page contents

20180518

Κίνηση αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών-Αποφασίστηκε η μετάθεσή τους

Σε κίνηση που ενδεχομένως ν’ αλλάξει το μέλλον των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται στην Αδριανούπολη προχώρησε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.

Συγκεκριμένα, το ΣΑΓΕ αποφάσισε τη μετάθεση των Αγγελου

20180517

Πάτρα: Εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων την Κυριακή

Το Ποντιακό Χορευτικό Τμήμα του Παμμικρασιατικού
Συνδέσμου Πατρών διοργανώνει εκδήλωση μνήμης για τη

Πάτρα: Απεργούν 22-23 Μαΐου οι σχολικές καθαρίστριες

48ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων, την Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Μαΐου 2018, αποφάσισε να κηρύξει σε πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειάς της, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Τα αιτήματα:

• Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου

19 χρόνια φυλακή στους "γονείς" που έκαιγαν το 7 μηνών βρέφος τους

«Βαριές» ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου στους δύο γονείς που κακοποίησαν το επτάμηνο τότε βρέφος τους το περασμένο καλοκαίρι στο σπίτι τους στην
Πάτρα, προκαλώντας του κατάγματα και εγκαύματα. Με τη

Απίστευτο! 14χρονη λιποθύμησε από χρήση ναρκωτικών σε σχολική εκδρομή

Μία 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου, έχασε τις αισθήσεις της, όταν σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, ένας συμμαθητής της, τής έδωσε ναρκωτικά μέσα στο λεωφορείο.

«Λόγω ενός απαράδεκτου χειρισμού που έγινε κατά τη

Επιτυχής έκθεση καλλιτεχνικών και ζωγραφικής από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πατρών

Την  17 Μαΐου το 2° Γυμνασίου Πατρών παρουσίασε σε γονείς και κοινό έκθεση με δημιουργίες  των μαθητών του σχολείου.
Η έκθεση, περιλαμβάνει έργα τεχνολογίας τα οποία επιμελήθηκε η καθηγήτρια

ΕΔΩ ....ΓΕΛΑΜΕ...Αφιερωμένο σε όσους έχουν κόρες και δίνουν εξετάσεις....

*Αγαπημένε μου μπαμπά,*
Λυπάμαι πολύ που βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σου πω πως έφυγα με το καινούριο μου αγόρι. Βρήκα επιτέλους την αληθινή αγάπη! Αχ, να μπορούσες μόνο να τον έβλεπες!
 
Είναι τόσο όμορφος με τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια, και

20180516

Πάτρα: Εξετάζεται κατεδάφιση και περίφραξη της ΑΒΕΞ- Τα επόμενα βήματα της επιχείρησης «εκκένωση»

Δεν σταματάει με την επιτυχημένη επιχείρηση εκκένωση της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου το σχέδιο που σχετίζεται με το μεταναστευτικό στην Πάτρα, διαμηνύουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Όπως εξηγούν η προσπάθεια που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης θα είναι μια τρύπα στο νερό εάν δεν επακολουθήσουν και τα επόμενα βήματα του σχεδίου που έχει καταρτιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό κατά πρώτον περιλαμβάνει την εντατική αστυνόμευση της παραλιακής οδού της Πάτρας και των χώρων που θα μπορούσαν εκ νέου να βρουν στέγη οι μετανάστες. Ήδη από τις πρώτες στιγμές μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης περιπολικά πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στην Ακτή Δυμαίων καθώς και έξω αλλά και μέσα στα δύο πρώην εργοστάσια.

Παράλληλα δεν διαφεύγουν της προσοχής της Αστυνομίας και άλλα εγκαταλελειμμένα κτίρια όπως π.χ. η Πειραϊκή Πατραϊκή και τα Παλαιά Σφαγεία. Οι εναπομείναντες μετανάστες είναι ελάχιστοι, πηγές της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. τους μετρούν στα δάκτυλα των χεριών και δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια εντοπισμού τους προκειμένου να ακολουθήσουν τους υπόλοιπους στην Κόρινθο.


Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα σχετίζεται με την περίφραξη των εγκαταστάσεων που εκκενώθηκαν. Ήδη έχουν υπάρξει επαφές με την τράπεζα στην οποία ανήκει η ΑΒΕΞ.  Η τράπεζα έχει διακηρύξει το ενδιαφέρον της να κατεδαφίσει τα κτίρια που υπάρχουν στον χώρο, τα οποία έχουν κριθεί κατεδαφιστέα, καθώς και να περιφράξει τον χώρο ώστε να μην μπορούν να βρουν και πάλι κατάλυμα εκεί μετανάστες.


Το τελικό στάδιο του σχεδίου σχετίζεται με την «θωράκιση» του λιμανιού της Πάτρας το οποίο από όταν κατασκευάστηκε και πρωτολειτούργησε ήταν ουσιαστικά «ξέφραγο αμπέλι». Τα κυκλώματα εκμεταλλεύονταν γεγονός αυτό κι έτσι έφερναν στην Πάτρα κατά δεκάδες τους μετανάστες, υποσχόμενοι ότι, αντί αδράς αμοιβής, θα τους περάσουν σε ένα καράβι με προορισμό της Ιταλία.

Οι εργασίας για την κατασκευή μια δεύτερης περίφραξης είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ προχωράει και η ενίσχυση του ISPS. Τους επόμενους μήνες αναμένονται απτά αποτελέσματα γεγονός που κάνει τους κυβερνητικούς παράγοντες να αισιοδοξούν ότι θα περάσει το μήνυμα ότι η δίοδος από την Πάτρα κλείνει οριστικά.



Ο εφιάλτης σε Πατραϊκό-Κορινθιακό: Αυτά τα βρέφη που μεγαλώνουν σε σπηλιά προκαλούν τρόμο!

Αντιμέτωπη με ένα σοκαριστικό θέαμα ήρθε ομάδα από την Ένωση περιβαλλοντικών ΝΗΡΕΑΣ, εντοπίζοντας ένα
βρεφοκομείο τσουχτρών pelagia noctiluca (η μικρή κακιά) σε μια θαλασσινή σπηλιά κοντά στην Ψάθα.

Μπορεί να δημιουργείται πλωτό φράγμα στον Κορινθιακό για το πρόβλημα με τις τσούχτρες, ωστόσο, όπως «μαρτυρούν» οι φωτογραφίες τα πράγματα και φέτος αναμένονται… εφιαλτικά.


«Στην παραλιακή περιοχή πριν από την Ψάθα (Ανατολικός Κορινθιακός Κόλπος) μια ομάδα φίλων από την Ένωση περιβαλλοντικών οργανώσεων ΝΗΡΕΑΣ, βρήκαμε ένα βρεφοκομείο τσουχτρών pelagia noctiluca (η μικρή κακιά) σε μια θαλασσινή σπηλιά. Περίπου πριν από την περιοχή της φωτογραφίας της Ψάθας. Λιάζονταν, μάλλον», έγραψε στο Facebook ο Γιώργος Κανέλλης, ανεβάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες.

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Έρχεται ηλεκτρονικό «φακέλωμα» με το νέο έντυπο Ε3

Το έντυπο Ε3 θα πρέπει να υποβληθεί πριν από την υποβολή του Ε1, ενώ οι σύζυγοι που αποκτούν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα υποβάλλουν το έντυπο Ε3 με τους δικούς τους ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Το νέο έντυπο απαιτεί αναλυτική καταγραφή των δαπανών

Ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις αναμένεται να σημειώσει το καλοκαίρι η Ελλάδα


 Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για νέα πολύ σημαντική άνοδο των τουριστικών αφίξεων στους ελληνικούς
προορισμούς την φετινή χρονιά, με βάση την επικαιροποίηση