμο του οποίου τοποθετήθηκαν 100 εργαζόμενοι, αναφέρει ότι «είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για τις δομές φιλοξενίας αλλά και για τον δήμο αυτοί οι υπάλληλοι». 
Ο ίδιος δηλώνει ότι «κανένας τους δεν είναι μέσα στις δομές» και στη συνέχεια εξηγεί:

«Πηγαίνουν και φεύγουν. Μπορεί μία μέρα να πάνε 10, άλλη μέρα 20, κάποια επόμενη τριάντα. Τα άτομα που απασχολούνται στην καθαριότητα πηγαίνουν 3 φορές την εβδομάδα στο κέντρο και τις υπόλοιπες δύο μέρες καθαρίζουν τον ευρύτερο χώρο από το Σούνιο μέχρι το Λαύριο. Δηλαδή κάνουν δουλειές γενικών καθηκόντων, καθαριότητα, πράσινο». 

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, σημειώνει: «Ανακουφίστηκε ο δήμος μας. Δεν είχαμε άτομα και εργατικό δυναμικό. Οι μόνιμοι στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες είναι 90 άτομα και μας ήρθαν 75 νέα άτομα. Ζωντάνεψαν οι υπηρεσίες μας. Υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν αποκλειστικά στον δήμο και κάποιοι που απασχολούνται αποκλειστικά στο κέντρο. Τα 2/3 των εργαζομένων είναι στον δήμο». 
 

Η ερώτηση των 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ολόκληρη η ερώτηση των 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Απασχολούμενοι στις Υπηρεσίες υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών»

Ο ΟΑΕΔ, με την υπ’ αριθ. 6/2016 πρόσκλησή του, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων το τιθέμενο από την ΚΥΑ με αριθμ. 6.174/5.1504 (ΦΕΚ 424/Β/22-02-2106) θεσμικό πλαίσιο, υλοποιεί τον Α’ Κύκλο της Δράσης με τίτλο «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α’ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ». Στόχος του Προγράμματος είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, αλλά και η αντιμετώπιση των διογκούμενων κυμάτων προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκαν 2.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης με την τοποθέτηση προσωπικού σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α’ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών. Με βάση μαρτυρίες και αναφορές εργαζομένων και εθελοντών σε Δομές Φιλοξενίας, διαπιστώνονται πολλές αυθαιρεσίες κατά τη λειτουργία της Δράσης, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα.

Χαρακτηριστικά, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας, βάσει του οριστικού πίνακα κατάταξης επιτυχόντων του ΟΑΕΔ, προσλήφθηκαν για τον σκοπό αυτό 100 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, και η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο μετά από τρεις σχεδόν μήνες λειτουργίας και σύμφωνα με τα όσα επιβεβαιώνουν ο Επικεφαλής Συντονιστής του καταυλισμού (αξιωματικός της 114 Π.Μ. ) και ο υπεύθυνος συντονιστής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης είναι η εξής:

1. Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που απασχολείται τελικώς για τον σκοπό για τον οποίο προσλήφθηκε δεν ξεπερνά το 20%. Ταυτόχρονα οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και τεχνικοί, όπως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι που είναι απαραίτητοι εντός της Δομής, εκλείπουν σε ποσοστό 100%. Υπενθυμίζουμε ότι υπό το φως των προβλημάτων αξιοποίησης του προσωπικού τα οποία ανέκυψαν το Υπουργείο Εργασίας έκρινε σκόπιμο να απευθυνθεί με εγκύκλιο προς τους Επιβλέποντες Φορείς / Δήμους, στην οποία τους παρέχεται το δικαίωμα τοποθέτησης εργαζομένων σε χώρους εκτός των Κέντρων Φιλοξενίας σε ποσοστό έως και 50% για την κάλυψη αναγκών πέραν των ορίων λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας, αλλά που σχετίζονται πάντως με τη λειτουργία και εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων προσφύγων.

2. Ο εκάστοτε εντεταλμένος δημοτικός υπάλληλος για τη διαχείριση του προγράμματος και την κατανομή του προσωπικού λειτουργεί κατά το δοκούν και χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα οι τοπικοί βουλευτές να γίνονται δέκτες καταγγελιών για άνιση μεταχείριση εργαζομένων, αυταρχικές συμπεριφορές, συστηματικές αυθαιρεσίες, αλλά και απαξίωση της «Δράσης για την ενίσχυση και υποστήριξη των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων». Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω καθώς επίσης και:

1. Τη ρητή επισήμανση της Δημόσιας πρόσκλησης Νο6/2016 του ΟΑΕΔ, που καθιστά σκοπό της Δράσης την «επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση και υποστήριξη των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής που παρέχονται από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης».
2. Τη διατύπωση της ΚΥΑ 6.1714/5.1504 (ΦΕΚ 424/Β/22-02-2016) που υποχρεώνει τους Επιβλέποντες Φορείς, εν προκειμένω τους Δήμους, να απασχολούν τους Ωφελούμενους/εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα α) στις ειδικότητες για τις οποίες έχουν προσληφθεί και β) να μην αναθέτουν σε Ωφελούμενους καθήκοντα τα οποία απαιτούν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία η οποία δεν προκύπτει από την ειδικότητά τους («ιδιαιτέρως δε όταν αυτά τα καθήκοντα περιλαμβάνουν τη χρήση εξοπλισμού - μηχανημάτων και εργαλείων»).

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:


1. Πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο απομάκρυνσης των Εργαζομένων εκτός Δομών Φιλοξενίας και τοποθέτησής τους σε άλλες υπηρεσίες, υπό τις επιταγές των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών, γεγονός που αντιτίθεται στο σκοπό της δράσης και στις ανάγκες των Δομών Φιλοξενίας προσφύγων;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να μη σημειώνονται φαινόμενα αυθαίρετης τοποθέτησης των εργαζομένων σε τομείς εκτός ειδικότητας για την οποία έχουν προσληφθεί και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, σύμφωνα με τον Κώδικα Νόμων για την Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων Ν. 3850/2010 (ΦΕΚ 84 Α’);

Εν όψει του Β’ Κύκλου της Δράσης που θα ακολουθήσει, σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε μην εμφανιστούν ανάλογες αυθαιρεσίες και προβλήματα;

Οι ερωτώντες Βουλευτές:
Ακριώτης Γιώργος, Θεοφύλακτος Ιωάννης, Καββαδία Ιωαννέτα, Καρακώστα Ευαγγελία, Καρασαρλίδου Φρόσω, Καστόρης Αστέριος, Καφαντάρη Χαρά, Λιβανίου Ζωή, Μαντάς Χρήστος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Μουμουλίδης Θεμιστοκλής, Ξυδάκης Νικόλαος, Πάλλης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παπαδόπουλος Νικόλαος, Παυλίδης Κωνσταντίνος, Πρατσόλης Αναστάσιος, Σταματάκη, Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Ψυχογιός Γιώργος
Πηγή:protothema.gr

«Κόφτη» στην παιδική ψυχή καταγγέλλουν οι επαγγελματίες ειδικής αγωγής για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ


Σε εξέλιξη η συγκέντρωσή τους έξω από το υπ. Υγείας  - Μας χρησιμοποιούν ως άλλοθι για να χτυπήσουν την ειδική αγωγή καταγγέλλουν οι εκπρόσωποί τους
 Κραυγή διαμαρτυρίας υψώνουν οι επιστήμονες Ειδικής Αγωγής -και μαζί τους χιλιάδες οικογένειες που ωφελούνται από τις παρεχόμενες υπηρεσίες (ειδικής αγωγής)- για τις μεθοδεύσεις που, όπως καταγγέλλουν, υφίστανται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τις νέες συμβάσεις που θα διέπουν την ειδική αγωγή.
Οι σύλλογοι και τα σωματεία επαγγελματιών-επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής» σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες, μετά την κοινοποίηση των θέσεών τους με επιστολές τους, αποτυπώνουν με πιο δυναμικό τρόπο την αντίδρασή τους στις αιφνιδιαστικές και βεβιασμένες αλλαγές των αρμοδίων, με συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους 17. Παράλληλα, την ίδια ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση - διαμαρτυρία  και στη Θεσσαλονίκη έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
 «Ζητάμε 6μηνη παράταση στην ισχύουσα σύμβαση ώστε συζητήσουμε τους όρους της νέας σύμβασης την οποία κανείς επαγελματίας δεν μπορεί να υπογράψει γιατί δεν είναι βιώσιμη. Ο απώτερος στόχος τους είναι να χτυπήσουν την ειδική αγωγή και μας χρησιμοποιούν ως άλλοθι γι' αυτό» δήλωσε εκπρόσωπος των λογοθεραπευτών.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές, μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν τα πτυχία τους μπροστά στην είσοδο του κτηρίου του υπουργείου Υγείας.
 Με τις νέες συμβάσεις που σχεδιάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, απειλείται η βιωσιμότητα των 2.500 επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής. Σημειώνεται πως υπό την ομπρέλα της Ειδικής Αγωγής βρίσκονται λογοθεραπευτές, λογοπεδικοί, λογοπαιδαγωγοί κα. που αντιμετωπίζουν κυρίως παιδιά και εφήβους με προβλήματα λόγου (π.χ. τραυλισμός, αρθρωτικές διαταραχές),  βαρηκοΐα, προβλήματα κίνησης, αναπτυξιακές δυσκολίες,  αυτισμό και άλλες σοβαρές παθήσεις.
 Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι των λογοθεραπευτών-λογοπεδικών, η νέα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ που καλούνται να υπογράψουν σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα είναι τόσο πρόχειρη, που αναφέρει τα «προβολικά τεστ», ως... προβληματικές δοκιμασίες και τη «διάγνωση ειδικών μαθησιακών δυσκολιών» ως... εξέταση εκμαθησιακών ανωμαλιών.
 Οι επιστήμονες Ειδικής Αγωγής θεωρούν πως οι αλλαγές που φέρνει ο ΕΟΠΥΥ (νόμος 4447 – άρθρο 34 που ψηφίστηκε 21/12/16) στην παροχή υπηρεσιών «ειδικής αγωγής», υποβαθμίζουν τις θεραπευτικές παρεμβάσεις και μειώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών, αφήνοντας απροστάτευτα τα παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες (αναπτυξιακές, νοητικές, γλωσσικές) και χρήζουν ειδικής αγωγής.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, από την άλλη πλευρά, εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στις συμβάσεις προτάσσοντας τα οφέλη για τους ασφαλισμένους, ώστε να σταματήσουν, όπως αναφέρει, να προπληρώνουν για υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτόν, ο Οργανισμός έχει δώσει παράταση έως τις 24 Ιανουαρίου (αντί για τις 15 Ιανουαρίου) προκειμένου οι πάροχοι υγείας να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Από τις 25 Ιανουαρίου ο ΕΟΠΥΥ θα δέχεται μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις και ηλεκτρονικές υποβολές των δαπανών από τους επαγγελματίες ειδικής αγωγής (σήμερα οι συνεδρίες προπληρώνονται από τους ασφαλισμένους και στη συνέχεια υποβάλλονται  οι  αποδείξεις στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ  ώστε οι ασφαλισμένοι χρήστες υπηρεσιών ειδικής αγωγής να αποζημιωθούν). Αυτό προϋποθέτει ότι οι επιστήμονες ειδικής αγωγής  πρέπει να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ειδάλλως δεν θα γίνονται δεκτές οι γνωματεύσεις και οι υποβολές τους.

Τι ζητούν οι λογοθεραπευτές
Οι εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών, καλούν τον ΕΟΠΥΥ να παρατείνει τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Μαρτίου το ισχύον καθεστώς κάλυψης δαπανών «Ειδικής Αγωγής» για τους ασφαλισμένους, κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτεί ο κλάδος ουσιαστικά και να δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών «Ειδικής Αγωγής».
Καλούν, επίσης, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών «Ειδικής Αγωγής» όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016, να ορίσει τον προϋπολογισμό συγκεκριμένα για κάθε κλάδο, να καταργήσει το φορολογικό μέτρο του claw back (επιστροφή της υπέρβασης από την προϋπολογισθεία κλειστή δαπάνη)  και να προχωρήσει στην κατάρτιση των όρων λειτουργίας για τους χώρους και τις δομές παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής.
 Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ευτελισμό της επιστημοσύνης τους αλλά και της θεραπευτικής διαδικασίας που αποτυπώνεται μέσα από την κοστολόγηση του έργου τους. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η πληρωμή του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς για κάθε συνεδρία πχ εργοθεραπείας ή για ειδικούς παιδαγωγούς είναι 1,23 Ευρώ! Εκτιμούν δε πως δημιουργείται φαύλος κύκλος, όπου οι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής θα υποαμοίβονται εξαιτίας της μειωμένης παροχής του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι γονείς δεν θα μπορούν να αναλάβουν το κόστος των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στα παιδιά τους.
ΠΗΓΉ:protothema.gr

Ποιος πολιτικός Αρχηγός έχει καταθέσεις 38 εκατ. ευρώ;



Δικαιούται ο Πρωθυπουργός να γνωρίζει μόνο αυτός ποιος είναι ο πολιτικός Αρχηγός που έχει καταθέσεις ύψους 38 εκατ. ευρώ σε τράπεζα της Κεντρικής Ευρώπης;  Οφείλει να τον αποκαλύψει και να ελεγχθεί η προέλευση των χρημάτων και η νομιμότητα ή μη της ύπαρξης του εν λόγω καταθετικού λογαριασμού.
Αυτό είναι το πνεύμα της ηχηρής δημόσιας παρέμβασης του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου για τον… «ανώνυμο» Πρόεδρο Κόμματος, που έχει αυτό το τεράστιο «κομπόδεμα» σε τράπεζα του εξωτερικού.
Ήδη, ο ανεξάρτητος βουλευτής, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έχει καταθέσει ερώτηση προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα καλεί όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς να τοποθετηθούν, χωρίς υπεκφυγές, επί του θέματος.
Τα ερωτήματα που έχει θέσει ο Νίκος Νικολόπουλος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους Υπουργούς είναι τα ακόλουθα:
«Αληθεύει ότι κατέχει την πληροφορία ο Πρωθυπουργός για το ποιος είναι ο πολιτικός Αρχηγός, με αυτές τις δυσθεώρητες καταθέσεις;

Ποιον πολιτικό Αρχηγό δείχνει και «φωτογραφίζει» ο Πρωθυπουργός και εάν διαθέτει ατράνταχτα στοιχεία, έχουν προσκομισθεί αρμοδίως; Κι αν ναι, ποιοι ελεγκτικοί και διωκτικοί φορείς ερευνούν την υπόθεση και σε ποιο στάδιο βρίσκεται;»