page contents

20170520

Ολα τα ονόματα..105 Δήμαρχοι και Νομάρχες ελέγχονται για «μεγάλο φαγοπότι»

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και
σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια

Πάτρα Colpo grosso:Υπο δοκιμή (μόνιμη) δωρεάν εργασία από γνωστούς "μεγαλοεπιχειρηματίες"

Σύστημα φαίνεται ότι το έχουν μερικοί "μεγαλοεπιχειρηματίες" στην Πάτρα.
Ζητούν άτομα για εργασία,πηγαίνουν οι άτυχοι υποψήφιοι και
τους καλούν να εργαστούν (δοκιμαστικά) για μια δυο

Μόνο μέσω τραπεζών η πληρωμή μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα γίνεται από 1η Ιουνίου η πληρωμή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση
που συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης

Ο Ολυμπιακός στον τελικό με Φενέρ

Με τρίποντα των Σπανούλη και Γκριν στο τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να… γειώσει για μια ακόμη την ΤΣΣΚΑ του απλησίαστου μπάτζετ (43 εκάτ. ευρώ) και να προκριθεί
(82-78) στον μεγάλο τελικό του Final Four της

Τετραήμερο «λουκέτο» στους δήμους λόγω κινητοποιήσεων των εργαζομένων

Λουκέτο» για τέσσερις συνεχείς ημέρες μπαίνει από αύριο, Σάββατο 20 Μαΐου, στους δήμους, λόγω των κινητοποιήσεων που κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στην Τοπική
Αυτοδιοίκηση για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων, καθώς και για το προσωπικό των

Κομισιόν: Και τώρα συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει την υιοθέτηση από τη Βουλή των Ελλήνων του πακέτου πολιτικής που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις
περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα

Καταδίκη της υπαλλήλου του πρώην ΙΚΑ Πάτρας - Πάνω από 800 υποθέσεις επιστροφής εισφορών από το 2010 "ξεσκονίζουν" οι ελεγκτές

Η καταδίκη της υπαλλήλου του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στη Γούναρη, χθες, από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας έγινε ερήμην της. Η ίδια επικαλέστηκε ασθένεια , εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, ο οποίος ζήτησε αναβολή, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.
Η γυναίκα καταδικάστηκε
σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών με αναστολή κατηγορούμενη

Οι Τούρκοι δεσμεύουν ακόμη και... το αεροδρόμιο της Ρόδου

Επιστολή προς τους πρέσβεις της χωρών μελών της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που υπηρετούν στην
Τουρκία, απέστειλε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα

20170519

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα ειδικά μισθολόγια

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής επήλθαν χθες στα ειδικά μισθολόγια στο νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή, με την κυβέρνηση να κάνει μια κίνηση αναδίπλωσης και να αυξάνει κάποια από τα επιδόματα που δεν καταργούνται.

Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επεκτείνεται η

Όλα τα βλέμματα στην Πόλη για το Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ

Στο Sinan Erdem της Κωνσταντινούπολης, χωρητικότητας 16.000 θεατών, θα «χτυπά η καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ από την Παρασκευή, 19/5 μέχρι και την Κυριακή,
21/5. Μαζί θα χτυπά και η καρδιά των φιλάθλων του

Δυο τσουβάλια με σφαίρες για Καλάσνικοφ βρέθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Δύο τσουβάλια με σφαίρες για όπλα τύπου Καλάσνικοφ εντόπισαν και κατάσχεσαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην περιοχή του χωριού Εξοχή Ιωαννίνων, στα ελληνοαλβανικά
σύνορα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης

Λύνει την απεργία η ΠΝΟ: Κανονικά τα δρομολόγια πλοίων από τα μεσάνυχτα

Aπό τα μεσάνυχτα της Παρασκευή όταν και λήγει η 48ωρη πανελλαδική απεργία η οποία είχε λάβει παράταση από την Τετάρτη, τα πλοία θα μπορούν να εκτελέσουν και πάλι
κανονικά τα δρομολόγιά τους.

Πάτρα: Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας  στις 3.30 το μεσημέρι στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με τα παρακάτω θέματα:

Νέα Αγωνιστική Πρωτοβουλία, στις 25/6/2017, για τη

Γερμανικός Τύπος: Ίσως και να δούμε ένα ασυνήθιστο θέαμα -Τον Αλέξη Τσίπρα με γραβάτα

«Αν τα πράγματα πάνε όπως τα θέλει ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενδεχομένως να βλέπαμε στην Αθήνα ένα
ασυνήθιστο θέαμα: τον Αλέξη Τσίπρα με γραβάτα» σημειώνει

Η Ιδιόρρυθμη "πτώχευση"του Πουέρτο Ρίκο...Ομοιότητες-διαφορές με την Ελλάδα

Το Πουέρτο Ρίκο, ένα νησί περίπου 3.5 εκατομμυρίων κατοίκων, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τεράστια οικονομική κρίση, με ένα δημόσιο χρέος που ανέρχεται στα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο αδυνατεί να
ξεπληρώσει. Το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από

Το μήνυμα της ΟΠΣΕ για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας με την αναγνώριση της γενοκτονίας του ελληνισμού της καθ ημάς Ανατολής.

Με το μήνυμα αυτό η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων

20170518

Λόγω βουλευτικής ασυλίας δεν θα δικαστεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τα «οικόπεδα φιλέτα» της Γλυφάδας

Διεκόπη  η δίκη των “30 της Γλυφάδας” για την σκανδαλώδη αγορά δύο οικοπέδων στην περιοχή. 
Για κακουργηματική απιστία κατηγορείται ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης αλλά και 26 μέλη του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Κ. Κόκκορης (κινδυνεύει να τεθεί σε αργία), για την αγορά δύο ακινήτων, που επέφερε στο δήμο ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Πάντως ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, δεν θα καθίσει στο εδώλιο, αφού η Βουλή δεν ήρε τη βουλευτική του ασυλία.

Μάλιστα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή σχετική δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή και υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τη συγκεκριμένη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας (2011-2012).

Πρόκειται για τα οικόπεδα Παπαδημητρίου που αγόρασε ο δήμος με σκοπό να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά. Να σημειωθεί ότι αρχικά τα ακίνητα αυτά είχαν απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό, αλλά επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, με δικαστική απόφαση η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε.
Το σκάνδαλο μετά από 35 χρόνια απαλλοτρίωσης…

Η διαδικασία απαλλοτρίωσης των δυο οικοπέδων που προορίζονταν για παιδική χαρά και για κοινόχρηστο χώρο είχε ξεκινήσει από το 1969, αλλά δεν τελεσφόρησε ποτέ. Αποτέλεσμα αυτού, οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, με το διοικητικό πρωτοδικείο να αίρει την άκαρπη απαλλοτρίωση και να αποφασίζει τη διεξαγωγή νέας από το Δήμο.Ωστόσο, αντί αυτού, η τότε νέα δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον κ. Κόκκορη, αποφασίζει την απευθείας αγορά των οικοπέδων.

Το δημοτικό συμβούλιο στη συνέχεια αγόρασε τα δύο ακίνητα, αλλά εκτιμήθηκε, με τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με απευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σημειώθηκε βλάβη στο δήμο ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η υπόθεση να χαρακτηριστεί ως “Βατοπέδι της Γλυφάδας”.

Για το λόγο αυτό πολίτης υπέβαλε μήνυση κατά του Δήμου Γλυφάδας και μετά από σχετική έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι, μάλιστα, αναφέρουν ότι τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου γνώριζαν ότι οι τέσσερις συνιδιοκτήτες είχαν πρόβλημα κυριότητας των δύο ακινήτων τους, καθώς κατά το παρελθόν είχε προσβληθεί το δικαίωμα κυριότητας των δύο επίμαχων ακινήτων, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στους τέσσερις συνιδιοκτήτες των δύο ακινήτων. Να σημειωθεί ότι την απόφαση της αγοραπωλησίας είχε αμφισβητήσει εξαρχής και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καραπάνος.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακυρώνει την αγορά των οικοπέδων
Αφού “διορθώνονται” οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τη δέσμευση των 8.779.494,2 ευρώ, τα εντάλματα αποστέλλονται στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος τα απορρίπτει εντοπίζοντας παρατυπίες στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Συγκρίνει, μάλιστα, το τίμημα της απαλλοτρίωσης (868 ευρώ/τ.μ.) με την τιμή πώλησης (1290 ευρώ/τ.μ.) επισημαίνοντας “υπέρμετρη επιβάρυνση του δήμου”. Το σημαντικότερο, όμως είναι ότι εντοπίζει πως η διαδικασία της απαλλοτρίωσης δεν έχει αρθεί! Εν τω μεταξύ ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώνει τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του δήμου για την αγορά των οικοπέδων.

Όμως, αυτή η εξέλιξη δεν γίνεται γνωστή στο ανώτερο επίπεδο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το κλιμάκιο, με αποτέλεσμα αυτό να παραπλανηθεί και να εγκρίνει τα εντάλματα για την καταβολή τιμήματος στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, υποστηρίζοντας ότι “από την αγορά δεν προκύπτει αδικαιολόγητη επιβάρυνση του δήμου”. Έτσι, την 6η Αυγούστου 2016, ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναγκάζεται να εγκρίνει τα εντάλματα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγορά των ακινήτων. Ωστόσο, δυο μέρες αργότερα, ο δήμος αποστέλλει στον επίτροπο του Ελεγκτικού την απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία ακυρώνει τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του δήμου για την αγορά των οικοπέδων! Εάν η απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε σταλεί στο κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αυτό δεν είχε εγκρίνει τα εντάλματα και θα είχε ακυρωθεί η αγορά των οικοπέδων.

Η ασυλία του Βαρβιτσιώτη
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την εποχή που εξετάζει η δικαιοσύνη διατελούσε και δημοτικός σύμβουλος και είχε ψηφίσει υπέρ της αγοράς.Το εισαγγελικό αίτημα ήταν να γίνει άρση της βουλευτικής του ασυλίας.Ωστόσο στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2014, επί διακυβέρνησης ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Βαρβιτσιώτη τάχθηκαν 78 βουλευτές, «κατά» 143, ενώ 9 βουλευτές ψήφισαν «παρών».
Εκείνος, αν και διατυμπάνιζε τις διαφανείς διαδικασίες του Δήμου για την αγοραπωλησία, δεν ζήτησε από το Κοινοβούλιο να ψηφίσει την άρση της ασυλίας του, γνωρίζοντας -πιθανώς- την έκβαση της διαδικασίας.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Ερευνητές δημιούργησαν αιμοποιητικά βλαστοκύτταρα στο εργαστήριο

Δύο ξεχωριστές επιστημονικές ομάδες, εφαρμόζοντας διαφορετικές τεχνικές, κατάφεραν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά σε εργαστηριακό περιβάλλον βλαστοκύτταρα που παράγουν αίμα. Το επίτευγμα αυτό αναμένεται να
αλλάξει τη θεραπεία γενετικών ασθενειών και των

«Λογαριασμό» 35 δισ. δολάρια... έστειλε ο Τραμπ σε 500 κροίσους

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν χθες 35 δισ. δολάρια, λόγω των αναταράξεων που προκάλεσαν στα παγκόσμια χρηματιστήρια οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg,

Σάμος: Θύελλα αντιδράσεων για το 'όχι' των αναισθησιολόγων στις εκτρώσεις

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση, πριν από λίγες ημέρες, των αναισθησιολόγων της Σάμου να μη χορηγούν αναισθησία σε περιπτώσεις διακοπής κύησης, εκτός αν
συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της

Οι ποινές με τις οποίες απειλείται ο ΠΑΟ για τη διακοπή με ΠΑΟΚ

Με βαριές ποινές κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός μετά τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς. Οι «πράσινοι» αναμένεται να κληθούν με βάση το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που αναφέρει:

«Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι

O Γάλλος πρέσβης που ήρθε στην Πάτρα και ο... σύντροφός του!

Ξέρετε τι έκανε εντύπωση στον απόηχο της επίσκεψης του Γάλλου Πρέσβη Christophe Chantepy, στην αχαϊκή πρωτεύουσα; Κάτι που δεν έκανε εντύπωση: Για να εξηγούμαστε.

Ο Γάλλος πρέσβης είναι ομοφυλόφιλος και μάλιστα

Πάτρα: Ίχνος σκανδάλου στο ΙΚΑ του κέντρου Η Οικονομική αστυνομία έπιασε δουλειά

Δημόσιο χρήμα του σημερινού ΕΦΚΑ φέρεται να κατέληξε σε τσέπες κάποιων. Τι ποσό και   στις τσέπες ποιον είναι το ερώτημα με την απάντηση να αναζητείται μέσω της έρευνας η οποία είναι σε εξέλιξη στο ΙΚΑ της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα αφορά σε στελέχη των

«Αν μιλήσεις θα σε σκοτώσω»! Έτσι απειλούσε ο 70χρονος πτέραρχος την ανάπηρη ανιψιά του

Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον 70χρονο απόστρατο πτέραρχο της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος συνελήφθη στις 30 Απριλίου για τον βιασμό της 34χρονης, ανάπηρης ανιψιάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος, ο οποίος έχει

Φιλόλογοι κατά υπ. Παιδείας:Τα νέα βιβλία της Ιστορίας που ετοιμάζουν είναι ιδεοληπτικά, με υποκειμενικές αλήθειες

Σφοδρή κριτική κατά του υπουργείου Παιδείας και ειδικότερα κατά του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ασκεί η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (ΠΕΦ), τονίζοντας τη
συνολική της αντίθεση στο προτεινόμενο σχέδιο για το

20170517

ΕΔΩ ...ΓΕΛΑΜΕ. Αφιερωμένο σε όσους έχουν παιδιά και δίνουν εξετάσεις!

*Αγαπημένε μου μπαμπά,*
Λυπάμαι πολύ που βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σου πω πως έφυγα με το καινούριο μου αγόρι. Βρήκα επιτέλους την αληθινή αγάπη! 

Αχ, να μπορούσες μόνο να τον έβλεπες! 
Είναι τόσο όμορφος με τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια, και

Δεύτερη αγωνιστική πλέι οφ...Ντέρμπι στη Λεωφόρο,«μάχη» στο ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 2ης ημέρας των play offs της Super League, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη. 

Ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη με τον

Αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή από τη συζήτηση στην Ολομέλεια

Τον αποκλεισμό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια, μετά το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του
πολυνομοσχεδίου στις επιτροπές, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης

Κατάληψη από ένστολους στο γραφείο του Γ.Χουλιαράκη

Ένστολοι πραγματοποιούν αυτή την ώρα κατάληψη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Χουλιαράκη, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ, εάν δεν δούμε τον

Facebook: Αναπτύσσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για ταχύτατη αυτόματη μετάφραση

Το χάσμα της επικοινωνίας επιθυμεί να γεφυρώσει (και) η Facebook, η οποία καταφεύγει εκ νέου στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και στο maching learning για να
προσφέρει αυτόματες μεταφράσεις και μεταγλωττίσεις στη

Γαλλία: Πρόστιμο στη Facebook για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο €150.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων επέβαλε γαλλική ρυθμιστική αρχή στο Facebook, σηματοδοτώντας ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα της αμερικανικής πολυεθνικής με ευρωπαϊκές αρχές.


Η ποινή επιβλήθηκε καθώς εκτιμήθηκε πως το μέσο

Πάνω από 300.000 πρόστιμο πλήρωσε ο Γιάννης Αλαφούζος

Το ποσό των 307.676,19 ευρώ κατέβαλε ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος και έτσι περαιώθηκε ο φορολογικός του έλεγχος από το ΚΕΦΟΜΕΠ και αποδεσμεύτηκαν οι
τραπεζικοί του λογαριασμοί με τη διάταξη 128ΑΠ/28.4.2017

Aπόφαση-σταθμό, το Ειρηνοδικείο Φλώρινας μηδένισε τις δόσεις ενός ζευγαριού δανειοληπτών

  Mε μια απόφαση-σταθμό, το Ειρηνοδικείο Φλώρινας μηδένισε τις δόσεις ενός ζευγαριού δανειοληπτών, εξαίρεσε από τον πλειστηριασμό όχι μόνο την κύρια κατοικία τους αλλά και τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας.

    Το ζευγάρι, με δύο παιδιά, είναι εργαζόμενοι σε επιχείρηση

Οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της International Life

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας «International Life A.E. Γενικών Ασφαλίσεων» ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η επιχείρηση, όπως αναφέρει η απόφαση της ΤτΕ, δεν

Ο Στίβεν Χόκινγκ λέει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη μέσα σε 100 χρόνια

Οι άνθρωποι θα πρέπει να εκκενώσουμε τον πλανήτη Γη μέσα στον επόμενο αιώνα αν θέλουμε να επιζήσουμε ως είδος, προειδοποιεί ο Στίβεν Χόκινγκ και όλοι τεντώνουν τα αυτιά τους.

Ο παγκοσμίου φήμης αστροφυσικός διατείνεται πως η ζωή

20170516

Περισσότερα από 42.000 δολάρια κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες της κυβερνοεπίθεσης

Οι δράστες της πρόσφατης παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης που έπληξε τα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε 150 χώρες και προκάλεσε σε όλους πανικό φέρεται πως
κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 42.000

Ακρόαση για άντρες ηθοποιούς

Ο θίασος «Πορεία» οργανώνει ακρόαση για την παράσταση «Ο Aλαφροΐσκιωτος» μια δεισιδαιμονία της Κρήτης σε

Τελετές μαύρης μαγείας στο νεκροταφείο του Σαραβαλίου στην Πάτρα;

Θορυβημένοι είναι οι κάτοικοι του Σαραβαλίου, στην Πάτρα, για τις εικόνες που έχουν συναντήσει στο νεκροταφείο της περιοχής.

Βαμμένοι μαύροι σταυροί ανάμεσα στα μνημεία και

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 39ο Ράλλυ Αχαιός

Το Σάββατο και την Κυριακή  27-28 Μαΐου 2017, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών  διοργανώνει  στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αχαΐας, τον αγώνα ¨39ο   ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ¨. Το Ράλλυ προσμετρά στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΚΥΠΕΛΛΟ  ΑΓΩΝΩΝ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ 2017.


Πάτρα: Αποχή των δικηγόρων αύριο

Απόφαση ΔΣ του ΔΣΑ για αποχή των Δικηγόρων την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 καθώς και για άλλες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες κατά των νέων μέτρων του ασφαλιστικού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ κατά τη χθεσινή

Σποτ με Mr Bean για την απεργία της 17ης Μαΐου...

Με σύνθημα "τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής. Όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς", και σποτ με πρωταγωνιστή το

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων,με ελεύθερη είσοδο

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Μαΐου, καθώς και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το Σάββατο, 20 Μαΐου με μια σειρά δράσεων για τους επισκέπτες του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι δράσεις του μουσείου:

EuroWorking Group: Λιτότητα μέχρι το 2023...και όποιος αντέξει!!!

Προς πολιτική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους στο Eurogroup της 22ας Μαΐου κινείται η ευρωζώνη, όπως φάνηκε και στη χθεσινή (Δευτέρα 15/5) συζήτηση στο EuroWorking Group

Κατά την  συνεδρίαση των επιτελών των υπουργείων

Ρόδος: Είδαν τις προσωπικές τους στιγμές... σε site γνωριμιών!

Στην δικαιοσύνη προσφεύγει, κατ’ αγνώστου, επί του παρόντος δράστη, νεαρό νιόπαντρο ζευγάρι ημεδαπών, από δημοτική ενότητα της δυτικής πλευράς του νησιού, που
βρέθηκε στη δίνη κακόβουλων σχολίων όταν διαπιστώθηκε

Δεύτερη σε Γαλάζιες Σημαίες η Ελλάδα

Στη δεύτερη θέση στον κόσμο στις Γαλάζιες Σημαίες μετά την Ισπανία αναρριχήθηκε φέτος η χώρα μας. Τις περισσότερες από τις 486 ελληνικές Γαλάζιες Σημαίες –56 περισσότερες
από πέρυσι– συγκεντρώνει η Χαλκιδική, το Λασίθι και οι

Tο πρώτο ανήλικο θύμα στην Ελλάδα του διαδικτυακού «παιχνιδιού» «Μπλε Φάλαινα»!!! Η Δίωξη είχε προειδοποιεί...

Δυστυχώς και στην Ελλάδα διαπιστώθηκε το πρώτο θύμα του διαδικτυακού «παιχνιδιού» «Μπλε Φάλαινα» που κυκλοφορεί μέσω των Social Media και έως τώρα θύματα
είχε καταγραφεί κυρίως στην Λατινική Αμερική την Ρωσία,

20170515

Πρωτοφανές επεισόδιο Κασιδιάρη με Δένδια μέσα στη Βουλή(Βίντεο)

«Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπει ότι μιλάω» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής όταν ο βουλευτής της ΝΔ πέρασε από μπροστά του - Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από τη φρουρά ζήτησε ο προεδρεύων Μάκης

Έρευνα: Αυτό είναι το πρώτο σημάδι της νόσου Αλτσχάιμερ

Το Αλτσχάιμερ συνδέεται από τους περισσότερους με την απώλεια μνήμης, όμως επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου ανακάλυψαν ένα πιο πρώιμο σημάδι του
Αλτσχάιμερ, το οποίο μάλιστα πολλές φορές περνά

Στα δικαστήρια εργαζόμενη- Ζήτησαν να κάνει έκτρωση για να μην απολυθεί

Στις δικαστικές αίθουσες του Ηρακλείου μεταφέρεται σήμερα (Δευτέρα) η υπόθεση απόλυσης γυναίκας υπαλλήλου από το 2014, όταν οι εργοδότες της έμαθαν πως είναι έγκυος και αφού πρώτα της είχε ζητηθεί να «ρίξει» το παιδί της προκειμένου να μείνει στην εργασία της.

Μάλιστα ακολούθησε σφοδρή και πολυεπίπεδη

Πολυνομοσχέδιο: Ποια αγαθά επιστρέφουν στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ

Με τις διατάξεις του άρθρου 70 του πολυνομοσχεδίου πολυνομοσχέδιου: «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα
κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις,

ΟΔΔΥ: Δημοπρατούνται αύριο φορτηγά έως 4000 κυβικά με 100 ευρώ

Ακόμα μία δημοπρασία οχημάτων, την 19η για φέτος, διοργανώνει ο ΟΔΔΥ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού).

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 16 Μαΐου στις 9:00 π.μ. στα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσλήψεις 5 ατόμων σε Σάμο και Πάτρα

O ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, 2 ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Έδρας της
Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηπείρου (∆ΠΠ-Η), που εδρεύει