page contents

20190510

Πλήθος προσκυνητών και φέτος πήγαν με τα πόδια στη Μονή του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα

Πλήθος πιστών πήγαν και φέτος στη Μονή του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα. Το προσκύνημα με τους πιστούς να έχουν κάνει τάμα για να φτάσουν εκεί με τα πόδια, αποτελεί μία παράδοση και έναν θεσμό για τη θρησκευτική συνείδηση των Αχαιών αλλά και των Ηλείων.

Το μοναστήρι που αποτελεί παμπελοποννησιακό

Ο ΕΟΦ απαγορεύει επικίνδυνα καλλυντικά

Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης καλλυντικών προϊόντων αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων από την εταιρεία που τα παράγει.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία που παράγει και διαθέτει στην αγορά τα καλλυντικά, δεν έχει άδεια δυνατότητας παραγωγής από τον ΕΟΦ, κατά παράβαση του άρθρου 7 παρ. 2 της υπ’ αριθμ. Δ3(α)/91512/12-1-2018 Υπουργικής Απόφασης.

Το μεσημέρι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές και το βράδυ έφυγε από τη ζωή

Έκπληξη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η είδηση του θανάτου του γνωστού οδοντιάτρου Γιώργου Τζίφα. Μόλις χθές το μεσημέρι ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κοινότητα των Αραχωβιτίκων.

Αλεξόπουλος:Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πολίτες θα είναι η κινητήριος δύναμη

Περιοδεία στην περιοχή Πλατεία Βουδ- Αγίας Τριάδας -Ελευθερίου Βενιζέλου έκανε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος μαζί με
υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Τα Ζαρουχλέικα επισκέφτηκε ο Νίκος Νικολόπουλος

Νίκος Νικολόπουλος:Και στα Ζαρουχλεικα σήμερα μας άνοιξαν την αγκαλιά τους, μας πρόσφεραν τη συμπαράσταση

ΠΑΤΡΑ:Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ

Ο Δήμος  Πατρέων διοργάνωσε σήμερα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων εκδήλωση τιμής και μνήμης των Αγωνιστών της Αντίστασης  που απαγχονίστηκαν εκεί στις  9 Μαΐου 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Δημάρχου Πατρέων,

Ομιλία του Απόστολου Κατσιφάρα την Δευτέρα στην Αμαλιάδα (7.30 μ.μ., Λαζαράκειο Μέγαρο)

Στις 7.30 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας 13 Μαΐου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο»
Απόστολος Κατσιφάρας θα μιλήσει σε ανοικτή προεκλογική

Στο Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας ο Πέτρος Ψωμάς και μέλη του “σπιράλ”

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Πέτρος Ψωμάς και ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του “σπιράλ”
συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας. 

Πάτρα: Πολιτικοί γάμοι και εκτός του Δημαρχείου – Ποιοι είναι οι νέοι χώροι

Και εκτός του Δημαρχιακού Μεγάρου της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος, έχουν τη δυνατότητα να παντρευτούν τα μελλόνυμφα ζευγάρια που θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους, μέσω του πολιτικού γάμου. Με απόφαση της δημοτικής
Αρχής, στο εξής πολιτικοί γάμοι θα τελούνται  και στο πρώην δημοτικό κατάστημα των Βραχνείκων (Ι. και Σ. Σταυροπούλου και Ελευθερίου Βενιζέλου 41) αλλά και στον εξωτερικό χώρο της τοπικής κοινότητας Αγίου Βασιλείου (Δ. Μοσχόβου και Αγίας Κυριακής).

Οι ημέρες και οι ώρες τέλεσης των πολιτικών γάμων στο Δήμο Πατρέων είναι οι εξής:

Την Πέμπτη κάθε εβδομάδας και από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 13.30 για το Δημαρχείο και το δημοτικό χώρο στα Βραχνέικα.

Την Παρασκευή κάθε εβδομάδας από τις 11.00 π.μ. έως τις 12.300 μ.μ. και από τις 18.30 έως τις 20.00 για τους μήνες από Οκτώβριο έως και Μάρτιο και από ώρα 19.00 έως 20.30 για τους μήνες Απρίλιο έως και Σεπτέμβριο, για το κεντρικό δημοτικό κτίριο του Δημαρχείου και για το πρώην δημοτικό κατάστημα της δημοτικής ενότητας Βραχνείκων.

Το Σάββατο κάθε εβδομάδας από τις 12.00 το μεσημέρι έως 13.00 και από τις 19.00 έως τις 20.00 για τους μήνες από Οκτώβριο έως και Μάρτιο και από τις 19.00 έως τις 20.30 για τους μήνες Απρίλιο έως και Σεπτέμβριο, για το κεντρικό δημοτικό κτίριο του Δημαρχείου και για το δημοτικό χώρο των Βραχνείκων.

Την Παρασκευή κάθε εβδομάδας από τις 19.00 έως τις 20.30 για τους μήνες από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο για το πρώην κοινοτικό κατάστημα Αγίου Βασιλείου.

Το Σάββατο κάθε εβδομάδας από τις 19.00 έως τις 20.30 για τους μήνες από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο για τον πρώην κοινοτικό χώρο στον Άγιο Βασίλειο.

Να σημειωθεί ότι η τέλεση του πολιτικού γάμου είναι δωρεάν.

20190509

Γιούνκερ εναντίον Τουρκίας για την ΑΟΖ: «Σε αυτό είμαι Κύπριος»!

Σαφή στήριξη στην Λευκωσία, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και στην επιχειρούμενη από την Αγκυρα δημιουργία τετελεσμένων στην κυπριακή ΑΟΖ, έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζάν Κλόντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι «σε αυτό το ζήτημα είμαι Κύπριος».

Αυτή η δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ είναι η πιο

20190507

Πουλάει χρέη 1,5 δισ η ΔΕΗ

Στην τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ θα προχωρήσει άμεσα η ΔΕΗ με στόχο την άντληση ρευστότητας αλλά και την καλύτερη διαχείριση των καθυστερούμενων χρεών.

Για το σκοπό αυτό όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος και

20190506

Πάτρα:Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού στην νότια πλευρά- Οι νέοι σταθμοί

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου αναμένεται να «σφυρίξει» ξανά το τρένο μέχρι την Κάτω Αχαϊα, καθώς θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της επέκτασης του Προαστιακού της Πάτρας.

Το δοκιμαστικό δρομολόγιο έχει προγραμματιστεί να