page contents

20180419

Πάτρα: Πλούσιο τριήμερο θέαμα στο Final-4 του Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Σ.ΠΕ.Π

Πλούσιο θέαμα και μοναδικές συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Final-4 του Πρωταθλήματος Παίδων της Ε.Σ.ΠΕ.Π., που θα παρακολουθήσουν το τριήμερο 20, 21 και 22 Απρίλιου στην Πάτρα.

Α.Ε.Π. ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ’ 80 και

Έγκριση Κομισιόν για χρηματοδότηση του «Πάτρα - Πύργος»

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε τελικά, χθες, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας - Πύργου. Ετσι, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την υπογραφή των οκτώ συμβάσεων για τα τμήματα στα οποία έχει «σαλαμοποιηθεί» το έργο.
Βασικός όρος για την εξασφάλιση της συναίνεσης της Επιτροπής ήταν η διαβεβαίωση από πλευράς ελληνικών αρχών ότι δεν θα ζητηθούν επιπρόσθετα κονδύλια, όποια κι αν είναι η εξέλιξη του έργου.
Την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακοίνωσε, χθες, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου. «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Επίσης, με την ολοκλήρωση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων γύρω από την Πάτρα, η περιοχή αποκτά νέες οικονομικές δυνατότητες, καθώς και καλύτερες μεταφορικές συνδέσεις», δήλωσε. Οπως ανακοινώθηκε, το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 239 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής και περιλαμβάνει εκτός από τον βασικό αυτοκινητόδρομο, μήκους 75 χλμ., την κατασκευή ή βελτίωση 130 χλμ. χωματόδρομων που διευκολύνουν την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο από κατοικημένες ή αγροτικές περιοχές.
Η έγκριση από την Ε.Ε. του «φακέλου μεγάλου έργου» ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την υπογραφή των οκτώ συμβάσεων. Στους διαγωνισμούς επικράτησαν τρεις εταιρείες (η «Τοξότης» για τις πρώτες 4 εργολαβίες, η «Ιντερκάτ» για την 5η και 7η  εργολαβία και η «GD Infrastrutture» για την 6η και 8η εργολαβία) προσφέροντας ιδιαίτερα μεγάλες εκπτώσεις (άνω του 50%). Επομένως, η υπογραφή των συμβάσεων, που πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, θα σημάνει την «ώρα της αλήθειας» για το έργο: κατ’ αρχάς, θα φανεί αν η «Τοξότης» (συμφερόντων Καλογρίτσα) είναι σε (οικονομική) θέση να αναλάβει τις τέσσερις συμβάσεις στις οποίες επικράτησε, ή θα κινηθεί η διαδικασία υποκατάστασής της. Σε δεύτερο επίπεδο θα φανεί αν η «σαλαμοποίησή» του θα δημιουργήσει προβλήματα ανάλογα με εκείνα του αυτοκινητόδρομου Ακτίου - Αμβρακίας ή όχι και αν το έργο μπορεί να κατασκευαστεί με τον μισό από τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό.
Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια το έργο ανατιμολογήθηκε δις... προς τα επάνω: η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών όρισε τον προϋπολογισμό του έργου στα 443 εκατ. ευρώ, 103 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί. Εν συνεχεία, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υποδομών «ανέβασε» τον προϋπολογισμό στα 475 εκατ. ευρώ, επίσης χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση. Ολα αυτά για ένα ημιτελές οδικό τμήμα, στο οποίο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εργασίες 100 εκατ. ευρώ, χωρίς τεχνικές δυσκολίες (το μεγαλύτερο τεχνικό έργο είναι η γέφυρα του Πηνειού που είχε ολοκληρωθεί από την Ολυμπία Οδό). Οι ανατιμολογήσεις αυτές δημιουργούν ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας, ωστόσο η απόσταση του αρχικού με τον τελικό προϋπολογισμό παραμένει μεγάλη. Ετσι, όπως αποκάλυψε η «Κ» (22.3.2018), οι ελληνικές αρχές υποσχέθηκαν ότι οποιαδήποτε επιπρόσθετη χρηματοδότηση χρειαστεί θα καταβληθεί αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, προκειμένου να κάμψουν τις τελικές επιφυλάξεις της Ε.Ε. Υστερα από υπόδειξη της Επιτροπής εντάχθηκε στο έργο και η αναβάθμιση της περιμετρικής οδού του Πύργου.
Έντυπη

Παρέμεινε το -3 στον Ολυμπιακό

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της τιμωρίας του για τα όσα έγιναν στον αγώνα με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με
αποτέλεσμα να παραμείνει η αφαίρεση τριών βαθμών που είχε επιβληθεί στον πρωταθλητή από τον αθλητικό δικαστή της Super League. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, λίγο νωρίτερα σήμερα, οι νομικοί εκπρόσωποι της πειραϊκής ομάδας είχαν ζητήσει εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας και να μην τους αφαιρεθούν οι βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 54 βαθμούς στην κατάταξη.

Πάτρα: Επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Γυναίκα & Καρκίνος: από την πρόληψη στην θεραπεία»

Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας με θέμα «Γυναίκα & Καρκίνος: από την πρόληψη στην θεραπεία» διοργανώνεται από το Ογκολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και την Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας. Το επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών στις 20 και 21 Απριλίου 2018.

Η θεματολογία του συνεδρίου επιλέχθηκε από την

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: «Όχι» στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Τη συνέχιση του διαλόγου για τα Θρησκευτικά, από την ίδια Επιτροπή, για την παρακολούθηση του υλικού των νέων
βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν, γνωστοποίησε με ανακοινωθέν

20180417

Υπ. Εργασίας: Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ σε 470 άτομα του Mega Channel

Απόφαση για τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 1.000 ευρώ, ανά άνεργο-
πρώην εργαζόμενο ή εργαζόμενο σε επίσχεση εργασίας της

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος

Στη σύλληψη του επιχειρηματία Δημήτρη Μαρινόπουλου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές εξαιτίας της άρνησής του να παράσχει όρκο για τα περιουσιακά του στοιχεία.

Όπως αναφέρει το στενό περιβάλλον του επιχειρηματία,

Πάτρα:«Τρέχει» ο πανελλήνιος διαγωνισμός καινοτομίας


Σε συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε την Πέμπτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του πρώτου πανελλήνιου διαγωνισμού νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά «Aroma Hub Startup Competition», που διοργανώνεται από τον ομώνυμο κόμβο καινοτομίας Aroma Hub του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.
Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου, έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον, αφού χορηγοί έχουν τεθεί το Γαλλο-Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας MAZINNOV, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, η εταιρεία InSyBio (Intelligent Systems Biology), το Orange Grove Πάτρας, η εταιρεία TROPOS BRANDING, η ΤΟPIA architects και η εταιρεία in4capital.
Τον διαγωνισμό στηρίζει το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), η Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), το Mindspace, το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, η Aephoria.net, το Youth Entrepreneurship Club και η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν νεοφυείς επιχειρήσεις και άτομα ή ομάδες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε όλη τη γραμμή παραγωγής των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (καλλιέργεια, τυποποίηση, παραγωγή προϊόντων υγείας και διατροφής). Η συμμετοχή είναι δωρεάν, και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μόνο να συμπληρώσουν την αίτηση τους στον ιστότοπο του Aroma Hub (email: info@aromahub.gr, τηλ: 2610911537).
Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από τριμελείς ανεξάρτητες κριτικές επιτροπές και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε μία εκδήλωση ανοικτή στο κοινό με βραβεύσεις και παρουσιάσεις των νικητών στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών στις 18 Μαΐου.

Εμπαίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους-Τους ζητούν μάλιστα να επιστρέψουν τα ποσά

Ρύθμιση-ντροπή αφήνει ακάλυπτους χιλιάδες που έκαναν αίτηση 1/7/2015 - 12/5/2016. 

Νέα κοροϊδία από το υπουργείο Εργασίας σε χιλιάδες πολίτες που βγήκαν πρόσφατα σε σύνταξη με μειωμένα ποσά ακόμα και κάτω από 200 ευρώ. Τους προτείνει μεν να επανυπολογιστούν οι συντάξεις τους σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, ώστε να αυξηθούν οι αποδοχές τους, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που έχουν λάβει έως τώρα με το παλαιό καθεστώς συνταξιοδότησης.

Το όλο θέμα αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης την περίοδο 1/7/2015 έως 12/5/2016. Με τον ν. 4336/2015 προβλέφθηκε η κατάργηση της κατώτατης σύνταξης των 487 ευρώ. Ετσι, όσοι συνταξιοδοτήθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο πήραν μόνο όση σύνταξη έβγαζαν οι εισφορές και οι μισθοί τους. Σε χιλιάδες περιπτώσεις τα ποσά ήταν 150 με 250 ευρώ.

Αίτηση

Οι φωστήρες του υπουργείου Εργασίας σκέφτηκαν λοιπόν να επιτρέψουν στους αδικημένους συνταξιούχους να ζητήσουν (με αίτηση στον ΕΦΚΑ) να ξαναβγεί η σύνταξή τους και να υπολογιστεί εκ νέου, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τη σύνταξη βάσει εισφορών αλλά και το ποσό της εθνικής σύνταξης (346-384 ευρώ) του νόμου Κατρούγκαλου. Ο όρος, όμως, για την επανέκδοση της σύνταξης είναι να επιστρέψουν τις συντάξεις που έλαβαν από το διάστημα της συνταξιοδότησής τους μέχρι σήμερα και ακολούθως να πάρουν τη νέα σύνταξη αναδρομικά από 13/5/2016 και μετά. Να χάσουν δηλαδή όλα όσα είχαν πάρει μέχρι τις 13/5/2016.

Καταγγελία

Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) Νίκος Χατζόπουλος, «δεν φτάνει που σκόρπισαν εγκεφαλικά επεισόδια σε χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις των 150-200 ευρώ, τώρα θέλουν να επαναφέρουν το φαινόμενο, ζητώντας με αίτηση ανάκλησης από τους συνταξιούχους να δεχτούν οι ίδιοι (έστω και συμψηφιστικά) να πληρωθούν κανονικά από την ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου και όχι από την αίτησή τους για σύνταξη».

Για παράδειγμα, εργαζόμενος που συνταξιοδοτήθηκε με μειωμένη τον Αύγουστο του 2015 και η οριστική σύνταξη βγήκε, λόγω του συγκεκριμένου νόμου, στα 220 ευρώ. Αρχικά λάμβανε προσωρινή 430 ευρώ και τώρα καλείται να επιστρέψει τα ποσά που εισέπραττε για τόσους μήνες! Μπορεί να λάβει νέα και αυξημένη σύνταξη, αλλά αυτή θα αφορά την περίοδο μετά την έναρξη του νόμου Κατρούγκαλου, οπότε ακόμα και να γίνουν συμψηφισμοί θα βγει χαμένος.

Το ΕΝΔΙΣΥ σε επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου ζητά ο επανυπολογισμός της σύνταξης να μη γίνει από τις 13/5/2016 αλλά από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης. 

Τόνιζε δε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 94 παρ. 1 του ν. 4387, που αναφέρει ότι για τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί μέχρι 13/5/2016 εφαρμόζονται, ως προς τον υπολογισμό του ποσού, αυτά που ίσχυαν μέχρι 31/12/2014. 
Φυσικά, χωρίς να απαιτείται αίτηση ανάκλησης από τους ίδιους. Υπενθυμίζεται ότι έως 31/12/2014 υπήρχαν κατώτατα όρια και δεν υπήρχε πρόσθετη μείωση 10%».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι με περιορισμένο χρόνο ασφάλισης και πολύ χαμηλές συντάξιμες αποδοχές, οι οποίοι έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης την περίοδο 1/7/2015- 12/5/2016, υπολογίζεται ότι φτάνουν περίπου τις 25.000 με 30.000.

20180416

Φτιάξτε στο σπίτι πραλίνα φουντουκιού...

Υλικά που θα χρειαστούμε 
1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια στικ σκόνη
70 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια φουντούκια
125 γραμμάρια κακάο σκόνη

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.

Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.

Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.

Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.



Oδηγίες για ανείσπρακτα ενοίκια

Τα ενοίκια που δεν κατάφερε να εισπράξει ο ιδιοκτήτης από τον ενοικιαστή του κατά τη διάρκεια του 2017 μπορεί να τα
δηλώσει και φέτος σε ξεχωριστό πεδίο στο έντυπο Ε2, το

Πάτρα: Αποφάσεις-ανάσα για δανειολήπτες: Μηδενική καταβολή για άνεργη

Δύο αποφάσεις – ανάσα για δανειολήπτες της περιοχής μας εξέδωσε πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Πατρών.

Σϋμφωνα με την  εφημερίδα Γνώμη, η μία αφορά μία άνεργη, η οποία προσέφυγε στο Νόμο Κατσέλη και δικαιώθηκε καθώς μέχρις ότου εκδικαστεί κανονικά η αίτησή της δεν υποχρεούται να καταβάλει ούτε ένα ευρώ στην εφορία αλλά και στις τράπεζες.

Η δεύτερη αφορά σε ιδιωτική υπάλληλο με δυσβάστακτες δανειακές υποχρεώσεις και με ακίνητη περιουσία, για την οποία εκδόθηκαν πολύ ευνοϊκοί όροι.

Τις δύο υποθέσεις χειρίστηκε ο Πατρινός δικηγόρος Βασίλειος Ν. Παπαδόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς από την «Γ» μας είπε πως πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Πατρών.

«ΠΑΓΩΜΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Ειδικότερα, όπως μας εξήγησε, «η προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο μετά την προσφυγή άνεργης δανειολήπτριας, η οποία είχε οφειλές ύψους 3.584 ευρώ στη Δ.Ο.Υ., 470 ευρώ από τραπεζική κάρτα και 21.210 ευρώ από δάνειο σε τράπεζα, αναφέρει πως μέχρι την κύρια εκδίκαση της υπόθεσης οι καταβολές της θα είναι μηδενικές. Το Ειρηνοδικείο λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι δεν είχε ακίνητη περιουσία, πέραν ένα εδάφιο που μισθώνει έναντι 150 ευρώ, «πάγωσε» το σύνολο των οφειλών για την αποπλήρωση των υποχρεώσεών της. Η μηδενική καταβολή θα ισχύει μέχρι τις 19-10-2018 οπότε και θα γίνει η κύρια εκδίκαση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο».

200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 340.000 ΕΥΡΩ!

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη περίπτωση, της δανειολήπτριας από την Αχαΐα που είχε δανειακές υποχρεώσεις ύψους 341.598,30 το Ειρηνοδικείο Πατρών όρισε πως θα πρέπει να καταβάλει 200 ευρώ (άτοκα) το μήνα συνολικά μέχρις ότου εκδικαστεί η οριστική απόφαση, που έχει οριστεί για τις 19-10-2018.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η δανειολήπτρια σήμερα εργάζεται ως υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ με μηνιαίο εισόδημα ύψους 500 ευρώ και παρά το γεγονός ότι έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, απέδειξε στο δικαστήριο πως αδυνατεί να καταβάλει τις δόσεις, που της είχαν αποτελέσει «θηλιά».

Β. Παπαδόπουλος: «Δικαίωση για τους οφειλέτες»

«Το Δικαστήριο Πατρών με τις δύο αυτές σημαντικές αποφάσεις δίνει μεγάλη «ανάσα» στους οφειλέτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, απέναντι στις τράπεζες αλλά και στο κράτος. Η προσφυγή των δύο δανειοληπτών στο Νόμο Κατσέλη τους δικαίωσε», καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγη εφημερίδα Γνωμη

«Κόφτη» στις δωρεάν ιατρικές επισκέψεις βάζει ο ΕΟΠΥΥ

Εμπόδια βάζει ο ΕΟΠΥΥ στις δωρεάν ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων στους ειδικούς γιατρούς.

Βάσει της υπουργικής απόφασης [υπ’αριθμόν πρωτ.: Γ1α/Γ.Π.οικ.29106 (13/04/2018)] υπογεγραμμένη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και από την ημερομηνία έκδοσης της, οι επισκέψεις σε συμβεβλημένους ειδικούς ιατρούς (καρδιολόγους, γυναικολόγους, πνευμονολόγους, ορθοπεδικούς, νεφρολόγους, νευρολόγους, ΩΡΛ, αγγειοχειρούργους, ουρολόγους, ογκολόγους, οφθαλμιάτρους, ρευματολόγους, ψυχιάτρους, γαστρεντερολόγους, δερματολόγους, ενδοκρινολόγους, κλπ) δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν δωρεάν εάν δεν προϋπάρχει η έγκριση παραπομπής από οικογενειακό ιατρό των δημόσιων δομών (ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ, Κέντρο Υγείας).

Δηλαδή, όποιος ασθενής δεν έχει έντυπο παραπομπής δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω του ΕΟΠΥΥ, καθώς η δαπάνη της επίσκεψης δεν θα αποζημιωθεί στον συμβεβλήμένο ιατρό από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), καταγγέλλει λοιπόν ότι «ξαφνικά, οι χρόνιοι ασθενείς (καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, ρευματοπαθείς, σακχαροδιαβητικοί, κλπ) χάνουν την ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση στο θεράποντα ιατρό τους».

Ενώ επίσης κατηγορεί το υπουργείο Υγείας για αιφνιδιασμό, καθώς παρά την αντίθεση των ειδικών γιατρών στην επιβολή κλειστού τύπου επιλογή γιατρού, τελικά εξεδόθη η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο για «επικίνδυνο κυβερνητικό ερασιτεχνισμό» και προειδοποιεί ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων συμβεβλημένων γιατρών και ασφαλισμένων.

Τέλος ζητά από τα μέλη της να ενημερώσουν άμεσα τους ασφαλισμένους και ιδίως τους χρόνιους πάσχοντες για αυτή την εξέλιξη, επιδεικνύοντας τους την επισυναπτόμενη νομοθεσία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την ΥΑ κάνοντας λόγο για κατάργηση συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του ασθενή να επιλέξει τον γιατρό του με αποτέλεσμα τη «δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

Μάλιστα, ο ΙΣΑ έστειλε ήδη επιστολή στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας διευκρινίσεις για τον χρόνο εφαρμογής της απόφασης και να απαντηθούν ερωτήματα προκειμένου οι γιατροί να είναι αφενός σε θέση να ανταποκριθούν στα ιατρικά τους καθήκοντα και αφετέρου να μην κινδυνεύσουν να εξαπατηθούν παρέχοντας υπηρεσίες για τις οποίες δεν θα αποζημιωθούν.

Διατροφή: Αποτοξίνωση σε δέκα απλά βήματα

Οι δίαιτες αποτοξίνωσης εμφανίζονται σε διάφορες μορφές: δίαιτες νηστείας, δίαιτες φρούτων και φυσικών χυμών ή ακόμα και δίαιτες με έμφαση στους ωμούς καρπούς ή τα προϊόντα ολικής άλεσης, με τον παράλληλο αποκλεισμό των επεξεργασμένων τροφίμων.

Την περίοδο αυτή, μετά τις διατροφικές υπερβολές του

Πάτρα: Από σήμερα οι αιτήσεις για απαλλαγή και εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη.Ποιες οι κατηγορίες και τα δικαιολογητικά

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τους δικαιούχους πλήρους απαλλαγής ή μείωσης των δημοτικών τελών, σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο γραφείο του ΤΑΠ που

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει το Taxisnet - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2017.

Περίπου 6,2 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν μέσα στο