page contents

20170818

Η Βουλγαρία αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Τουρκία

"H EΕ πρέπει να προστατέψει τα σύνορα της και με τη βία και
να εμποδίσει τους αιτούντες άσυλο να εισέλθουν στην Ευρώπη",  είπε ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασίμιρ Καρακατσάνουφ σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη. 

“Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους παράτυπους μετανάστες να έρχονται στην Ευρώπη μαζικά.” είπε ο βουλγαρος ΥΠΑΜ, μέλος του ακροδεξιού κόμματος των “Ηνωμένων Πατριωτών”, κόμμα που μετέχει του συνασπισμού της κυβέρνηση του κεντροδεξιού πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, αναφέρει το Politico.eu σύμφωνα με τη Die Weilt.

Ο βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνουφ δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις για να ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων με την Τουρκία και να σταματήσει κάθε πιθανή ροή μεταναστών.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, δήλωσε ότι σχεδιάζει να διαιρέσει την παραμεθόρια περιοχή της χώρας του με την Τουρκία σε πέντε ζώνες όπου θα περιπολούν τα στρατιωτικά τμήματα.

“Θα στείλουμε στρατό σε καθεμία από αυτές τις ζώνες”, δήλωσε ο Καρακατσάνουφ.

Συγκεκριμένα, 600 στρατιώτες θα αναλάβουν να ελέγχουν τη ροή μεταναστών από τη Τουρκία.

Ακόμα, ο υπουργός άμυνας της Βουλγαρίας δήλωσε ότι η αποτυχία της ΕΕ να σταματήσει τους μετανάστες δικαιολογεί αυτή την κίνηση.
“Πρέπει να αναπτύξουμε στρατεύματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε μέρη όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, προστατεύοντας παράλληλα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, με ένοπλη δύναμη, αν χρειαστεί”.

“Δεν έχουμε λύση το ζήτημα της μετανάστευσης", ανέφερε ο υπουργός. "Μεγάλα, καλά οργανωμένα δίκτυα λαθρεμπορίου προσπαθούν ακόμα εισέλθουν στη χώρα μας", είπε. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου