page contents

20170304

3η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού στην Πάτρα στις 11 Μαρτιου

Το ποσοστό του αυτισμού στις μέρες μας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά και αναμφισβήτητα. Έχουμε πλέον φθάσει στο
σημείο όπου ο καθένας μας μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον στο ιδιαίτερα ευρύ και δυστυχώς ανεξερεύνητο

Οι 15 κλάδοι με υποχρεωτικό POS – Όλη η λίστα με τα επαγγέλματα

Την υπουργική απόφαση με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν
υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 52χρονος Γάλλος που ασελγούσε σε μικρά παιδιά

Δείτε τις φωτογραφίες από τη σύλληψή του - Πρόκειται για τον Montane Muriel

Tα στοιχεία του και τις φωτογραφίες του 52χρονου που

ΣΚΑΝΔΑΛΟ μεγατόνων εμπλέκει την κορούλα της Ντόρας

Αμοιβή 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό
Ερυθρό Σταυρό, του κατηγορούμενου για υπόθεση

Μία χώρα που συρρικνώνεται: Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας

Οι συνέπειες του δημογραφικού σε κάθε τομέα, αλλά ιδίως στο ασφαλιστικό εξετάστηκαν στο πάνελ του Οικονομικού
Φόρουμ Δελφών με τίτλο «Μία χώρα που συρρικνώνεται: Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας».

Ο διευθυντής περιεχόμενου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος συντονίζοντας το πάνελ επισήμανε καταρχήν ακριβώς τις οριζόντιες συνέπειες του δημογραφικού σε όλα τα θέματα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Με αφορμή δε τη συζήτηση που ακολούθησε ειδικότερα για το ασφαλιστικό, προανήγγειλε ότι σε έρευνα της διαΝΕΟσις, που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες, 50% των Ελλήνων όταν ρωτήθηκαν σε ποια ηλικία θα ήθελαν να βγουν στη σύνταξη, απάντησαν κάτω των 60 ετών, ενώ σε μονοψήφιο ποσοστό απάντησαν άνω των 65.

Ο καθηγητής Δημογραφικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βύρων Κοτζαμάνης, που παρουσίασε έρευνα της διαΝΕΟσις για το δημογραφικό, επισήμανε ότι το καλύτερο σενάριο κάνει λόγο για δέκα εκατομμύρια Έλληνες το 2050 και το χειρότερο για οκτώ εκατ.

Μάλιστα, όχι μόνον το ένα τρίτο του πληθυσμού θα είναι άνω των 65, αλλά οι άνω των 85 αποτελούν όλο και μεγαλύτερο ποσοστό και του γενικού πληθυσμού και της ομάδας άνω των 65, δηλαδή έχουμε γήρανση μέσα στη γήρανση.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζαμάνη, η μόνη δυνατή παρέμβαση είναι η μετανάστευση, καθώς, όπως είπε, ό,τι και να κάνουμε η θνησιμότητα και η γονιμότητα δε θα αλλάξουν για 20 χρόνια.

Ο πρώην υπουργός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τάσος Γιαννίτσης αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις που δείχνουν ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη από 16,2% του ΑΕΠ το 2015 θα κινηθεί στο 14,3% το 2060. Η δημογραφική επιδείνωση θα συμβάλει σημαντικά αυξητικά στο ασφαλιστικό έλλειμμα (+10,6 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ).

«H συνεχής μείωση του πληθυσμού σημαίνει ένα πράγμα, ότι κάθε γενιά θα παίρνει χαμηλότερες συντάξεις ή θα βγαίνει αργότερα στη σύνταξη ή και τα δύο», τόνισε ο κ. Γιαννίτσης και δήλωσε: «Αλληλεγγύη γενεών με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει και σίγουρα όχι με αυτό το σύστημα».

Ανέφερε επίσης ότι μελέτη που έκανε πρόσφατα δείχνει ότι το ασφαλιστικό ήταν παράγοντας της κρίσης, όχι αποτέλεσμα της κρίσης, «άρα εάν δεν λύσεις το ασφαλιστικό, δεν μπορείς να λύσεις την κρίση».

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης στο Παρίσι, Γιώργος Πρεβελάκης σημείωσε ότι καθώς επιστρέφουμε στις θρησκευτικές ταυτότητες διεθνώς, λύση είναι η προσέλκυση χριστιανών μεταναστών από Μέση Ανατολή και Αφρική, που μπορούν να ενταχθούν και να ελληνοποιηθούν.

«Οι δημογράφοι θα μας πουν πόσους θέλουμε για να είμαστε άνετα. Δύο εκατομμύρια; Τίποτε δεν είναι αυτό για τον πληθυσμό της Αιγύπτου», είπε και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες δεν είναι φυλή. Δεν είμαστε Έλληνες λόγω αίματος. Είναι θέμα πολιτισμικής ένταξης. Από αυτό τον τόπο έχουν περάσει όλοι οι λαοί κι έχουμε ελληνικό πληθυσμό».

Ο βοηθός καθηγητής του τμήματος Σπουδών Στατιστικής και Ασφάλισης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πλάτων Τήνιος ανέφερε ότι σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ ο πλούσιοι ζουν περισσότερο και οι φτωχές γυναίκες λιγότερο. «Άρα υπάρχει μεγάλη ταξικότητα, που θα έλεγε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο δημογραφικό» σχολίασε, σημειώνοντας πάντως ότι δεν ξέρουμε εάν αυτό ισχύει και στην Ευρώπη ή 50 χρόνια κοινωνικού κράτους είχαν διαφορετικό αποτέλεσμα.

Εκτίμησε όμως ότι η μακροβιότητα μπορεί να είναι ευλογία και όχι κατάρα για τη χώρα, εάν προσαρμοστούμε εγκαίρως. Πρότεινε ειδικότερα «αντίστροφα στεγαστικά δάνεια» για να έχουν ροή εισοδήματος οι συνταξιούχοι με ακίνητη περιουσία και «αργυρή ανάπτυξη» στα πρότυπα της Ισπανίας που έχει γεμίσει γήπεδα γκολφ, δηλαδή να φτιάξει η Ελλάδα μία «ευρωπαϊκή Φλόριντα».
newsbeast.gr

ΔΕΗ, το νέο αγκάθι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Νέο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση είναι το μέλλον της ΔΕΗ, καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών για αύξηση των
δημοπρατούμενων ποσοτήτων ρεύματος ή ακόμα και για

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Δώρο Πάσχα 2017: Πώς υπολογίζεται - Πότε πληρώνεται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Δώρο Πάσχα 2017. Φέτος η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας πέφτει στις 16
Απριλίου. Εκτός από τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα,

Ανέκδοτο:Λαθραία σακιά με ...άμμο

Ένας τύπος με μηχανή , πάει να περάσει τα Μεξικανικά σύνορα με δύο σάκους να ισορροπούν στους ώμους του . 
Φρουρός : " Τι έχεις στους σάκους ; " 
Τύπος : " Αμμο ! " 
Ο φρουρός τον κατεβάζει από τη μηχανή , ψάχνει τους σάκους ... γεμάτοι άμμο . Ο τύπος τα μαζεύει , ανεβαίνει στη μηχανή και φεύγει . Μετά από δύο εβδομάδες , πάλι τα ίδια ... 
Φρουρός : " Τι έχεις εκεί ; " 
Τύπος : " Αμμο ! " 
Φρουρός : " Κατέβα να σε ψάξουμε ". 
Τα ίδια ... τίποτα παρά άμμος και ο τύπος ανέβηκε στη μηχανή και έφυγε . 
Κάθε δύο εβδομάδες , επί έξι μήνες , οι έρευνες συνεχίστηκαν . Τελικά , μια βδομάδα ο τύπος δε φάνηκε . Ωστόσο , τον πέτυχε ο φρουρός στο κέντρο της πόλης και του λέει : 
" Κολλητέ , μας είχες τρελάνει . Ξέραμε ότι κάτι πέρναγες λαθραία πάνω - κάτω . Δε θα πω τίποτα σε κανέναν ... τι λαθραία περνούσες απ τα σύνορα ; " 
Κι ο τύπος απαντά : 
" Μοτοσικλέτες " .

Δέηση για τον Θεόδωρο Τριάντη θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος  θα τελέσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου 4 Μαρτίου 2017 επιμνημόσυνη δέηση για τον αείμνηστο ευεργέτη των
Πατρών Θεόδωρο Τριάντη στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο.

Ο Θεόδωρος Τριάντης ήταν βιομήχανος και ευεργέτης και ανήκε στην οικογένεια Τριάντη, παλιά Πατρινή οικογένεια βιομηχάνων και πολιτικών, η καταγωγή της οποίας ήταν από την Άμφισσα Φωκίδας, τα δε μέλη της εγκαταστάθηκαν στην Πάτρα την περίοδο μετά την Επανάσταση και ασχολήθηκαν με το εμπόριο σταφίδας.

Το οικογενειακό μνήμα Τριάντη βρίσκεται στο Α' Νεκροταφείο Πατρών.

Για τον Β’ Κατανυκτικό εσπερινό την Κυριακή 5/3/2017 ο κ.κ. Χρυσόστομος θα λειτουργήσει στον ιερό Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, στην οδό Μαιζώνος. Ώρα έναρξης 18.00.

Το τριήμερο 7-9 Μαρτίου 2017 ο κ. Χρυσόστομος θα μετάσχει στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ασημένιο ο Φιλιππίδης στο Ευρωπαϊκό

Ο Κώστας Φιλιππίδης μετά από έναν μεγάλο αγώνα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 5,85μ. που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. 11ος ο Καραλής

Ανησυχία του Αμερικανού πρέσβη για 'ατυχήματα' στο Αιγαίο

Υπεύθυνη χαρακτήρισε την στάση της κυβέρνησης ο Τζέφρι Πάιατ κατά την παρουσία του στο 2ο Delphi Economic Forum, με αφορμή την κινητικότητα στο Αιγαίο


Υπεύθυνη χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης ο

20170303

«Ναι, εγώ έκαψα την ελληνική σημαία, το ομολογώ»

Στη σύλληψη τριών νεαρών προχώρησε η Αστυνομία με την κατηγορία ότι έκαψαν την ελληνική σημαία το βράδυ των πρόσφατων επεισοδίων έξω από το Πολυτεχνείο.
Μάλιστα, ο ένας εξ’ αυτών, ένας 20χρονος του αντιεξουσιαστικού χώρου, φέρεται να έχει παραδεχθεί την

ΑΣΕΠ 2Κ/2016: Οριστικά αποτελέσματα ΔΕ για προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος

Απο το ΑΣΕΠ ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για την προκήρυξη 2Κ/2016 και συγκεκριμένα για την κατηγορία

Το Gmail επιτρέπει τη λήψη αρχείων έως και 50 MB!

Η Google αλλάζει το επιτρεπόμενο όριο των MB των αρχείων που που μπορεί να λάβει κάποιος

Μέχρι σήμερα για να στείλει κάποιος ένα αρχείο πάνω από

Bloomberg: Αυτές είναι οι πιο «μίζερες» χώρες του κόσμου

Ο Δείκτης Μιζέριας του Bloomberg που απαρτίζεται από 65 χώρες, υπολογίζεται μέσω της πρόσθεσης των προβλέψεων

μιας χώρας για τον πληθωρισμό με τις προβλέψεις για την

Κόβουν φθηνό ρεύμα και φοροαπαλλαγές από 1,1 εκατ. ανέργους

«Βόμβα» από τον ΟΑΕΔ τινάζει στον αέρα τα επιδόματα, τις κοινωνικές παροχές όπως το φθηνό ρεύμα της ΔΕΗ, αλλά και
τις φοροαπαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ για 1,1 εγγεγραμμένους

Επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου

Αθήνα
Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επανεξελέγη ο
Γιώργος Παπανδρέου, το βράδυ της Πέμπτης. Η απόφαση του συνεδρίου της Οργάνωσης, που διεξάγεται στην Κολομβία, για τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ήταν ομόφωνη.

Στην ομιλία του, αμέσως μετά την επανεκλογή του, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε διεξοδικά στις σύγχρονες προκλήσεις και στα φαινόμενα του λαϊκισμού και του εθνικισμού που μαστίζουν την πολιτική ζωή πολλών χωρών του κόσμου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Προτεραιότητά τους είναι η κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. Προτεραιότητα μας να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία προς όφελος όλων. Πιστεύουν ότι θα κάνουν ισχυρές τις χώρες τους χτίζοντας τείχη, επενδύοντας σε όπλα, παίρνοντας μονομερείς αποφάσεις.

» Πιστεύουμε ότι θα κάνουμε ισχυρές τις χώρες μας επενδύοντας στους ανθρώπους, στην εκπαίδευση, στα κοινωνικά δικαιώματα, στην ικανότητα συνεργασίας σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

» Λένε 'να ξαναπάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας' και με αυτό εννοούν τον απομονωτισμό, το Brexit, τα κλειστά σύνορα. Εμείς λέμε 'να ξαναπάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας' και εννοούμε να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες, να ισχυροποιήσουμε τους πολίτες, να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατίες μας, να σεβαστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Λένε, μειώστε τη φορολογία των πλουσίων. Λέμε μειώστε τη δύναμη των πλουσίων».

Το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που έχει κεντρικό θέμα «Για έναν ειρηνικό κόσμο με Ισότητα και Αλληλεγγύη», ξεκίνησε τις εργασίες του στην πόλη Καρταχένα ντε Ίντιας της Κολομβίας.

Γίνεται στην Κολομβία, για να υποστηριχθεί η προσπάθεια του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος και του κυβερνητικού του εταίρου, μέλους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Παρτίδο Λιμπεράλ Κολομβιάνο PLC), για την ειρηνική επίλυση της εμφύλιας διένεξης με τους αντάρτες του FARC - μιας διένεξης με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αφού κράτησε για πάνω από μισό αιώνα.

Οι περισσότεροι από 500 σύνεδροι από όλα τα μέρη του κόσμου επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο Σάντος, ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης 2016.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε τον πρόεδρο Σάντος για τα θερμά του λόγια και του απένειμε το Βραβείο Ειρήνης Παπανδρέου-Τζέμ 2017. Το φετινό βραβείο, τόνισε, δίνεται στον πρόεδρο Σάντος για δύο λόγους: «Οι πρωτοβουλίες που πήρε για τον τερματισμό μιας πολυετούς εμφύλιας διένεξης, δείχνουν ένα πολιτικό θάρρος που είναι πολύ σπάνιο τη σημερινή εποχή. Το θάρρος αυτό, ελπίζουμε να εμπνεύσει κι άλλους ηγέτες για την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα επιλύσουν κι άλλες συγκρούσεις που μαστίζουν πολλές περιοχές του κόσμου».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Τους πολίτες ταλαιπωρείτε με την απεργία στα Μέσα Μεταφοράς

Αθήνα
Μέσω Twitter σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ τις απεργιακές
κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό-τραμ-ΗΣΑΠ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Παρασκευή, τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα.

Απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές ο κ. Μητσοτάκης είπε:


Newsroom ΔΟΛ

Πάτρα:Περιφερειακοί Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής την Κυριακή στο Κουκούλι

Με παρακαταθήκη  τις δύο περσινές πρώτες θέσεις στον Πανελλήνιο των ομάδων Γυμνασίου από την Περιφέρεια
Δυτικής Ελλάδας, ξεκινούν φέτος οι διαγωνισμοί της

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Σε μεγάλο νικητή της τουριστικής περιόδου εξελίσσεται η Ελλάδα

Στην Ελλάδα και την Αίγυπτο στρέφονται οι τουρίστες, καθώς περισσότερο από το ήμισυ έχουν μειωθεί οι θερινές κρατήσεις στην Τουρκία από Γερμανούς ύστερα από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων.

Αυτό υποστηρίζει η μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας αγοράς της Γερμανίας, τη Gesellschaft für Konsumforschung (GfK).

Στα τέλη Ιανουαρίου, οι κρατήσεις στην Τουρκία για την θερινή περίοδο από τη Γερμανία ήταν μειωμένες κατά 58% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Η Ελλάδα ξεκάθαρα επωφελείται από αυτό, όπως και η Αίγυπτος», δήλωσε η Ντέρτε Νόρντμπεκ, διευθυντικό στέλεχος της GfK, σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενόψει της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης του κόσμου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο.

Οι θερινές κρατήσεις των Γερμανών στην Ελλάδα ήταν έως τα τέλη Ιανουαρίου κατά 67% υψηλότερες σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και η χώρα έχει πλέον αντικαταστήσει την Τουρκία ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών μετά τις Βαλεαρίδες Νήσους, δήλωσε η Νόρντμπεκ, επικαλούμενη στοιχεία από ταξιδιωτικά πρακτορεία και διαδικτυακές πύλες.

Ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ, πρόεδρος του γερμανικού ταξιδιωτικού συνδέσμου DRV, δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία στην Τουρκία απαντούν μειώνοντας τις τιμές τους, ενώ οι αλυσίδες στην Ισπανία και την Ελλάδα επωφελούνται της αυξημένης ζήτησης για να ανεβάσουν τις τιμές.
newsbeast.gr

Γιατί η Ελλάδα ζητάει δάνειο και από το «αδελφάκι» του ΔΝΤ την Παγκόσμια Τράπεζα

Έκτακτη χρηματοδότηση και βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της

Το μισό λεωφορείο βρισκόταν στον αέρα στο λιμάνι (φωτό)

Λεωφορείο βρέθηκε στο παλιό λιμάνι της Πάτρας με την μπροστινή του όψη στον....αέρα, έτοιμο να πάρει τούμπα και να βρεθεί στη θάλασσα.


Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε μικρή απόσταση από το μώλο του Αγίου Νικολάου, όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο τρία νέα παιδιά τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που στην Πάτρα έπεφτε δυνατή νεροποντή. Οι συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο όπως φαίνεται απο τη φωτογραφία, είτε το όχημα  επιχείρησε ελιγμό και μπέρδεψε το θαλάσσιο χώρο με την ξηρά, είτε δεν ήταν ασφαλισμένο με χειρόφρενο και κύλησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για λεωφορείο του ΟΛΠΑ το οποίο έχει μισθώσει στο δήμο προκειμένου να κάνει τα δρομολόγια που συνδέουν τα πάρκινγκ μεταξύ τους.

Πηγή: tempo24.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δραγασάκης: Η αξιολόγηση θα κλείσει - Η καθυστέρηση οφείλεται στο ΔΝΤ

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα κλείσει και μάλιστα στην ώρα της εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης
Δραγασάκης, και αυτό γιατί οι στόχοι του προγράμματος

20170302

Ανέκδοτο: O Mπίλ Κλίντον και ο Διάβολος.

O Μπίλ Κλίντον πεθαίνει και πηγαίνει κατευθείαν στην κόλαση. Τον υποδέχεται ο ίδιος ο Διάβολος και του λέει: 

- Θα σε αφήσω να διαλέξεις μόνος σου το πως θα περάσεις την αιωνιότητα. 
Η μοίρα σου βρίσκεται πίσω από αυτές τις τρεις πόρτες.

Διευκόλυνση πρόσβασης της Ελλάδος στο σχέδιο Γιούνκερ

13 τροπολογίες της Μαρίας Σπυράκη στον κανονισμό λειτουργίας του Σχεδίου Γιούνκερ .

Από τα μέσα του 2015 που λειτουργεί το σχέδιο Γιούνκερ

Ποιος ο προγραμματισμός προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2017; Ερωτούν 43 βουλευτές της ΝΔ

Στη διαδικασία προσλήψεων και διορισμών στο δημόσιο
αναφέρονται με ερώτησή τους προς την Υπουργό Διοικητικής

Ποιος πολιτικός αρχηγός για έντεκα χρόνια δεν πλήρωνε ούτε ένα ευρώ από τα δάνειά του;

Δείτε δηλώσεις του Προέδρου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος σχετικά με την σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Χρηστοφοράκο,αλλά και τα δάνεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας


Η Κομισιόν απειλεί με κυρώσεις όσους δεν δέχονται πρόσφυγες από Ελλάδα, Ιταλία

Βρυξέλλες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε πως «δεν θα
διστάσει» να ξεκινήσει διαδικασία παράβασης εναντίον των

Βορίδης στον realfm: Δεν έπρεπε να είχαμε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης και τη στάση
που θα κρατήσει η ΝΔ όταν τα μέτρα εισέλθουν για ψηφοφορία στη Βουλή με αφορμή και την τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Επί της αρχής εκείνο το οποίο λέμε στη ΝΔ είναι ότι βεβαίως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, όπως και να κλείνουν όλες οι αξιολογήσεις, αυτό είναι στάση μας επί της αρχής. Το περιεχόμενο όμως αυτών των αξιολογήσεων βαρύνει αποκλειστικά την ελληνική κυβέρνηση και πως διαπραγματεύεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.


Στην επισήμανση ότι κατ’ αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να είχε ψηφίσει η ΝΔ το 3ο μνημόνιο, γιατί τότε υποστήριζε ότι δεν συμφωνεί, αλλά τελικά το ψήφισε για να πάει η χώρα μπροστά, ενώ τώρα δεν συναινεί στα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση ο τομεάρχης δημοσίας διοίκησης της ΝΔ απάντησε: «Εχετε δίκιο. Προσωπική μου άποψη τότε, την οποία εξέφρασα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ότι δεν έπρεπε να έχουμε ψηφίσει το 3ο μνημόνιο. Ομως επικράτησε εκεί η εξής σκέψη, γιατί υπήρξε η κρατούσα γνώμη στο εσωτερικό της ΝΔ ότι επειδή τότε η κυβέρνηση δεν είχε πλειοψηφία στη Βουλή, επειδή τότε διακινδυνεύαμε πράγματι το να πτωχεύσει η χώρα, η κρατούσα γνώμη υποστήριξε ότι έπρεπε να υπερψηφιστεί το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων».

Συνέντευξη Βορίδη

Πρόστιμα ανάλογα με την... φορολογική δήλωση!!! Η τραγωδία της εθνικής αλλάζει τον ΚΟΚ:

Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο οποίο
ενεπλάκη όχημα που κινείτο με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα, ο υφυπουργός Μεταφορών Ν. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις

Συνέρχεται η ΔΙΣ - Κυριακή της Ορθοδοξίας - Έκτακτη Ιεραρχία

Συνέρχεται την Δευτέρα 6η και την Τρίτη 7η Μαρτίου 2017 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 160ής Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Την προσεχή Κυριακή, 5η Μαρτίου 2017, Α’ Κυριακή των

Οικολογική Κίνηση Πάτρας: Καφές, κουβέντα και επιδιόρθωση παλιών αντικειμένων αυτό το Σάββατο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας με την οποία καλεί τους Πατρινούς το Σάββατο 11 Μαρτίου στα γραφεία της στη Σαχτούρη για να συνδυάσουν έναν χαλαρό
καφέ και κουβέντα με την επιδιόρθωση παλιών αντικειμένων υπό τη βοήθεια εθελοντών της.

Στο Καραμανδάνειο προσφυγόπουλο με εγκαύματα στα πόδια

Με εγκαύματα από καυτό νερό μεταφέρθηκε στο
Καραμανδάνειο ένα τρίχρονο προσφυγόπουλο το απόγευμα

Σβηστά στους «4» του Κυπέλλου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας

Έως 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για 135 μόνιμους στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας 135 τακτικών υπαλλήλων σε Δικαστήρια και Δικαστικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης,

20170301

Έφοδος των Οικονομικών Εισαγγελέων στα γραφεία της ΑΕΠΙ

Έφοδος των Οικονομικών Εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της ΑΕΠΙ στην οδό Σάμου στο
Μαρούσι. Η ΑΕΠΙ βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών

Μοσκοβισί: Κανένα μέτρο ελάφρυνσης του χρέους πριν το καλοκαίρι του 2018

«Το Eurogroup προτίθεται να εφαρμόσει πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα (για την ελάφρυνση του χρέους) μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, απαντά ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ

Πέστο και θα γίνει: Μια 99χρόνη ήθελε τη «μπουζού» για την εμπειρία

 Η 99χρονη Άνι από την Ολλανδία είχε πολλά στη λίστα επιθυμιών της. Και όσο τα χρόνια περνούσαν έβλεπε ότι τουλάχιστον ένα από όσα είχε σημειώσει δεν θα γινόταν


Περικοπές στις συντάξεις από το 2018 ζητεί το ΔΝΤ

Περικοπές στις καταβαλλόμενες συντάξεις από το 2018, νωρίτερα απ' ό,τι θα ήθελε η κυβέρνηση, ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανεβάζοντας, μαζί με τις υπόλοιπες
απαιτήσεις του, τον πήχη των δυσκολιών για την επίτευξη συμφωνίας.

Το πρώτο ηλεκτρονικό τριαντάφυλλο δια χειρός Ελληνίδας επιστήμονος

Το ηλεκτρονικό φυτό (e-Plant) είναι ικανό να αποθηκεύει ηλεκτρικά φορτία (άρα ηλεκτρική ενέργεια) και μάλιστα να φορτίζεται και να εκφορτίζεται εκατοντάδες φορές.


Ερευνητές στη Σουηδία, με επικεφαλής μία Ελληνίδα

ΠΑΝΑΧΑΙΚΉ:Όλοι ενωμένοι για την άνοδο

Σύμμαχοι και τεχνική ηγεσία τα είπαν σε ενωτικό κλίμα με τους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής σήμερα το πρωί πριν
την προπόνηση, αποφασισμένοι να αφήσουν πίσω την κακή παρένθεση της περασμένης εβδομάδας και να συνεχίσουν

"Αν γίνει αυτό στην Τούμπα, στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, θα ξεσπάσει πόλεμος, θα το συζητάμε για ένα χρόνο"!

Απίστευτο ξέσπασμα ρεπόρτερ της Θεσσαλονίκης και δηλώσεις που θα συζητηθούν! Ποιος "εγκληματίας" μπορεί να κάνει κόλαση το μεγάλο ντέρμπι και τι ισχύει με Ηρακλή-Σαββίδη;

Γιατί βάζουμε την 1η Μάρτη το βραχιολάκι στο χέρι μας

Ο Μάρτης ή Μαρτιά είναι ένα παμπάλαιο έθιμο με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τη διοίκηση του κέντρου πολιτισμού Στ. Νιάρχος

«Η διοίκηση του “Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” απαρτίζεται από ανθρώπους εγνωσμένης αξίας και κύρους, με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον πολιτισμό, που ο καθένας τους διαθέτει γνώσεις και ικανότητες πολύτιμες για το δύσκολο

ΙΟΒΕ: Σημαντική επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Φλεβάρη

Το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, κυρίως λόγω της
παρατεταμένης αξιολόγησης του προγράμματος, οδήγησε σε επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον προηγούμενο

Πρόσφυγες από την Ελλάδα στη Γερμανία

Εν μέσω αντιδράσεων για την προφυλάκιση Γιουτζέλ, πρωτοβουλίες πολιτών ξεπηδούν σαν «μανιτάρια»

Το θέμα που κυριαρχεί στο γερμανικό Τύπο είναι η σύλληψη του ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ. Η

Πάτρα-Πύργος: Σε δημοπράτηση η 5η εργολαβία Σαγαίικα-Βάρδα με 74,3εκ.ευρώ

Η μάχη των εργολαβιών στον Αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, τη φυσική συνέχεια της Ολυμπίας Οδό, συνεχίζεται. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com σε δημοπράτηση είναι επίσημα πλέον η 5η εργολαβία (από τις συνολικά 8) που αφορά το τμήμα Σαγαίικα-Βάρδα.

Πρόκειται για τμήμα κατασκευής νέου αυτοκινητόδρομου μήκους 14,460 χιλιομέτρων (από ΧΘ23,060-ΧΘ37,500), το πλέον μεγαλύτερο τμήμα του νέου δρόμου.

Με τη δημοπράτηση αυτού του τμήματος σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υποδομών στο ypodomes.com ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση του Φακέλου Μεγάλου Έργου καθώς έτσι συμπληρώνεται η απαραίτητη κατά τις πηγές αυτές δημοπράτηση του 75% του φυσικού αντικειμένου του έργου (ο οδικός άξονας έχει μήκος 74,5χλμ).

Το κόστος του έργου είναι 74.377.000 (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 59.981.451,61 ευρώ). Να διευκρινίσουμε πως το καθαρό ποσό αποτελείται από το βασικό φυσικό αντικείμενο

20170228

Ποιους πλήττουν οι αλλαγές στις συντάξεις δημοσίου

Όσοι αγόρασαν πλασματικά χρόνια,  στελέχη ΕΔ-ΣΑ, υψηλόμισθοι, εκπαιδευτικοί, μεταξύ των χαμένων
 
 Εν συντομία: Τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης και ο «κόφτης» του μαθηματικού τύπου της ΕΛΣΤΑΤ οδηγούν συγκεκριμένες κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων που φεύγουν από την υπηρεσία από εφέτος σε μικρότερες συντάξεις.
 
 Γιατί ενδιαφέρει: Η μέση μείωση των συντάξεων υπολογίζεται σε 20%, ενώ μπορεί να φθάσει το 30% σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς συνταξιοδότησης.
 
Αρνητική επίδραση στις συντάξεις του δημοσίου έχει η εφαρμογή του μοντέλου της εθνικής και της ανταποδοτικής σύνταξης σε συνδυασμό με τον υπολογισμό των μισθών μετά το 2002. Σε σχέση με τον προηγούμενο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων οι μειώσεις δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια, γιατί ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί ο υποχρεωτικός μαθηματικός τύπος της ΕΛΣΤΑΤ βάσει του οποίου θα προκύπτουν μισθοί και συντάξεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών επί της κοινωνικής ασφάλισης, οι μειώσεις μπορεί να φθάσουν έως το 30%. Αλλά αυτό είναι εκτίμηση και μπορεί να αλλάξει όταν δημοσιευθούν τα ακριβή στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.
 
Το Documento παρουσιάζει πέντε κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων που θα λάβουν μειωμένες συντάξεις σε σχέση με το παλαιότερο καθεστώς και δύο κατηγορίες που δεν επηρεάζονται σημαντικά:
 
1. Όσοι αποχωρούν με 35αετία ή και περισσότερα χρόνια. Είναι αυτοί που έχουν καταβάλει τον μέγιστο αριθμό ασφαλιστικών εισφορών. Και είναι η κατηγορία των πιο χαμένων του νέου ασφαλιστικού. Αιτία, το γεγονός ότι η εθνική σύνταξη (384 ευρώ) είναι ίδια για όσους έχουν περισσότερα από 20 έτη ασφάλισης. Το ανταποδοτικό σκέλος της σύνταξης, αυτό που προκύπτει από τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν στη διάρκεια του εργασιακού βίου, δεν θα είναι τόσο υψηλό όσο αναμενόταν, λόγω αλλαγών προς το χειρότερο στα ποσοστά αναπλήρωσης. Ουσιαστικά, οι συνταξιούχοι που εργάστηκαν 35 έτη και άνω χάνουν ένα ποσοστό της τάξης του 18-20% από αυτό που αρχικά είχαν εκτιμήσει ότι θα λάβουν ως σύνταξη.
 
2. Όσοι είναι υψηλόμισθοι (άνω των 2.000 ευρώ) τα τελευταία 15 χρόνια. Ειδικότερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι πανεπιστημιακής (ΠΕ) ή τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΤΕ) οι οποίοι κατάφεραν να πετύχουν αυξημένες αποδοχές προς το τέλος του εργασιακού βίου δεν θα έχουν την τύχη να καρπωθούν ανάλογα και υψηλή σύνταξη. Αιτία είναι ο μαθηματικός τύπος που αναμένεται, ο οποίος θα είναι τέτοιος ώστε η ποσόστωση που θα προκύψει να οδηγήσει σε συντάξεις πέριξ των 1.000 ευρώ και όχι αισθητά υψηλότερες. Άρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να ξεχάσουν τις υψηλές συντάξεις του παρελθόντος, που κατέληγαν να υπερβαίνουν κατά πολύ ακόμη και τα 2.000 ευρώ.
 
3. Όσοι συνταξιοδοτούνται με 25 έτη ασφάλισης (π.χ. εκπαιδευτικοί, γονείς με ανήλικο τέκνο). Οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας θα υποστούν τις απώλειες που προβλέπουν τα νέα, χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης.
 
4. Τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ (εργαζόμενοι σε στρατό ξηράς, ναυτικό και αεροπορία και οι εργαζόμενοι σε σώματα ασφαλείας, π.χ. πυροσβεστική, αστυνομία, λιμενικό). Η σύνταξή τους υπολογίζεται με τον μέσο όρο των αποδοχών κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους. Η αρνητική μεταβολή όμως που θα επιφέρει ο νέος μαθηματικός τύπος για τους μισθούς που έλαβαν από το 2002 και μετά θα είναι τέτοια ώστε να μην μπορούν να ξεφύγουν από τις μειώσεις που θα προκύψουν και για όλες τις παραπάνω κατηγορίες.
 
5. Όσοι εξαγόρασαν πλασματικά έτη ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν. Οι πλασματικοί χρόνοι που έχουν αναγνωριστεί χωρίς εξαγορά συνυπολογίζονται στη διαμόρφωση της εθνικής σύνταξης, όχι όμως και της ανταποδοτικής. Αντίθετα, οι πλασματικοί που εξαγοράζονται συνυπολογίζονται τόσο για εθνική όσο και για ανταποδοτική σύνταξη. Όμως για να υπολογιστούν τα πλασματικά χρόνια στο ποσό της σύνταξης πρέπει η αναγνώριση να έχει γίνει μετά το 2002. Επίσης, σε όσους εξαγοράσουν πλασματικά έτη ασφάλισης από 1.1.17 και μετά θα κοστίσει ακριβότερα σε σχέση με το παρελθόν. Αιτία είναι ότι για αιτήσεις εξαγοράς που έχουν υποβληθεί έως 31.12.16, το κόστος προκύπτει από την εισφορά του ασφαλισμένου - δημόσιου υπαλλήλου (6,67%). Από το τρέχον έτος θα προσμετράται και η εισφορά που αφορά τον εργοδότη (δημόσιο) και η οποία για φέτος είναι 3,33%.
 
Συντάξεις θανάτου και άγαμων θυγατέρων
 
Υπάρχουν δύο ακόμη κατηγορίες που θίγονται από τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Η πρώτη είναι οι συντάξεις θανάτου, αφού πλέον μπαίνει το όριο του 55ου έτους για την καταβολή τους. Όσοι δηλαδή είναι μικρότερης ηλικίας από το παραπάνω όριο δικαιούνται σύνταξη χηρείας μόνο για μια τριετία. Αν μετά την πάροδο της τριετίας δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους, χάνουν τη σύνταξη οριστικά. Αν το έχουν συμπληρώσει, τότε η σύνταξη διακόπτεται, αλλά επαναχορηγείται μόλις συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης, με τις μεταβολές της νομοθεσίας στο εξής χάνουν το δικαίωμα της σύνταξης ' οι άγαμες θυγατέρες.
 
Δεν θίγονται όσοι έχουν τελειώσει μόνο γυμνάσιο ή λύκειο
 
Μοναδικές κατηγορίες δημόσιων υπαλλήλων που διασώζονται από τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων είναι όσοι είναι δευτεροβάθμιας (ΔΕ) ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ΥΕ) και από το 2002 και μετά δεν είχαν σημαντικές μεταβολές στις αποδοχές τους. Επίσης, διασώζονται και όσοι έχουν έως 25 έτη ασφάλισης.
 
Αιτία αυτής της... διάσωσης είναι το γεγονός ότι και στις δύο περιπτώσεις οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί είναι περιορισμένες, είτε λόγω περιορισμένου χρόνου εργασίας (π.χ. 15αετία) είτε λόγω χαμηλής μισθοδοσίας.
 
Έτσι, μάλλον δεν θα υποστούν απώλειες από τον συνδυασμό εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης για να προκύψει το τελικό ποσό που δικαιούνται.
 
Αντίθετα, σε περιορισμένες περιπτώσεις ίσως διαπιστώσουν ακόμα και μικρές αυξήσεις, της τάξης των 10-20 ευρώ τον μήνα, σε σχέση με τον παλιό τρόπο υπολογισμού.
 
(DOCUMENTO 25/02/2017 – ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ)