page contents

20170113

Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΡ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ;


Σήμερα στις 10.00 π.μ. έχουν δώσει το «κοινοβουλευτικό τους ραντεβού» στην αίθουσα του κοινοβουλίου ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς με τον Ανεξάρτητο Βουλευτή  και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκο Νικολόπουλο.
Η αφορμή δόθηκε από την επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου και η οποία αφορά την παρανομία και την «αεροπειρατεία» των καναλαρχών που επικρατεί στο τηλεοπτικό τοπίο. Προϊδεάζοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:
«Δεν μπορεί να μένουμε σιωπηλοί όσο βλέπουμε το ΕΣΡ να παραμένει θεατής της ίδιας, παράνομης και απαράλλακτης κατάστασης στα τηλεοπτικά μας ήθη. Νέος διαγωνισμός δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Η κατάληψη των συχνοτήτων συνεχίζεται. Τα έσοδα για το δημόσιο δεν προκύπτουν».
Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος θα προκαλέσει τον υπουργό να απαντήσει γιατί η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την είσπραξη του τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης από τους καταληψίες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.
Το πλήρες  κείμενο της τοποθέτησης του Νίκου Νικολόπουλου είναι το ακόλουθο:
Κύριε Υπουργέ,
Βρίσκομαι σήμερα εδώ ενώπιον σας και σας απευθύνω τη συγκεκριμένη ερώτηση, ουσιαστικά με έναν και μόνο στόχο:
Να σας υπενθυμίσω τα δικά σας λόγια!
Τα λόγια που εσείς ο ίδιος, ως Υπουργός Επικρατείας, είπατε πριν λίγους μήνες από αυτό, το ίδιο βήμα, απαντώντας πάλι σε επίκαιρη ερώτησή μου.
Σας θυμίζω τα εξής: «Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι θα εξεύρουν τρόπους υπέρβασης της νομιμότητας. Οι καναλάρχες νομίζουν ότι η δημόσια περιουσία υπάρχει για να τους υπηρετεί και ότι μπορεί κανείς να έχει ιδιωτική επιχείρηση, η οποία να βρίσκεται δυστυχώς στα «κλοπιμαία» και στα «δανεικά και αγύριστα».
Σας θυμίζω επίσης τα λόγια που είπατε στις 29 Αυγούστου 2016, ότι η κυβέρνηση από τον Γενάρη του 2015 έχει καταλογίσει 50 εκ. ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων και το φόρο διαφημίσεων, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Παρά ταύτα κύριε Υπουργέ, μπήκαμε ήδη στο 2017 και μετά λύπης μου διαπιστώνω πως έχετε μάλλον διαψευστεί.

Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στο μεσοδιάστημα και όλοι ξέρουμε ότι συστήθηκε ένα νέο ΕΣΡ προκειμένου να «τρέξει» τις εξελίξεις.
Εξελίξεις όμως δεν βλέπουμε…
Μέχρι τώρα, το ΕΣΡ παραμένει θεατής της ίδιας, παράνομης και απαράλλαχτης κατάστασης στα τηλεοπτικά μας ήθη. Νέος διαγωνισμός δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, η κατάληψη των συχνοτήτων συνεχίζεται και έσοδα για το Δημόσιο δεν προκύπτουν, ενώ όπως δηλώσατε θα επιστραφούν και οι πρώτες δόσεις που κατέβαλλαν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού που ακυρώθηκε, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.
Που οδεύουμε, λοιπόν;
Πόσο χρόνο χρειάζεται ακόμα το ΕΣΡ για να καταλήξει σε αποφάσεις και να επιβάλλει τις διαδικασίες που θα καθαρίσουν και θα συμμορφώσουν το τηλεοπτικό τοπίο;
Χάθηκαν, άραγε, οι ελπίδες για μία νέα και πιο καθαρή αρχή και ο ορισμός του νέου ΕΣΡ σηματοδοτεί τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης με το καθεστώς της ανομίας που μέχρι πρότινος κατήγγειλε; 
Και επίσης, παρακαλώ απαντήστε:
Καταβάλλεται το τέλος χρήσης συχνοτήτων και ο φόρος διαφήμισης;
Έχουν ρωτηθεί οι νομικές υπηρεσίες εάν τα μέλη του ΕΣΡ υπέχουν και ατομικής ευθύνης (ποινικής και αστικής) για τη ζημία που υφίσταται το δημόσιο από τη μη είσπραξη τελών από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, αλλά και τα έσοδα από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;
Αν δεν έχουν ερωτηθεί, προτίθεστε να τις ρωτήσετε»;



Πρόγραμμα για 10.000 ανέργους

«Πρεμιέρα» μέσα στο Φεβρουάριο θα κάνει ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης που θα καλύψει 10.000 ανέργους.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα από 55 έως 67 ετών, καθώς οι μεγαλύτερες ηλικίες δυσκολεύονται περισσότερο να ενταχθούν εκ νέου στην αγορά εργασίας.

Στο ποσό της επιδότησης και στη διάρκεια των δράσεων αναφέρθηκε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα έχει αρχική διάρκεια 12 μηνών, με δυνατότητα ανανέωσης για επιπλέον 12 μήνες.
Πηγή:ethnos.gr

20170112

Να απασχολούνται τα παιδιά στα σχολεία μέχρι τις 8 το βράδυ, υπόσχεται η κυβέρνηση

Σύντομα μέσα στα σχολεία θα λειτουργούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, δήλωσε η Θεανώ Φωτίου


Τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) μέσα στα σχολεία, στα οποία τα παιδιά θα μπορούν να μείνουν έως τις 8 το βράδυ, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, σχετικά με την υπογεννητικότητα. 

Όπως είπε η υπουργός, "το παιδί, θα μείνει στο σχολείο μέχρι τις τέσσερις η ώρα και στις τέσσερις η ώρα θα μπορεί να πάει στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατομμύρια και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ". 

Η υπουργός σε μια πρώτη προσέγγιση για το θέμα, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη παροχή θα απευθύνεται "στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού", η οποία δεν έχει εισοδήματα πάνω από σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ τον χρόνο". 

Πηγή:protothema.gr

"Βασιλιάς της ...κρίσης" ο καρνάβαλος και φέτος - Στον... "αέρα" τα άρματα λόγω έλλειψης προσωπικού στο καρναβαλικό εργαστήρι


Η οικονομική κρίση θα είναι και φέτος το βασικό θέμα πάνω στο οποίο αυτή την περίοδο "χτίζεται" ο βασιλιάς καρνάβαλος για τον πατρινό καρναβάλι που ξεκινά και επισήμως το Σάββατο 21 Ιανουαρίου. Οικονομική κρίση η οποία έχει επηρρεάσει και τις προετοιμασίες για τα άρματα αφού η ανυπαρξία ρευστού και προσλήψεων προσωπικού στο καρναβαλικό συνεργείο έχει καθυστερήση πρωτοφανώς φέτος την ολοκλήρωση των κατασκευών μια εβδομάδα πριν την έναρξη του θεσμού.
Όπως είπε στο thebest.gr ο κατασκευαστής των αρμάτων Πέτρος Βρυώνης, τα μόνα άρματα που είναι σχεδόν έτοιμα κι αυτό γιατί δουλεύουν από το καλοκαίρι τα τρία, τέσσερα άτομα που έχουν απομείνει , είναι αυτό του βασιλιά καρνάβαλου και της βασίλισσας. Ωστόσο κι αυτά για να τελοιοποιηθούν απαιτούνται πρόσθετες εργασίες από τεχνίτες που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στο εργαστήριο, όπως σιδεράς, χαρτότριες και άλλοι βοηθοί.
"Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα οικονομικό και σε ότι αφορά τις προμήθειες των υλικών και σε οτι αφορά τις προσλήψεις προσωπικού, 8μηνιτών" αναφέρει ο κ. Βρυώνης.
Πηγή:thebest.gr

Τι θα «μετρά» για το αφορολόγητο



Της Μαρίας Βουργάνα
Σβήνουν - γράφουν στο υπουργείο Οικονομικών τη λίστα με τις δαπάνες που θα εξαιρούνται από το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου με χρήση πλαστικού χρήματος. Σύμφωνα με το τελευταίο σχέδιο οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης θα «μετρούν» για το αφορολόγητο.
Η απόφαση που θα καθορίζει τις εξαιρούμενες δαπάνες αλλά και οι κατηγορίες φορολογουμένων οι οποίοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές τους για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 1.900 • 2.100 ευρώ αναμένεται να εκδοθεί, εκτός απρόοπτου, σήμερα. Όπως φαίνεται, ελάχιστες θα είναι τελικά οι δαπάνες που δεν θα «μετρούν» για το έμμεσο αφορολόγητο όριο, αφού την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να προσμετρώνται και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση), σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης.
Το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι οι συγκεκριμένες δαπάνες θα εξαιρεθούν.
Σε σούπερ μάρκετ
Τι θα «μετρά» για το αφορολόγητο
Ωστόσο στην πορεία διαπιστώθηκε ότι επειδή πληρωμές λογαριασμών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας γίνονται με τη χρήση καρτών σε σούπερ μάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ και άλλα καταστήματα θα ήταν δύσκολο για τις τράπεζες να διαχωρίσουν τα στοιχεία που αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών ποιες πληρωμές με «πλαστικό χρήμα» αφορούν αγορές καταναλωτικών αγαθών και ποιες εξόφληση λογαριασμών.
Στη λίστα των δαπανών που δεν θα λαμβάνονται υπόψη για τη έκπτωση φόρου που δικαιούνται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα περιλαμβάνονται:
• Οι δαπάνες για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων (αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτου, πλοίων αναψυχής, αυτοκινήτων, δίτροχων κ.λπ. οχημάτων, για ανέγερση ακινήτου).
• Οι τοκοχρεολυτικές δόσεις για την απόσβεση δανείων.
• Οι δαπάνες για ενοίκια, ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας και κοινοχρήστων.
Αντίθετα στις δαπάνες που θα πρέπει να εξοφλούνται με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (e-banking κ.λπ.) για την κατοχύρωση της ετήσιας έκπτωσης φόρου που φθάνει μέχρι τα επίπεδα των 1.900 έως 2.100 ευρώ θα περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα για αγορές καταναλωτικών και διαρκών αγαθών και για παροχή υπηρεσιών.
Έτσι από τη στιγμή που τα περισσότερα έξοδα που έχουν τα νοικοκυριά θα «μετρούν» για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου, θα αρκεί να πληρώνει κάποιος μόνο το σούπερ μάρκετ για να καλύπτει το προβλεπόμενο ποσό και να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο 22% επί του ακάλυπτου ποσού.
Όπως εξηγούν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τα ποσοστά των δαπανών με πλαστικό χρήμα είναι σχετικά χαμηλά καθώς το 2017 είναι ο πρώτος χρόνος εφαρμογής του μέτρου, το οποίο θα δοκιμαστεί και σε επόμενη φάση θα αποφασιστεί εάν χρειάζεται να αυξηθούν τα ποσά των αποδείξεων με πλαστικό χρήμα που απαιτούνται για το αφορολόγητο όριο, καθώς και οι δαπάνες που θα γίνονται δεκτές.
Περιθώρια...
Πάντως οι διατάξεις αφήνουν περιθώρια για να συνεχιστούν οι «μαύρες» συναλλαγές. Όταν ένας μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ χρειάζεται δαπάνες ύψους 4.000 ευρώ με ηλεκτρονικό χρήμα για να εξασφαλίσει την έκπτωση φόρου είναι προφανές ότι του μένει ένα σημαντικό τμήμα του εισοδήματός του για να χρηματοδοτήσει μαύρες συναλλαγές τις οποίες μπορεί να πληρώσει με μετρητά.
Σύμφωνα με τις διατάξεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές:
• Κάθε φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις ή αγροτικές δραστηριότητες πρέπει να καλύπτει το 10% του εισοδήματος αυτού με δαπάνες αγοράς αγαθών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών συναλλαγών για να δικαιούται την έκπτωση φόρου των 1.900 • 2.100 ευρώ.
• Κάθε μισθωτός, συνταξιούχος και αγρότης με ετήσιο εισόδημα από 10.001 ευρώ έως 30.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτει ποσοστό 10% του τμήματος του εισοδήματος μέχρι τα 10.000 ευρώ και ποσοστό 15% του τμήματος πάνω από τα 10.000 ευρώ για να δικαιούται την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ.
• Κάθε φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ θα πρέπει να καλύπτει ποσοστό 10% του τμήματος του εισοδήματος μέχρι τα 10.000 ευρώ, ποσοστό 15% του τμήματος πάνω από τα 10.000 ευρώ έως τις 30.000 ευρώ και ποσοστό 20% για το τμήμα του εισοδήματος πάνω από τις 30.000 ευρώ για να δικαιούται την έκπτωση φόρου των 1.800-2.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση το ποσό των δαπανών που πρέπει να καλυφθούν με πλαστικό χρήμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.
Πηγή:imerisia.gr

20170111

Ποιες οι ακριβείς δράσεις των ιδρυμάτων του Σόρος στην Ελλάδα;

Καθότι… άμεμπτος για τις Ελληνικές δικαστικές αρχές Τζόρτζ Σόρος, δεν είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης να δώσει διαφωτιστικές απαντήσεις για την φερόμενη ως πολυσχιδή δραστηριότητα του μεγιστάνα στην Ελλάδα…

Σχετική ερώτηση στον Υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ζητούσε να πληροφορηθεί «ποιες είναι οι ακριβείς δράσεις των ιδρυμάτων του Σόρος στην Ελλάδα».
Ναι μεν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης «ένιψε χείρας», ωστόσο ο Νίκος Νικολόπουλος δεν… ησύχασε και ήδη έχει ετοιμάσει ανάλογη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Και στη νέα ερώτηση ο ανεξάρτητος βουλευτής επικαλείται αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια» που αφορά τις στενές σχέσεις του «σκοτεινού» κερδοσκόπου Τζόρτζ Σόρος με το Βατικανό. (οικονομική κάλυψη του Πάπα στις Η.Π.Α., εξαγορά επισκόπων, πληρωμένες συνεντεύξεις κ.α.)
Ο Νίκος Νικολόπουλος εκφράζει το φόβο ότι ο Σόρος ενδέχεται να έχει προχωρήσει σε ανάλογες «δράσεις» και στην Ελλάδα και απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Τσακαλώτο. Συγκεκριμένα:
1ον Έχουν τεθεί τα εν λόγω δημοσιεύματα υπόψη της Προέδρου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κι αν όχι, γιατί;
2ον Μήπως η πολιτική ηγεσία κάνει ότι έχει την υποχρέωση να τα κοινοποιήσει, προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν παράνομων οργανώσεων και παράνομων δράσεων στην Ελλάδα, που δεν θέλω να πιστεύω, όμως πρέπει να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο βλάβης του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος;
3ον Υπάρχουν ιδρύματα του κ. Σόρος με σκοπούς που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα; Εάν ναι, ποια η νομική μορφή τους και ποια τα 84 ΑΦΜ;
4ον Εάν λειτουργούν ιδρύματα του κ. Σόρος στην χώρα μας, συνδέονται με το Ελληνικό Δημόσιο, με κρατικούς φορείς ή και με Υπουργεία;
Η αρχική ερώτηση
Ας σημειωθεί ότι η ερώτηση που είχε κατατεθεί προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο είναι η ακόλουθη:
«Σε μια μεγάλη αποκάλυψη προέβη η εβδομαδιαία θρησκευτική εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» που αφορά τις στενές σχέσεις του «σκοτεινού» κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος με το Βατικανό.
Η εφημερίδα παρουσίασε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του βασικού «φιλανθρωπικού» δικτύου (των ΜΚΟ) του μεγαλοεπενδυτή, με το όνομα Open Society Foundations, στο οποίο τα ηγετικά στελέχη του ομολογούν ότι πλήρωσαν το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ με 650.000 δολάρια, εξαγόρασαν (!) επισκόπους προκειμένου να υποστηρίζουν τις θέσεις τους και πλήρωσαν συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα για να παρουσιάσει συγκεκριμένος άνθρωπος του Πάπα θέσεις (ως επίσημο κήρυγμα των καθολικών) που ταυτίζονταν με αυτές του Σόρος. Η «ατζέντα» που τους ενδιέφερε, όπως αναφέρουν, αφορούσε την «ανεκτικότητα», την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας και την εξίσωση όλων των λαών και των θρησκειών. Ουσιαστικά, αυτό που ονομάζουμε «παγκοσμιοποίηση». Το συγκεκριμένο κείμενο είναι μέρος των περίπου 2.500 απόρρητων εγγράφων του Σόρος, που προ ημερών διέρρευσαν στο διαδίκτυο από την οργάνωση DC Leaks, έπειτα από υποκλοπή (στο πρότυπο των γνωστών WikiLeaks).
Να σημειωθεί ότι η αποκάλυψή τους απασχόλησε τα μεγαλύτερα media του πλανήτη και η γνησιότητά τους δεν διαψεύστηκε! Σε ένα από αυτά (αυτό που παρουσίασε η «Ορθόδοξη Αλήθεια»), με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2016, γίνεται ο απολογισμός των δράσεων του 2015.
Μεταξύ άλλων, οι συντάκτες της έκθεσης Andrea Batista Schlesinger και Nathan McKee αναφέρονται στον Πάπα Φραγκίσκο σαν να είναι ο «άνθρωπός τους», που ακολουθεί πιστά τη γραμμή του Ιδρύματος Σόρος, γι' αυτό και επισημαίνεται ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να συνταχθούν όλοι οι επίσκοποι με τις απόψεις του Ποντίφικα.
Επίσης, φαίνεται ότι οι άνθρωποι του Σόρος ζήτησαν (και πέτυχαν) να κάνει η Καθολική Εκκλησία και πολιτικές παρεμβάσεις στις ΗΠΑ και να υποστηρίξει τους «αρεστούς» πολιτικούς ή να καταγγείλει τους εχθρούς του μεγαλοεπενδυτή.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για διαπλοκή πολιτικής - χρήματος και εξουσίας της Καθολικής Εκκλησίας που θυμίζει το σενάριο του «Κώδικα Ντα Βίντσι».
Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, τα δύο στελέχη του Σόρος αναφέρουν ότι πέτυχαν τα εξής:
• Εξαγορά συγκεκριμένων επισκόπων προκειμένου να διατυπώνουν δημόσια την υποστήριξή τους στα μηνύματα της οικονομικής και της φυλετικής δικαιοσύνης, με στόχο να αρχίσει η σύνθεση μιας κρίσιμης μάζας επισκόπων συντεταγμένων με τις πεποιθήσεις του Πάπα.
• Οργάνωση εκτεταμένης καμπάνιας στα μέσα ενημέρωσης, με κεντρικό πρόσωπο τον καθολικό διευθυντή της FPA ως βασικό σχολιαστή σε μέσα υψηλής απήχησης (προφίλ), όπως τα «USA Today», CNN, NBC, NPR, «Boston Globe», «Washington Post» και «Guardian».
Κατόπιν των ανωτέρω , ερωτάσθε :
  1. Μήπως έχει προσπαθήσει να εξαγοράσει και Έλληνες ορθοδόξους Χριστιανούς επισκόπους;
  2. Έχουν αναπτυχθεί δραστηριότητες κι αν ναι, ποιες οι ακριβείς δράσεις των ιδρυμάτων του Σόρος στην Ελλάδα;
  3. Συνδεόταν ή συνδέεται καθ’ οποιοδήποτε επίσημο τρόπος ο Σόρος με το ελληνικό κράτος;
  4. Αν έχουν αναπτυχθεί δράσεις, έχουν γίνει έλεγχοι για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια;»


Έρευνα – κόλαφος στην φεμινιστική προπαγάνδα:Πολύ πιο ευτυχισμένες οι νοικοκυρές από τις γυναίκες καριέρας

Μόλις έσκασε μια βόμβα πάνω στις φεμινίστριες. Ερευνητές βρήκαν ότι οι νοικοκυρές είναι πολύ πιο ευτυχισμένες από ό, τι οι «ισχυρές, ανεξάρτητες γυναίκες» με εκπαιδεύσεις και επαγγελματικές σταδιοδρομίες που τις έχουν μετατρέψει σε σκλάβες χρέους, επιχειρηματικά γρανάζια  και φορολογούμενες δούλες.
Αυτή η βρετανική μελέτη είναι μια μεγάλη απόδειξη ότι οι γυναίκες δεν χρειάζεται να «καθορίζονται» από το φεμινισμό ώστε να μπορούν να γίνουν σαν… άνδρες.
Το γεγονός ότι οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι είναι πιο ευτυχισμένες από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα είναι γροθιά στο πρόσωπο της 50ετούς φεμινιστικής προπαγάνδας που λέει στις γυναίκες ότι πρέπει να κυνηγούν το «τα θέλω όλα» lifestyle και χλευάζουν χρόνια το πρότυπο της νοικοκυράς γυναίκας.
Η φεμινιστική ιδέα είναι ότι το να είσαι νοικοκυρά δεν είναι μια δουλειά, ή είναι κάτι το «καταπιεστικό», και οι νοικοκυρές είναι «δούλες», μια ιδέα που στην πραγματικότητα κάνει διακρίσεις εις βάρος των γυναικών που βλέπουν θετικά τους παραδοσιακούς ρόλους των δύο φύλων.
Η έρευνα Liverpool Victoria, που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, έδειξε ότι τα πιο ευτυχισμένα επαγγέλματα είναι αυτά που ιστορικά ήταν γεμάτα από γυναίκες υπαλλήλους:
Νοικοκυρές – 87,2% ευτυχισμένες
Επαγγέλματα σχετικά με την φιλοξενία και τη διαχείριση εκδηλώσεων – 86,3% ευτυχισμένες
Δημιουργικές τέχνες και σχεδιασμός – 84,4% ευτυχισμένες
Φιλανθρωπικό έργο – 83,9% ευτυχισμένες
Επαγγέλματα σχετικά με αναψυχή, αθλητισμό και τουρισμό – 83,7% ευτυχισμένες
Η Daily Mail πέταξε επίσης μια άλλη βόμβα, καθώς ανέφερε ότι τα κορίτσια καριέρας είναι συνήθως πολύ λιγότερα ευτυχισμένα από τις γυναίκες σε παραδοσιακά γυναικείους τομείς, και ένας μεγάλος αριθμός κοριτσιών καριέρας θα ήθελε να δώσει τη ζωή του στις «εταιρικές φυτείες» για να επιστρέψουν στην διαμονή στο σπίτι ως σύζυγοι και μητέρες. Τα ευρήματα αυτά είναι ενάντια στα 50 χρόνια φεμινιστικής προπαγάνδας:
Οι λιγότερο ικανοποιημένες εργάζονταν στο μάρκετινγκ, τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, με βαθμολογία ευτυχίας 53,8%. Κρατικές έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των μητέρων που πηγαίνουν στη δουλειά θα ήθελαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους και να μείνουν στο σπίτι με τα παιδιά τους. Αλλά οι γυναίκες που μένουν στο σπίτι για να φροντίσουν την οικογένειά τους βρίσκονται κάτω από τη βαριά πίεση των δυτικών κυβερνήσεων για να βρουν δουλειά και να στείλουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς ή νταντάδες.
Οι νοικοκυρές δαπανούν περίπου 1 1/2 ώρα την ημέρα για να κάνουν την μπουγάδα, αλλά είναι πιο ευτυχισμένες από ό, τι οι καριερίστες.
Η έρευνα περιγράφει λεπτομερώς τη σημασία και την ποσότητα των εργασιών που εκτελούνται από τις γυναίκες που επιλέγουν να ασχολούνται με τα οικιακά. Παρακάτω το πώς ο διαιρείται η μέση ημέρα για μια νοικοκυρά, που δείχνει ότι οι εργασίες που κάνει κάθε άλλο παρά εύκολες είναι:
Φροντίδα παιδιών: 2 ώρες & 7 λεπτά
Καθαριότητα: 1 ώρα & 47 λεπτά
Αγορές: 1 ώρα & 20 λεπτά
Κηπουρική: 1 ώρα & 2 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα & 44 λεπτά
Πλυντήριο ρούχων: 1 ώρα & 28 λεπτά
Διάβασμα παιδιών: 1 ώρα & 1 λεπτό
Οδήγηση: 56 λεπτά
Άλλο: 1 ώρα & 46 λεπτά

20170110

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017: Όλες οι αλλαγές και οι νέες κατανομές των τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία



Πέντε μήνες «γεμάτους» έχουν μπροστά τους οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς φέτος αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου (πιθανότερη ημερομηνία είναι η 6η Ιουνίου), μετά τις απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια.

Τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του θα ενημερώσει τους υποψηφίους για το χρονικό διάστημα υποβολής της αίτησης-δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου, ενώ μέσα στον Μάρτιο αναμένεται η ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Η μεταφορά της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων μέσα στον Ιούνιο είναι μία από τις αλλαγές φέτος, ωστόσο δεν είναι η μόνη.

Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, που είχαμε δύο κατηγορίες εξεταζομένων, με το παλιό και με το νέο σύστημα, φέτος όλοι οι υποψήφιοι, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι (παλιοί και νέοι), θα διαγωνιστούν με το ίδιο σύστημα εξέτασης, το νέο (που ίσχυσε για πρώτη φορά το 2016).

Ετσι, φέτος, τόσο οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου όσο και οι απόφοιτοι-υποψήφιοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο επιστημονικά πεδία θα εξεταστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

Ολοι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας.

Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε επιστημονικού πεδίου θα υπολογίζονται τα τέσσερα (4) μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας που προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Θα προηγηθούν οι απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις

               Φέτος για πρώτη φορά η αποφοίτηση των μαθητών-υποψηφίων θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου. Μέχρι τότε οι μαθητές – υποψήφιοι θα έχουν ολοκληρώσει και τις απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις και ως εκ τούτου θα έχουν περίπου μια εβδομάδα καιρό για προετοιμασία, πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
                                     
Σημαντικές αλλαγές στην κατανομή των Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία

                Σημαντικές αλλαγές έχουμε φέτος και στην κατανομή των Τμημάτων στα επιστημονικά πεδία. Έτσι στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες) στα τμήματα των Πανεπιστημίων, εντάσσεται το τμήμα  Δημόσιας Διοίκησης (Αθήνα) Πάντειο,  ενώ στα Τμήματα των ΤΕΙ εντάσσονται τα τμήματα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (Καστοριά) ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (Αργοστόλι) ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

                Στο 2ο Επιστημονικό πεδίο  (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) στα τμήματα των Πανεπιστημίων  εντάσσονται τμήματα Πληροφορικής, Θεάτρου και Βιολογίας, ενώ διαγράφονται τα τμήματα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης (Αθήνα) Γεωπονικό Πανεπιστήμια και Αγροτικής Ανάπτυξης (Ορεστιάδα) ΔΠΘ. Συγκεκριμένα εντάσσονται: Πληροφορικής (Θεσσαλονίκης) ΑΠΘ, Πληροφορικής (Κέρκυρα) Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πληροφορικής (Αθήνα) Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, Πληροφορικής (Λαμία) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πληροφορικής (Πειραιάς) Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πληροφορικής και Τηλεματικής (Αθήνα) Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (Θεσσαλονίκη) Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Στατιστικής (Αθήνα) Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης (Πειραιάς) Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ψηφιακών Συστημάτων (Πειραιάς) Πανεπιστήμιο Πειραιά, Θεάτρου (Θεσσαλονίκη) ΑΠΘ, Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (Αλεξανδρούπολη) ΔΠΘ και Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας (Πειραιάς) Πανεπιστήμιο Πειραιά.

22 νέα τμήματα στο 3ο επιστημονικό πεδίο

                Το 3ο επιστημονικό  πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) φέτος είναι περισσότερο ευνοημένο από τα άλλα επιστημονικά πεδία καθώς σε αυτό προστίθενται συνολικά 22 τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ διαγράφεται μόλις 1 τμήμα το Τεχνολόγων Περιβάλλοντος και  Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (Ζάκυνθος)  ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

               Συγκεκριμένα εντάσσονται:  τα πέντε πανεπιστημιακά τμήματα της Χημείας (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Ηρακλείου και Πατρών), αλλά και τα τμήματα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Θεσσαλονίκη) ΑΠΘ, Θεάτρου (Θεσσαλονίκη) ΑΠΘ, Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και  Φυσικών Πόρων (Ορεστιάδα) ΔΠΘ, Επιστημών της Θάλασσας (Μυτιλήνη) Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Περιβάλλοντος  (Μυτιλήνη) Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (Ιωάννινα) Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

               Παράλληλα στα ΤΕΙ του 3ου επιστημονικού πεδίου εντάσσονται τα πέντε τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων (Αθήνα, Αργοστόλι, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα), τα δυο τμήματα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Δράμα και Καρπενήσι), τα δυο τμήματα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (Αθήνα και Δράμα), το τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Αθήνα) και το τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι).

                Στο 4ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες της Εκπαίδευσης) εντάσσονται  τα τμήματα Θεάτρου (Θεσσαλονίκη) και Θεατρικών Σπουδών (Αθήνα, Πάτρα, Ναύπλιο) και το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (Ιωάννινα) Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

                Τέλος στο 5ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) εντάσσονται τα παρακάτω τμήματα: το τμήμα Θεάτρου (Θεσσαλονίκη), το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Ορεστιάδα), το τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίος), το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Κοζάνη), το τμήμα  Επιστήμης Υπολογιστών (Ηράκλειο), το τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη), το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πειραιάς), το τμήμα Διεθνών,  Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών (Αθήνα), καθώς και τα 2 τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Ξάνθη και Χανιά).

               Παράλληλα στα τμήματα ΤΕΙ του 5ου επιστημονικού πεδίο εντάσσονται τα 3 τμήματα Μηχανικών Αυτοματισμού (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα), τα 5 τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Λαμία, Χανιά), το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων (Πειραιάς).

               Από το 5ο επιστημονικό πεδίο διαγράφεται ένα τμήμα των ΤΕΙ το Τεχνολόγων Περιβάλλοντος και  Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (Ζάκυνθος)  ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.




Φόροι-φωτιά για εισοδήματα από ενοίκια

Σκληρότερο και από το 2016 προοιωνίζεται το 2017, καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί δημιουργούν σοβαρό πλήγμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δηλώνουν εισοδήματα από ενοίκια το 2017.


Οι φορολογούμενοι που εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένους φόρους έως και 36,36%.

Τα εισοδήματα αυτά θα φορολογηθούν με τη νέα φορολογική κλίμακα και συντελεστές που έχουν αυξηθεί:

• Από 11% σε 15% για το τμήμα ετησίου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ. Ετσι όσοι εισπράττουν ενοίκια έως 12.000 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης κατά 36,36%. Για παράδειγμα, φορολογούμενος που αποκτά εισοδήματα από ενοίκια 10.000 ευρώ ενώ φέτος πληρώνει φόρο 1.100 ευρώ το 2017 ο φόρος αυξάνεται στα 1.500 ευρώ, δηλαδή θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 400 ευρώ.

• Από 33% σε 35% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ.

• Από 33% σε 45% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 35.001 και άνω.

Ο νέος φορολογικός εφιάλτης ξεκίνησε την πρωτοχρονιά με αυξήσεις έμμεσων φόρων σε καύσιμα, τσιγάρα, καφέ, ΦΠΑ στα νησιά και λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου έτους άλλωστε, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι για να κατοχυρώσουν το ψαλιδισμένο αφορολόγητο (από 8.636 έως 9.545 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων) θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει δαπάνες από 10% έως και 20% του εισοδήματός τους μέσω πλαστικού χρήματος.

Το επόμενο χτύπημα έρχεται με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016, κάπου εκεί στο καλοκαίρι του 2017, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και το επόμενο έτος, ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα συνεχίσει να απαιτεί συνολικά έσοδα 2,650 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικές αλλαγές και στη φορολογία κεφαλαίου σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εν όψει του νέου συστήματος προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων που προωθεί στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων, με βάση τις πραγματικές τιμές της αγοράς και όχι βάσει των αντικειμενικών αξιών.


Υπάλληλος του δήμου Αθηναίων «πέταξε» αστέγους έξω στο κρύο γιατί σχόλασε

Οργή έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας υπάλληλος του δήμου Αθηναίων έκλεισε αυθαίρετα τη Λέσχη Φιλίας, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους αστέγους, και τους «πέταξε» έξω στο κρύο και τον χιονιά, επικαλούμενος ότι είχε σχολάσει.
Για την υπόθεση, η οποία αποκαλύφθηκε από καταγγελία πολίτη στα social media, διενεργείται έρευνα, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες του δημοτικού υπαλλήλου, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο πολίτης σε ανάρτησή του στο Facebook, όλα ξεκίνησαν όταν προσπάθησε να βοηθήσει έναν άστεγο που βρήκε να κοιμάται δίπλα από το σπίτι του. Τηλεφώνησε στον δήμο, προκειμένου να ενημερωθεί ποια κέντρα φιλοξενίας είναι ανοικτά και τον παρέπεμψαν σε αυτό της Πανόρμου. Όταν όμως το ανέφερε στον άστεγο, εκείνος του αποκρίθηκε ότι είχε ήδη πάει και τον είχαν διώξει. Σύμφωνα με την καταγγελία, τηλεφώνησε τρεις ακόμη φορές στον δήμο απ' όπου τον διαβεβαίωσαν ότι όλα «δουλεύουν άψογα».
Κατάφερε να πείσει τον άστεγο και τον συνόδευσε από το Θησείο μέχρι την Πανόρμου, όπου έφτασαν στις 22:30 το βράδυ, όταν ήδη χιόνιζε στο κέντρο της Αθήνας και το ψύχος δριμύ. Ωστόσο, ο υπάλληλος στη Λέσχη Φιλίας τους ενημέρωσε ότι το κέντρο θα έκλεινε μετά από μισή ώρα, γιατί, όπως είπε ο εργαζόμενος που θα έκανε την επόμενη βάρδια αρρώστησε. Στην οργισμένη διαπίστωση του πολίτη ότι «θα διώξετε τον κόσμο μες το χιόνι», ο υπάλληλος αποκρίθηκε: «Ναι, εγώ πρέπει να φύγω». Όταν τον ρώτησε «δεν μπορεί να έρθει άλλος;» έλαβε την «αφοπλιστική» απάντηση του υπαλλήλου: «Που να ξέρω εγώ; Είμαι από τις 15:00 εδώ εγώ, κουράστηκα πρέπει να φύγω».
Διαβάστε την καταγγελία του πολίτη για το περιστατικό στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:
Χώροι Φιλοξενίας Αστέγων - Η εμπειρία μου απόψε
- Ένας άστεγος κοιμάται έξω στον δρόμο, δίπλα στο σπίτι μου.
- Αρχίζει να χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας.
- Παίρνω τηλέφωνο στο Δήμο για τα Κέντρα Φιλοξενίας.
- Μου λένε να πάει στον Χώρο της Πανόρμου.
- Ο άστεγος αρνείται και μου λέει οτι τον διώχνουν.
- Ξαναπαίρνω άλλες 3 φορές για επιβεβαιώση.
- Μου επιβεβαιώνουν οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα δουλεύουν άψογα.
- Λέω στον άστεγο “εμπιστεύσουμε, είναι καλά εκεί”.
- Τον σηκώνω μες το κρύο να πάει απο το Θησείο στην Πανόρμου.
- Φτάνουμε 22:30.
- Ο υπάλληλος του Δήμου μου λέει “23:00 θα κλείσουμε”
- Του λέω “Γιατί;”
- “Μόλις πήρε η επόμενη βάρδια και είπε οτι αρρώστησε και δεν θα έρθει”
- “Και τι; Θα διώξετε τον κόσμο μες το χιόνι;;;”
- Μου λέει “Ναι, εγώ πρέπει να φύγω”
- “Καλά δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος στην θέση του;”
- Μου λέει “Που να ξέρω εγώ; Ειμαι απο τις 15:00 εδώ εγώ, κουράστηκα πρέπει να φύγω”
- Βγάλανε τους άστεγους έξω στο χιόνι.
Καλές όλες οι προσπάθειες του δήμου για τους άστεγους αλλά δυστυχώς κύριοι/ες του Δήμου θα έπρεπε ήδη να ξέρετε ότι σε αυτή την χώρα..
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.
Πηγή:ethnos.gr

Στον "αέρα" όλα τα παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής από 1/1/17

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 1/1/17 ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...
Νικολόπουλος-Νίκος
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης...
Με αφορμή τη δημοσίευση του Ν.4447/2016 (ΦΕΚ Α241/23.12.2016), του κοινού δελτίου τύπου Συλλόγων και Σωματείων Επαγγελματιών - Επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής, 61 Γονείς με  παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής, έστειλαν ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ– ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ προς τον Υποδιοικητή του ΕΟΠΥΥ Κο Τάκη Γεωργακόπουλο, η οποία κοινοποιήθηκε και στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος 

20170109

Ένας πρόεδρος που υπηρέτησε πραγματικά την πατρίδα του !!!

Κατοικεί σε ένα μικρὸ σπίτι, στὶς φτωχὲς περιοχὲς της Τεχεράνης.

Το κληρονόμησε απὸ τὸν πατέρα του, μαζί με το παλαιό peugeot ποὺ έχει.
Ζει με τον μισθό του καθηγητή Πανεπιστήμιου, που είναι περίπου στα 250 €.
Προεδρικό μισθό δεν εδέχθη, γιατὶ πιστεύει ότι πήγε με δική του πρόθεση να υπηρετήσει την Πατρίδα του!
Όσο ήταν πρόεδρος, κάθε μερα πήγαινε με το λεωφορείο, με δύο σάντουιτς απὸ το σπίτι, απ’ τὴν γυναίκα του.
Υποχρέωσε όλους τους Υπουργούς του να υπογράψουν ότι θα φύγουν με την ίδια περιουσία ποὺ είχαν πριν να γίνουν Υπουργοί, ενώ υπάγοντο σε εξονυχιστικὸ έλεγχο όλοι οι συγγενείς, ακόμη και φίλοι τους.
Σήμερα συχνὰ τον βλέπουν στην γειτονιὰ να βοηθά τους εργαζομένους καθαριότητος, για να δίνει το παράδειγμα στους συμπολίτες του:  Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ!
Τουσιάδης Δημήτρης
 Πηγή:thesecretrealtruth.blogspot.com