page contents

20190503

Αποκάλυψη: Ξέπλυμα χρήματος μέσω ΜΚΟ στην Ελλάδα – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο των Αρχών

«Ξέφραγο αμπέλι» θεωρούν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) στην Ελλάδα οι διεθνές Αρχές που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο του ξεπλύματος χρήματος, κάτι που έχει ήδη επικοινωνηθεί αρμοδίως στην ελληνική κυβέρνηση.

Σχετική προειδοποίηση εστάλη προ ημερών και από την Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force - FATF), τον φορέα από τον οποίον προέρχονται οι κανόνες του διεθνούς δικαίου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες , κατά τη τελευταία ολομέλεια της FATF στο Παρίσι η αμερικανική προεδρία -η οποία αξιολογεί την παρούσα περίοδο την Ελλάδα - έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αδυναμίες της χώρας μας στον έλεγχο της χρηματοδότησης των ΜΚΟ.

Δεν είναι τυχαίο πως με απόφαση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Οικονομικών Έλενας Παπαδοπούλου, έχουν ήδη συσταθεί ειδικές ομάδες εργασίας που θα πρέπει έως τις 10 Μαΐου να καταθέσουν στην Επιτροπή Στρατηγικής για το Ξέπλυμα Χρήματος ειδική ανάλυση στην οποία αφενός θα καταγράφεται το πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αφετέρου θα κατατίθενται προτάσεις για την αντιμετώπιση των εντοπισθέντων κενών.
Πηγή: cnn.gr

ΑΙΣΙΩΣ ... 150 ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ...

’’Συνεννόηση, ομόνοια, ομοψυχία... μηδέν.
του Βασίλη Κασιμάτη
Ο πατριωτισμός υπό σαφή αμφισβήτηση, αλλά και υπό διωγμό’’
- Η περίπτωση συνένωσης (συνασπισμού κομμάτων) των αντιμνημονιακών μικρών 

20190502

Στο Αουσβιτς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο πρόεδρος της βουλής, Νίκος Βούτσης, που είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, θα παραβρεθούν στην «Πορεία των Ζώντων» με την συμμετοχή 10.000 ατόμων από όλο τον κόσμο.

Τον κ. Βούτση συνοδεύουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του

Το “σπιράλ” και ο επικεφαλής του Πέτρος Ψωμάς στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος




Ζητήματα που αφορούν σημαντικές υποδομές στην Πάτρα, όπως είναι  το τρένο, το φυσικό αέριο, το 5G, όπως και άλλα θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και

Επίσκεψη υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Πάτρα

Το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 3 και 4 Μαΐου θα επισκεφθούν την πόλη μας και θα έχουν επαφές με την ΝΟΔΕ και με φορείς της πόλης μας υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή το βράδυ και ώρα 20:30 ο

Πότε θα είναι κλειστά τα σχολεία Μάιο και Ιούνιο

Μπορεί τη Δευτέρα 6 Μαΐου να χτυπήσει ξανά το κουδούνι στα σχολεία και οι μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματα μετά από τις πασχαλινές διακοπές, ωστόσο τέλος Μαΐου, αλλά και αρχές Ιουνίου θα ξανακλείσουν λόγω των Ευρωεκλογών 2019.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια των εκλογών τα

20190501

Τράπεζες: Τι αλλάζει στο ωράριο από την Πέμπτη 2 Μαΐου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), σε συνέχεια της νέας Συλλογικής Σύμβασης με την
ΟΤΟΕ, από την Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, τα καταστήματα των τραπεζών μελών της ΕΕΤ θα πραγματοποιούν συναλλαγές, κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα - Παρασκευή) τις ώρες 08.00-14.00.
Να σημειωθεί πως η OTOE είχε αποδεχτεί τη νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων, όπου είχε ως συνέπεια να ανασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν ανακοινωθεί.

20190430

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ ΣΤΑ ΖΑΡΟΥΧΛΕΪΚΑ



Το πασχαλινό τραπέζι του Δήμου Πατρέων, στο Λαϊκό Στέκι – Εστιατόριο στις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα

Πάτρα: Έρχεται κάρτα εισόδου σε Εφορίες και Τελωνεία

Από το φθινόπωρο η είσοδος των φορολογουμένων στις ΔΟΥ, στα τελωνεία και σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) θα γίνεται μέσω ειδικών καρτών, τις οποίες οι πολίτες θα τις προμηθεύονται από την είσοδο των υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης.

Ηδη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προέβη σε

Ληστές ξυλοκόπησαν ηλικιωμένη στην Πάτρα

Ένα εφιάλτη έζησε μια ηλικιωμένη τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα στην Πάτρα, όταν στο σπίτι της εισέβαλαν κακοποιοί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους οι οποίοι χρησιμοποίησαν βία για να αρπάξουν τις λιγοστές οικονομίες της.

Οι ληστές, που η άτυχη γυναίκα δεν κατάφερε καν να δει

«Ευκλείδη, σπάσε τον κουμπαρά»:Ποιοι θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα Τσίπρα - Όλες οι φοροελαφρύνσεις

Δέσμη θετικών μέτρων για τους πολίτες έχει έτοιμη ο υπουργός Οικονομικών - Άμεσα η συνάντηση Τσίπρα - Τσακαλώτου για οριστικοποίηση του «μποναμά» - Έρχονται επιδόματα, παροχές και φορολογική ανάσα

Μετά την ανακοίνωση του υπερπλεονάσματος από την Ελληνική Στατιστική

Ν. Νικολόπουλος: Μετά τους 18 Επιταφίους συνέχισε με τους... Αγίους Γεωργίους!

Ο ανεξάρτητος βουλευτής τη Δευτέρα του Πάσχα παρέστη συνολικά σε έξι πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Πάτρας.
Μετά το πράγματι απλησίαστο ρεκόρ του Νίκου
Νικολόπουλου στις λιτανείες-περιφορές των Επιταφίων της

20190429

Συναυλίες από τον Δήμο Πατρέων για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς.

Μέρες… Μαγιού σε Ψηλαλώνια και Ομόνοια, γεμάτες από μουσική, τραγούδια και χορό, διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 1η Μαΐου και την Παρασκευή 3 Μαΐου,  με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη να ανοίγει τις εκδηλώσεις,  σε μία μοναδική συναυλία.

20190428

Κλήση για παράνομη στάθμευση σε... 12χρονο

Με ένα απρόσμενο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι ένας 12χρονος μαθητής από τον Βόλο και τα μεγαλύτερα αδέρφια του, όταν παρέλαβαν ταχυδρομικώς μία κλήση για παράνομη στάθμευση στο όνομα του... 12χρονου!

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, τα αδέρφια του 12χρονου δεν