page contents

20170928

Παντρεύτηκε τον...εαυτό της!!! Τι άλλο θα ακούσουμε;

Ένας πρωτότυπος γάμος έλαβε χώρα πρόσφατα στην Ιταλία,
όταν μια Ιταλίδα παντρεύτηκε, φορώντας το λευκό νυφικό της, σε μια τελετή που τα είχε (σχεδόν) όλα. Είχε τούρτα τριών στρώσεων, παρανύμφους και 70 καλεσμένους. Ένα πράγμα, μόνο, έλειπε. Ο γαμπρός.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι πρώτα από όλα, πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας» υποστηρίζει η 40χρονη νύφη, Λάουρα Μέσι, καθηγήτρια γυμναστικής. «Μπορείς να ζήσεις το παραμύθι σου, ακόμη και χωρίς τον πρίγκιπα».

Η γαμήλια αυτή τελετή δεν έχει νομική υπόσταση, ωστόσο αποτελεί μέρος μιας ολοένα και αυξανόμενης τάσης παγκοσμίως, αυτής του «γάμου με τον εαυτό μας».

Οι υποστηρικτές αυτού του «κύματος» πιστεύουν ότι όλα έχουν να κάνουν πρωτίστως με την αγάπη προς τον εαυτό και με την αποδοχή αυτού.

Η Λάουρα εξηγεί ότι η ιδέα αυτή, του σόλο γάμου, ήρθε δύο χρόνια πριν, όταν η μακροχρόνια σχέση της, που μέτρησε 12 χρόνια, έφτασε στο τέλος της.

«Είπα σε φίλους και συγγενείς ότι αν δεν έβρισκα την αδελφή ψυχή μου έως τα 40, θα παντρευόμουν τον εαυτό μου».

«Εάν μια μέρα βρω τον άνδρα με τον οποίο θα μπορώ να ονειρευτώ το μέλλον μου, θα είμαι ευτυχισμένη. Αλλά η ευτυχία μου δεν εξαρτάται από εκείνον».

Η Λάουρα Μέσι διευκρινίζει ότι η είναι η πρώτη Ιταλίδα που πραγματοποιεί σόλο γάμο. Τον Μάιο, ο Νέλο Ρουγγιέρο, είπε «ναι» σε πρόταση γάμου με τον εαυτό του στη Νάπολη.

Στην Ιαπωνία, μάλιστα, ήδη από το 2014, ένα ταξιδιωτικό γραφείο άρχισε να προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες γάμων σε ελεύθερες γυναίκες.

Οι αναφορές για ανθρώπους που παντρεύονται τον εαυτό τους, έχουν ξεκινήσει από το 1993, ενώ ρεύμα υποστήριξης έχει παρατηρηθεί και στις σειρές Sex and the City και Glee.

Ανάλογες τελετές προσφέρει και το γραφείο 'I Married Me' (Παντρεύτηκα εμένα) στις ΗΠΑ. Επίσης, στον Καναδά, το γραφείο 'Marry Yourself' (Παντρέψου τον εαυτό σου) στο Βανκούβερ, μετρά πάνω από ένα χρόνο ζωής και σηματοδοτεί την αύξηση τέτοιων γάμων.

«Το να είσαι ελεύθερος, είναι το νέο “νορμάλ”».

Βέβαια, δε συμφωνούν όλοι με αυτή τη νέα μόδα. Πολλοί είναι όσοι το αποκαλούν ναρκισσιστικό, ενώ πέρα από τα θετικά σχόλια, η… νεόνυμφη δέχτηκε και αρνητικά, όπως «κάτι λάθος υπάρχει με το μυαλό σου» και «είσαι αξιοθρήνητη φεμινίστρια».

Η Κ. Μέσι δηλώνει πως δεν έδωσε καμιά σημασία σε αυτά. «Τίποτα και κανείς δε μπορεί να σβήσει το χαμόγελό μου».

Ωστόσο, και η ίδια αναγνωρίζει ότι κατανοεί ότι αυτοί οι γάμοι δεν είναι για όλους. «Για να παντρευτείς τον εαυτό σου, πρέπει να έχεις κάποια χρήματα στην άκρη, την υποστήριξη των ανθρώπων γύρω σου και πάνω από όλα, μια δόση τρέλας».

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου