page contents

20170816

Την ώρα που καίγεται η Ελλάδα,πάνω από 500 πυροσβέστες μετακινήθηκαν στα 14 ιδιωτικά (πλέον)περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport

Αντιδράσεις μεταξύ πυροσβεστών για μετακίνηση στα
αεροδρόμια υπό τη Fraport
Με υπαλλήλους που διατίθενται από άλλες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής της περιοχής της Ρόδου, ενισχύεται το κλιμάκιο της υπηρεσίας του αεροδρομίου του νησιού, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τη «Ροδιακή».

Ήδη στην Αθήνα, για σχετική εκπαίδευση, βρίσκονται 4 υπάλληλοι από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Λαέρμων και 4 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί με τη Fraport για την ενίσχυση της πυρασφάλειας των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου, η κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης, διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ ελληνικού δημοσίου και της Fraport, με τον ν.4389/2016 (ΦΕΚ 94 τ. Α’/27 -05-2016), στο κομμάτι της πυρόσβεσης και διάσωσης που είναι το αντικείμενο εργασίας τους, έγινε βιαστικά με μεγάλη προχειρότητα, δίχως προεργασία και πλάνο για τα προβλήματα που θα επακολουθούσαν.

Μιλώντας στη «Ροδιακή», ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Χατζηκυριάκος, ξεκαθάρισε ότι «για το γενικό πλαίσιο της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου  και της εταιρίας FRAPORT, η Ένωση Πυροσβεστών της περιοχής μας εξαρχής είχε ξεκάθαρη θέση, την οποία εξέφρασε πρόσφατα μάλιστα με έγγραφό της στους Βουλευτές Δωδεκανήσου».

Υπενθυμίζεται ότι για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, οι πρόσθετες ανάγκες αριθμούνται σε 500 πυροσβέστες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου