page contents

20161202

Αυγενάκης: Θα απολύσουμε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ για την εξοικονόμηση δαπανών αποκάλυψε από τα Ανώγεια ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, εξαγγέλλοντας απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόδωρου Καράογλου για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τη σκυτάλη πήρε ο Λ.Αυγενάκης , ο οποίος  σε συνάντηση που έγινε προ ημερών στα Ανώγεια με κλιμάκιο του αγροτικού τομέα της ΝΔ, είπε πως αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα εξοικονομήσει 1,5 δισ. ευρώ απολύοντας μερικές χιλιάδες εργαζόμενους από μη οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα.
Τη δήλωση Αυγενάκη μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Candia News, υπογραμμίζοντας πως η συζήτηση ήταν δημόσια, με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, κομματικούς και μη, για «αυτό ας μην αμφισβητηθεί».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και σύμφωνα με το Candia News, ο Αυγενάκης έδωσε αυτήν την απάντηση όταν ρωτήθηκε από στέλεχος του κόμματος για το πως θα εξοικονομηθούν χρήματα για την υλοποίηση όσων υποσχόταν και πως θα αντιμετωπίσει η ΝΔ το πρόβλημα του χρέους.
Η αναφορά του φέρεται να προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και ανάμεσα στα κομματικά στελέχη, αλλά και άλλους που τον άκουσαν καθώς η συνεδρίαση ήταν ανοικτή.

Λίγο πριν τα 50 έμαθα να δίνομαι χωρίς να ξοδεύομαι.

Της Λίτσας Φιλίππου.
Λίγο πριν απο τα 50 έμαθα να αγαπώ κάθε μου κύτταρο.
Να ισορροπώ ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω μου χωρίς να ταλαντεύομαι.
Να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου χωρίς την επιβεβαίωση κανενός. Να με αποδέχομαι με τα σωστά και τα λάθη μου. Να κάνω τις δικές μου επιλογές χωρίς ξένες παρεμβάσεις. Έμαθα να ονειρεύομαι χωρίς να φοβάμαι. Να ελπίζω χωρίς να δειλιάζω. Να δίνομαι χωρίς να ξοδεύομαι.
Έμαθα πως οι μεγαλύτερες αξίες της ζωής μας είναι κρυμμένες στα πιο μικρά και καθημερινά πράγματα. Οι ομορφότερες στιγμές της μοιράζονται με ανθρώπους που τις αξίζουν. Οι πιο σημαντικές είναι εκείνες που  έχουν κάτι απο την ψυχή μας. Και οι ωραιότερες εκείνες που χάραξαν την ύπαρξη μας.
Λίγο πριν τα 50 έμαθα να μετρώ τους ανθρώπους με πράξεις και όχι με λόγια. Να τους υπολογίζω όλους στο τέλος και όχι στην αρχή της γνωριμίας μας. Να τους αποδέχομαι όπως είναι και να μην προσπαθώ να τους αλλάξω. Επιλέγω πλέον ποιοι θα είναι δίπλα μου και ποιοι αξίζουν την αδιαφορία μου. Διαλέγω σε ποιους θα καταθέσω την ψυχή μου και ποιοι θα χαθούν απο την ζωή μου. Δεν έχω πια χρόνο για τα άσχημα αυτού του κόσμου. Αρνούμαι να φθείρω την ύπαρξη μου σε μικρότητες. Δεν στέκομαι πάνω απο λιποψυχίες και συκοφαντίες. Δεν με αγγίζουν οι μικροαστικές συμπεριφορές. Αποφεύγω τις άσκοπες και ανούσιες συναναστροφές.
Δίνω σημασία στην ουσία και όχι στην επιφάνεια. Με αφορά η αξία των ανθρώπων και όχι η εικόνα τους. Μιλάω λίγο και σκέφτομαι περισσότερο. Ακούω χωρίς να κρίνω. Εκφράζομαι χωρίς φόβο. Απολαμβάνω την μοναχικότητα μου. Διασκεδάζω τις λύπες μου. Συνυπάρχω αρμονικά με τους φόβους και τις αδυναμίες μου. Δίνομαι χωρίς όρους. Αγαπάω χωρίς περιορισμούς. Νιώθω χωρίς φραγμούς και όρια. Εμπιστεύομαι χωρίς αμφιβολίες.
Έμαθα πως τα λάθη είναι ανθρώπινες αδυναμίες και η ‘’συγνώμη’’ μεγάλη δύναμη. Πως ο μεγαλύτερος πλούτος σ ‘αυτή τη γη βρίσκεται μέσα μας. Ότι οι πιο πληγωμένοι ανθρώποι είναι αυτοί με το πιο υπέροχο χαμόγελο. Οι πιο αξιοπρεπείς είναι εκείνοι που κρύβουν τα δάκρυα τους στο πιο λαμπερό τους βλέμμα. Και οι πιο ευτυχισμένοι αυτοί που ανακάλυψαν τον εαυτό τους.
Τα μεγαλύτερα μαθήματα τα έχουμε διδαχθεί απο τους ανθρώπους που έχουν περάσει απο την ζωή μας. Τις πιο όμορφες γνώσεις μας τις έχουν δώσει οι εμπειρίες μας. Κάθε πληγή μας είναι και ένα παράσημο σοφίας. Κάθε μας πόνος κι ένα βραβείο ανδρείας και αντοχής. Κάθε νέα μας μέρα ένα Θείο δώρο και μία μεγάλη ευλογία.
Έμαθα, να λέω ΌΧΙ στους άλλους εκεί που πρέπει να λέω ΝΑΙ σε μένα. Να αποχωρώ αξιοπρεπώς απο εκεί που περισσεύω. Να μην επιδέχομαι μειώσεις στο ήθος και στην αξιοπρέπεια μου. Να διατηρώ την ψυχική μου ηρεμία. Να  φροντίζω την σωματική μου υγεία. Χρωματίζω τον πίνακα της ζωής μου μέ όμορφα χρώματα που ζεσταίνουν την ύπαρξη μου. Αναγνωρίζω τα όρια μου. Δαμάζω την υπομονή μου. Κρατάω την ψυχραιμία μου. Αναθεωρώ καθημερινά τις απόψεις μου και σέβομαι τις απόψεις των άλλων.
Εκτιμώ την αυθεντικότητα. Δε με γεμίζει η απομίμηση πια. Δεν αναζητώ την επικρότηση. Δεν ψάχνω άλλο για επιβεβαίωση. Δεν με αφορούν οι πρόσκαιρες απολαύσεις. Δεν σεργιανάω άσκοπα στις γειτονιές του κόσμου. Διαβάζω το νόημα πίσω απο τις λέξεις. Κοιτάω πίσω απο τα θλιμμένα βλέματα. Παρατηρώ πίσω απο τα κλειστά παντζούρια. Ακούω πίσω απο φραγμένες σιωπές.
Λίγο πριν τα 50 έμαθα… πως είναι ένα όμορφο και σύντομο ταξίδι η ζωή μας με υπέροχη θέα. Φτάνει να ανοίγεις τα παράθυρα της ψυχής σου και να αντικρύζεις καθημερινά τον κόσμο. Γιατί η ευτυχία είναι στάση ζωής.
Πηγή:anapnoes.gr

"Ναι" Σόιμπλε σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος


Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν τη στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ευρωπαϊκά και διεθνή πολιτικο-οικονομικά θέματα του γερμανικού υπουργείου

20161201

Πρόγραμμα κατάρτισης για 23.000 ανέργους από το υπουργείο Εργασίας


Το ποσό των 2.600 ευρώ θα δοθεί σε 23.000 ανέργους ηλικίας 29-64 ετών που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας του ΟΑΕΔ, που ξεκινάει αύριο, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου.

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες των 10 πιο δυναμικών κλάδων της Οικονομίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και έχουν ολοκληρώσει:

AdTech Ad
α) υποχρεωτική έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε

β) προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες) σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας).

Τονίζεται ότι η επιλογή των ωφελουμένων για την ειδικότητα στην οποία θα καταρτισθούν θα γίνει μέσω της πρώτης συμβουλευτικής συνεδρίας. Μετά το τέλος της κατάρτισης ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν αποκτηθεί. Μετά τη λήξη της επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε 10.000 από τους ωφελούμενους του προγράμματος.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 30 Δεκεμβρίου από τους ενδιαφερόμενους αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα http://voucher.gov.gr.

Επισημαίνεται ότι μετά τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, το πρόγραμμα, με τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 23.000 άνεργους και όχι σε 16.000 που προβλεπόταν αρχικώς.

Ο προηγούμενος σχεδιασμός απευθυνόταν μόνο σε 3 οικονομικούς κλάδους, ενώ ο νέος αφορά 10 κλάδους και 60 ειδικότητες.
Πηγή:insider.gr

Ερώτηση Νικολόπουλου:Ποιες οι αποδοχές των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης;

Ερώτηση κατέθεσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με τις αποδοχές του προέδρου και των μελών του ΕΣΡ.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 
Θέμα: «Ποιες οι αποδοχές των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης;.». 
Από την πρώην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά εζητήθη δημοσίως να μεταφερθεί το ερώτημα της, στη Βουλή προκειμένου να πληροφορηθεί η ίδια και όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πόσα χρήματα εισπράττουν τα μέλη του ΕΣΡ.
Κατόπιν τούτου παρακαλείσθε να απαντήσετε:
1ον Ποιες είναι οι αποδοχές των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, του γνωστού ΕΣΡ;
2ον Αληθεύει ότι θα πληρώνουμε μόλις 210.000 ευρώ συνολικά τον χρόνο, συν κάποια μικροποσά για λειτουργικές δαπάνες;
3ον Αληθεύει ότι ο μισθός του Προέδρου του ΕΣΡ είναι 5.500 ευρώ και του αντιπροέδρου 4.500 ευρώ, του δε μέλους (είναι επτά) 1.500 ευρώ –όλα μεικτά-. Για τα μέλη που μένουν εκτός Αττικής προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση; 
Ο ερωτών βουλευτής 
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΠΑΤΡΑ:Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν δένδρα


Από τους δυνατούς ανέμους που είχαμε στην Πάτρα ,έπεσαν δένδρα.
Στην συμβολή των οδών Σωτηριάδου και Ρούφου και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ατύχημα κατά την πτώση τους.

Δημόσιο: Οι νέοι μισθοί μετά τις αλλαγές στις εισφορές

Ανατροπές στις εισφορές των υπαλλήλων σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ φέρνει η εφαρμογή από 1/1/2017 του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου. Δείτε πίνακες για όλα τα μισθολογικά κλιμάκια
«Με βάση τους υπολογισμούς και τις αλλαγές των κλιμακίων με τον Ν. 4354/2015 προκύπτει ότι ωφελημένοι από τις νέες κρατήσεις είναι οι υπάλληλοι κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ, καθώς πλέον οι εισφορές που θα καταβάλλουν θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες. Ετσι κερδίζουν στον μηνιαίο καθαρό τους μισθό ένα ποσό από 1€ μέχρι και 20€. Αντίστοιχα, χαμένοι είναι οι υπάλληλοι κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, ειδικά

Μεγάλη έκρηξη σε Everest στην πλ. Βικτωρίας - Πέντε τραυματίες, ένας αγνοούμενος


Πέντε τραυματίες και ένας αγνοούμενος είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί σε κατάστημα της εταιρίας Everest στην πλατεία Βικτωρίας στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Τέσσερις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τέταρτος στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Κατά πληροφορίες το αγνοούμενο άτομο εγκλωβίστηκε στο υπόγειο του καταστήματος, με την κατάσταση του να είναι άγνωστη για την ώρα καθώς αναμένεται η ολοκλήρωση της επιχείρησης της πυροσβεστικής.

ΒΟΛΟΣ: ΑΣΤΕΓΟΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΤΟ ΚΡΥΟ & ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ !!!


ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΙ
Στην Ελλάδα των hot spots δεν μπορεί να υπάρξει και μια θέση για τους Έλληνες αστέγους ;;;

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στο Βόλο, όταν ένας 47χρονος άστεγος αποπειράθηκε να κλέψει αυτοκίνητο και στη συνέχεια παραδόθηκε ο ίδιος στην Αστυνομία.Γιατί έκανε κάτι τέτοιο; Προκειμένου να φυλακισθεί και να σωθεί από το κρύο.

Το περιστατικό κατεγράφη από τους αστυνομικούς, όταν την νύχτα που πέρασε ο 47χρονος, με ένα κατσαβίδι έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου στην Νέα Ιωνία, δεν έκλεψε τίποτα και στις 3.00 τα ξημερώματα πήγε αυτοβούλως στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και είπε στους αστυνομικούς να τον συλλάβουν.


Οι αστυνομικοί άκουσαν την υπόθεση και αφού διαπίστωσαν με αυτοψία ότι ο 47χρονος, από τη Θεσσαλονίκη, τους έλεγε την αλήθεια, έμειναν εμβρόντητοι όταν τους ζήτησε να οδηγηθεί στη φυλακή για να εξασφαλίσει στέγη και φαγητό, λόγω της κακοκαιρίας. Ο 47χρονος είναι άστεγος και άνεργος, μετακινείται πολύ συχνά μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βόλου, όπου διαμένει κατά διαστήματα, και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία για μικροκλοπές.

Ο άστεγος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βόλου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος επειδή όπως ορίζει η νομοθεσία παραδόθηκε αυτοβούλως, αλλά και επειδή ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν υπέβαλε μήνυση για τη ζημιά και δεν έλειψε τίποτα μέσα από το όχημα.


πηγη: iefimerida.gr