page contents

20170715

Φορολογικές δηλώσεις 2017: Νέα ολιγοήμερη παράταση

Την παράταση αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, κυρίως οι αγρότες, ύστερα από το ζήτημα που προέκυψε με την
προσυμπλήρωση των κωδικών του εντύπου Ε1 για τους κατά

Εξωδικαστικός: Πώς θα ρυθμίζονται και θα «κουρεύονται» χρέη προς την εφορία

Σύμφωνα με την απόφαση το Δημόσιο υπερψηφίζει ορισμένη πρόταση οφειλέτη ή αντιπρόταση πιστωτή για αναδιάρθρωση οφειλών κατά τις διατάξεις του ν. 4469/2017, υπό τις κάτωθι
προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα

Πάτρα: Κρεμάστηκε στην ταράτσα του σπιτιού του

Ο 58χρονος κρεμάστηκε σε καμαράκι που βρίσκεται στην ταράτσα του σπιτιού του, στην οδό Ιπποκράτους στην Κάτω

Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του 48χρονο

Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του 48χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς στη Μαυροθάλασσα του Δήμου Βισαλτίας. Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν
πολεμικά όπλα, πιστόλια, πάνω από 2.500 φυσίγγια,

Τα αντίποινα της Αγκυρας για την ΑΟΖ -Εστειλαν το Barbaros στη Μόρφου

Λίγες ώρες μετά τις απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως η Αγκυρα θα
προχωρήσει σε αντίποινα για το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία αποφάσισε να στείλει το Barbaros στον κόλπο της Μόρφου. 

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», το ερευνητικό σεισμογραφικό πλοίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Σινίφκης, ελάχιστες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου και βρίσκεται σε πορεία για τον κόλπο Μόρφου, προκειμένου να προχωρήσει σε έρευνες ως αντίδραση στην γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Haber7, αυτό που ώθησε την Τουρκία σε αντιδράσεις είναι «η πρωτοβουλία της Νότιας Κύπρου να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο». 

Η εφημερίδα Milliyet κάνει λόγο για «απόβαση στη Μόρφου» (Güzelyurt είναι η ονομασία της στα τουρκικά και σημαίνει «όμορφη μογγολική σκηνή»), παραθέτοντας μάλιστα τη φράση του γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία «δεν είναι μπανανία».

Ο Τούρκος υπουργός Eνέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι η επομένη αποστολή του Barbaros είναι η Μόρφου και επικαλέστηκε τα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας. 

«Στην Αμμόχωστο έχουμε ολοκληρώσει τις έρευνες. Μακάρι το επόμενο βήμα μας να είναι η Μόρφου. Η περιοχή της Μόρφου για εμάς είναι σημαντική. Εμείς το επόμενό μας βήμα θα το κάνουμε στη Μόρφου», δήλωσε.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας συνέχεια στις προειδοποιήσεις Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε ανακοίνωση για αποστολή φρεγάδας στην περιοχή των ενεργειακών ερευνών. Συγκεκριμένα, η φρεγάδα Γκιοκτσέαντα θα πλεύσει στην περιοχή των ερευνών και θα παρακολουθεί στενά τις δραστηρότητες του γεωτρύπανου «Γουέστ Καπέλα», που διεξάγει γεώτρηση στο οικόπεδο 11.

Δύο τουρκικά πλοία και ένα υποβρύχιο ανοιχτά της Κύπρου
Δύο πλοία και ένα υποβρύχιο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εστάλησαν να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα ενός γαλλικού πλωτού γεωτρύπανου στα ανοικτά της Κύπρου, στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, μια εξέλιξη που είναι πιθανό να σημάνει την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πλευρών μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού την περασμένη εβδομάδα, μεταδίδει το Reuters.

Οι έρευνες και οι ενδεχόμενες γεωτρήσεις - συμβατική υποχρέωση της γαλλικής Total και της ιταλικής Eni βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει με τη Λευκωσία - θα γίνουν από το πλωτό γεωτρύπανο West Capella, το οποίο έλαβε θέση χθες Τετάρτη για την έναρξη ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου.



Χριστοδουλίδης: Ψυχραιμία, δεν υπάρχει καμία πολεμική ατμόσφαιρα στην ανατολική Μεσόγειο

«Ψυχραιμία, λίγα λόγια - δεν πρέπει να εμπλακούμε σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που προσπαθεί να στήσει η Τουρκία», συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι σημείωσε πως «δεν υπάρχει καμία πολεμική ατμόσφαιρα στην ανατολική Μεσόγειο, και αυτοί που τα διαδίδουν αυτά, ίσως έχουν στόχο να πλήξουν τα συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ή άλλους ζωτικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Απηύθυνε έκκληση για υπευθυνότητα σημειώνοντας πως «όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ποια εικόνα δίνεται σε επικοινωνιακό επίπεδο. Κάποιες αναφορές και ανταποκρίσεις δίνουν λανθασμένη εικόνα και εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της Τουρκίας. Όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Συμπλήρωσε επίσης πως «η επόμενη φορά που θα πρέπει να ασχοληθούμε όλοι με αυτό το θέμα πρέπει να είναι όταν θα έχουμε αποτελέσματα από τις έρευνες». Ξεκαθάρισε πως «οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται κανονικά». Τόνισε πως «θα πράττουμε περισσότερα και θα μιλάμε λιγότερο, καθώς μέσα από αυτή την προσέγγιση εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας». Εξάλλου, κατέληξε, για τα οικονομικά αποτελέσματα θα περάσει μεγάλος χρόνος καθώς τώρα «βρισκόμαστε στην αρχή των ερευνών».

Οι απειλές Τσαβούσογλου
Η Τουρκία θα λάβει μέτρα μετά την έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο από την ελληνοκυπριακή πλευρά, προειδοποίησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα σε αυτά τα κοιτάσματα.

Ο Τσαβούσογλου εξήγησε πως τα υπουργεία Ενέργειας και Εξωτερικών της Τουρκίας συνεργάζονται για να καταρτίσουν ένα σχέδιο με τα μέτρα που θα ληφθούν σε απάντηση στις «μονομερείς», όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της ελληνικής πλευράς.
Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι η αποστολή ενός πλοίου γεωτρήσεων δείχνει την «ανειλικρίνεια» της ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.

Τσίπρας: Να μη γαβγίζει η Τουρκία
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία αναφορικά με την κυπριακή ΑΟΖ.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και με αφορμή τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει».

«Η φιλία και η σταθερότητα χρειάζεται όλες οι χώρες -και είναι απαραίτητη προϋπόθεση- να σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό. Θεωρώ ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό δεν μας κάνουν ιδιαίτερα ευτυχείς, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουμε έναν γείτονα που πολλές φορές αρέσκεται να μη σέβεται την ουσιώδη προϋπόθεση για ειρήνη, σταθερότητα, συνεργασία.
Το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό. Παραμένουμε στην προσπάθεια τις διαφορές να τις λύνουμε άμεσα από τον διάλογο, αλλά και αποφασιστικά προκειμένου να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι όποιος έχει σχέσεις στρατηγικής δημιουργεί ερείσματα, δεν αλλάζει θέσεις σαν τα πουκάμισα, διαπραγματεύεται αλλά ταυτόχρονα έχει καταφέρει να δημιουργεί ερείσματα και δυνατότητες να πετυχαίνει. Μπορεί να μην πετύχαμε τη λύση του Κυπριακού τώρα, αλλά θα παραμείνουμε στην επιδίωξη να επανέλθουμε στο τραπέζι του διαλόγου.
Στην εξωτερική πολιτική αποτελεσματικότερος σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει. Αποτελεσματικός φύλακας είναι αυτός που δεν γαβγίζει. Εμείς δεν βγάζουμε μεγάλες κορόνες. Δεν γαβγίζουμε πολύ. Ας κρατήσουν και αυτή τη ρήση και οι γείτονές μας. Οταν φωνάζεις πολύ και δημιουργείς φασαρία, δεν κάνεις καλό ούτε στα σχέδιά σου, ούτε μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα.
Η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει βασικός πυλώνας στην περιοχή». 



Πηγή: Τα αντίποινα της Αγκυρας για την ΑΟΖ -Εστειλαν το Barbaros στη Μόρφου | iefimerida.gr 

Πέταξαν νερά και καφέδες σε Φίλη και Ξυδάκη

Με νερά και καφέδες υποδέχτηκε ομάδα νεαρών τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και Νίκο Ξυδάκη το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη συγκέντρωση συμπαράστασης προς την 29χρονη
κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ.

Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου δέχτηκαν τις αποδοκιμασίες, απομακρύνονται άρον -άρον με τα σημάδια από τα νερά και τους καφέδες στα ρούχα τους.
Το επεισόδιο αναφέρθηκε σε δημοσίευση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία αναφέρεται: «Καφέδες και μπουκάλια νερό σε Φίλη και Ξυδάκη. Με καφέδες μπουκάλια και μερικές ξύλινες υποδέχθηκε το πλήθος των αλληλέγγυων τα δύο μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι δύο "πολιτικοί παράγοντες" γλύτωσαν βέβαιο λιντσάρισμα».

Σταθάκης: «Αυξάνεται η επιχορήγηση για τη χαμηλή και μεσαία τάξη στο νέο "Εξοικονομώ"»

«Το νέο "Εξοικονομώ κατ' οίκον", που εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο, αυξάνει το ποσοστό επιχορήγησης για τη χαμηλή και μεσαία εισοδηματική τάξη, με τη δημιουργία έξι εισοδηματικών κατηγοριών, που συνδέονται με τα
κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά των ωφελουμένων»

20170714

Πρόταση Α. Κατσανιώτη για επαναλειτουργία του "409" ως στρατιωτικού νοσοκομείου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αχαϊας  Α.Κατσανιώτης, που αφορά την επαναλειτουργία του "409" ως στρατιωτικού νοσοκομείου.

Το κείμενο της ερώτησης:
Α. Κατσανιώτης: «Να επαναλειτουργήσει ως στρατιωτικό

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,936 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,936 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του έτους έναντι
πρωτογενούς πλεονάσματος 1,632 δισ. ευρώ το αντίστοιχο

Ανατίναξαν ΑΤΜ στη Χαλκιδική - 84.000 ευρώ η λεία των δραστών

Μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) ανατίναξαν άγνωστοι στις 4.50 τα ξημερώματα στη Φούρκα Χαλκιδικής, τρία 24ωρα μετά από ανάλογο περιστατικό στα Ψακούδια.

Οι δράστες άρπαξαν 84.000 ευρώ, σε αντίθεση με το προ

Ιδρύεται νέος ΟΓΑ, για χορήγηση επιδομάτων σε μία ημέρα

Την ίδρυση ενός νέου φορέα, ο οποίος θα είναι οργανωμένος στο πρότυπο του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (που διασυνδέει on line όλες τις βάσεις δεδομένων του
κράτους) και θα εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες χορήγησης

Μπαράζ επιθέσεων με οξύ στο Λονδίνο! Συνελήφθη ένας έφηβος

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία του Λονδίνου μετά από καταγγελίες για πέντε επιθέσεις με οξύ εναντίον ανυποψίαστων
περαστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άνδρες πάνω

Βαριά καμπάνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε 5 σούπερ μάρκετ

Πρόστιμο 9,4 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις εταιρίες του ομίλου COLGATE - PALMOLIVE (COLGATE-PALMOLIVE (HELLAS) ABEΕ και
COLGATE-PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΕΠΕ) και στη μητρική εταιρία COLGATE-PALMOLIVE COMPANY για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ελληνική αγορά καθαριστικών για τζάμια, απαγόρευσης των παράλληλων εισαγωγών στην ελληνική επικράτεια και παροχής ανακριβών και ελλιπών στοιχείων κατά τη διεξαγωγή της αυτεπάγγελτης έρευνας.

Επίσης επιβλήθηκε, συνολικό, πρόστιμο 1.017207 ευρώ για καταστρατήγηση του υγιούς ανταγωνισμού στις εξής επιχειρήσεις λιανικής και χονδρικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ: ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, (474.714 ευρώ), ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Ι&Σ ΑΕ (213.297 ευρώ), ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΑΕΕ ΑΕ, (183.330 ευρώ), ΠΕΝΤΕ ΑΕ, (143.922 ευρώ), και ΚΥΨΕΛΗ AΕ, ( 1.944 ευρώ).
Η απόφαση
Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επί της αυτεπάγγελτης έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρει τα εξής:
Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού με απόφαση της έκρινε (ομοφώνως) ότι οι εταιρίες του ομίλου COLGATE - PALMOLIVE (COLGATE-PALMOLIVE (HELLAS) ABEΕ και COLGATE-PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΕΠΕ) και η μητρική εταιρία COLGATE-PALMOLIVE COMPANY (κατά πλειοψηφία) υιοθέτησαν ρήτρα απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών στην ελληνική επικράτεια, τόσο για τα είδη απορρυπαντικών όσο και για καλλυντικά ευρείας διανομής κατά παράβαση των άρθρων 1 του ν. 703/1977 (νυν 1 του ν. 3959/2011) και 81 ΣυνθΕΚ (νυν 101 ΣΛΕΕ). Η αυτή παράβαση καταλογίστηκε (ομοφώνως) και στις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χονδρική και λιανική πώληση ειδών σούπερ - μάρκετ ( ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Ι.&Σ. Α.Ε.Ε., ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΑΕΕ Α.Ε., ΠΕΝΤΕ Α.Ε. και ΚΥΨΕΛΗ A.E).
Με την ίδια απόφαση κρίθηκε (ομοφώνως) ότι οι ως άνω εταιρίες του ομίλου COLGATE - PALMOLIVE [COLGATE-PALMOLIVE (HELLAS) AΒEE και COLGATE-PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΕΠΕ] και η μητρική εταιρία COLGATE-PALMOLIVE COMPANY (κατά πλειοψηφία) καταχράστηκαν τη δεσπόζουσα θέση που κατείχαν στην ελληνική αγορά αναφορικά με τα καθαριστικά για γυάλινες επιφάνειες (τζάμια), με τη θέσπιση και διατήρηση του συμβατικού όρου περιορισμού των παράλληλων εισαγωγών σε συμβάσεις με πελάτες τους στην εν λόγω σχετική αγορά καθαριστικών τζαμιών, κατά παράβαση των άρθρων 2 του ν. 703/1977 (νυν 2 ν. 3959/2011) και 82 ΣυνθΕΚ (νυν 102 ΣΛΕΕ).
Με βάσει τις παραδοχές αυτές η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο εις ολόκληρον και αλληλεγγύως στις εταιρίες COLGATE-PALMOLIVE (HELLAS) A.B.E.E., COLGATE-PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΕΠΕ και COLGATE-PALMOLIVE COMPANY συνολικού ύψους οκτώ εκατομμυρίων εξακοσίων εβδομήντα ενός χιλιάδων διακοσίων εξήντα επτά ευρώ (Euro 8.671.267) για τη διαπιστωθείσα ως άνω παράβαση της απαγόρευσης των παράλληλων εισαγωγών στην ελληνική επικράτεια και επτακοσίων σαράντα επτά χιλιάδων πεντακοσίων δέκα οκτώ ευρώ (Euro 747.518) για τη διαπιστωθείσα ως άνω παράβαση της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης τους στο συγκεκριμένο απορρυπαντικό κατά παράβαση των άρθρων 2 του ν. 703/1977 (νυν 2 του ν. 3959/2011) και 82 ΣυνθΕΚ (νυν 102 ΣΛΕΕ).
Επέβαλε, επίσης, πρόστιμο για την παράβαση των άρθρων 1 του ν. 703/1977 (νυν 1 του ν. 3959/2011) και 81 ΣυνθΕΚ (νυν 101 ΣΛΕΕ) αυτοτελώς στις εταιρίες:
- ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., συνολικού ύψους τετρακοσίων εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων δέκα τεσσάρων ευρώ (Euro 474.714).
- ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Ι.&Σ. Α.Ε.Ε., συνολικού ύψους διακοσίων δέκα τριών χιλιάδων διακοσίων ενενήντα επτά ευρώ (Euro 213.297)
- ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΑΕΕ Α.Ε., συνολικού ύψους εκατό ογδόντα τριών χιλιάδων τριακοσίων τριάντα ευρώ (Euro 183.330)
- ΠΕΝΤΕ Α.Ε., συνολικού ύψους εκατό σαράντα τριών χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι δύο ευρώ (Euro 143.922), και
- ΚΥΨΕΛΗ A.E., συνολικού ύψους χιλίων εννιακοσίων σαράντα τεσσάρων ευρώ (Euro 1.944),
Τέλος, επέβαλε πρόστιμο αλληλεγγύως και εις ολόκληρον στις εταιρίες COLGATE-PALMOLIVE (HELLAS) A.B.E.E. και COLGATE-PALMOLIVE ΕΜΠΟΡΙΚΗ (ΕΛΛΑΣ) ΜΕΠΕ συνολικού ύψους τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (Euro 400.000) για τη διαπιστωθείσα στο σκεπτικό παράβαση του άρθρου 25 παρ. 2 του ν. 703/7, λόγω παροχής ανακριβών και ελλιπών στοιχείων κατά τη διεξαγωγή της αυτεπάγγελτης έρευνας.

Μετά τον καύσωνα, χαλάζι και βροχές -Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (15-07-2017) και από τα βόρεια, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

Σκορ πρόκρισης για τον Πανιώνιο, 2-0 την Γκόριτσα

Εντυπωσιακός ήταν ο Πανιώνιος στο πρώτο του Ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από 9,5 χρόνια. Οι «κυανέρυθροι»
επικράτησαν με 2-0 της Γκόριτσα στον πρώτο αγώνα του

Έρευνα της Adecco...Ένας στους τρεις ψάχνει δουλειά εκτός Ελλάδας

Παραμένει ανοδική η τάση της αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με έρευνα της
Adecco Ελλάδας με τίτλο «Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα

H Βουδαπέστη για 16 ημέρες το επίκεντρο του υγρού στίβου

Χρειάστηκε να περάσουν 44 χρόνια και 16 διοργανώσεις, για να... προσγειωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη χώρα και την πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με
τα αθλήματα της πισίνας. Η Βουδαπέστη υποδέχεται από τις

Φοβερό τρικ: «Αψεγάδιαστο» κόψιμο ανανά σε…δευτερόλεπτα! (Video)

Σας φαίνεται δύσκολο και χρονοβόρο να κόψετε τον ανανά; Κι όμως, δεν είναι καθόλου. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ένα τρικ με το οποίο θα κόψετε τον ανανά σε δευτερόλεπτα, ενώ παράλληλα θα εντυπωσιάσετε σερβίροντάς τον στους καλεσμένους σας.  
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!  Δείτε τι εννοούμε στο παρακάτω βίντεο.

Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα στο Κυπριακό

Ο κύκλος διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας οδήγησε σε ναυάγιο που έπνιξε μόνο τη μια πλευρά. Η τουρκοκυπριακή πλευρά ξεκαθάρισε πως
δεν κάνει πίσω στο θέμα των εγγυήσεων και της απόσυρσης

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή

Με απεργία μεθαύριο Κυριακή 16 Ιουλίου, ημέρα που επιτρέπεται προαιρετικά το άνοιγμα των καταστημάτων,
απαντούν οι εμποροϋπάλληλοι της Ηλείας, υποστηρίζοντας

Ανείπωτη κτηνωδία: Νεκρή τετράχρονη - Την έδεναν με μονωτική ταινία στο κρεβάτι

Ένα τετράχρονο «αγγελούδι», σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, βρέθηκε τραγικά νεκρό στο κρεβάτι του στη Μεγάλη Βρετανία.


Οι διασώστες προσπάθησαν να σώσουν την Desaray

Βόλτες στην Κρήτη με κότερο για την Τζένιφερ Λόπεζ ; - ΦΩΤΟ

Για διακοπές στην Κρήτη βρίσκεται η Αμερικανίδα ποπ σταρ Τζένιφερ Λόπεζ.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eparxies.gr η JLo με το κότερο της κάνει βόλτες στις παραλίες των Χανίων, και εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό της ιστοσελίδας αρχικά στη Σούγια και έπειτα στο Λουτρό Σφακίων.
«Η JLo έγινε αντιληπτή από τον κόσμο που παραθέριζε», αναφέρει η ιστοσελίδα τονίζοντας ότι ο φωτογραφικός φακός εντόπισε το κότερο της (με αμερικανική σημαία) που τη μεταφέρει στις όμορφες παραλίες του νησιού.
Ωστόσο, στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα δεν διακρίνεται η τραγουδίστρια.

Προστασία της ελληνικής φέτας μέσω…Ιαπωνίας (ΒΊΝΤΕΟ)

Σημαντικό βήμα για την προστασία της ονομασίας της φέτας ως ελληνικού προϊόντος χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής

20170713

Ο πρώτος έγκυος άντρας της Βρετανίας γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Ο Χάιντεν Κρος γεννήθηκε γυναίκα και νομικά ήταν άντρας, όταν αποφάσισε να σταματήσει τη θεραπεία ορμονών μετά την εγχείριση αλλαγής φύλου, για να μπορέσει να μείνει
έγκυος με δείγμα σπέρματος ενός δωρητή που είχε βρει

Κλήρωση πρωταθλήματος:Αναλυτικά το πρόγραμμα της Super League για τη σεζόν 2017-2018

Κλήρωση πρωταθλήματος: Αναλυτικά το πρόγραμμα για τη σεζόν 2017-2018.
Δείτε πότε είναι οι «μάχες» των «μεγάλων» του ελληνικού
ποδοσφαίρου αλλά και το πρόγραμμα της Super League για

N.Νικολόπουλος:Δεν ήρθαμε στην εξεταστική για να χαϊδέψουμε αυτιά. Ερωτήματα προς τον π.Υπουργό Αν.Λοβέδρο

Προσερχόμενος στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού  Κόμματος Ελλάδος Νίκος

Νικολόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε: 

«Ορισθήκαμε ως μέλη της εξεταστικής των πραγμάτων


προκειμένου να διαγνώσουμε κάποια πράγματα χρήσιμα και κρίσιμα για την βορβορώδη υπόθεση του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, και την δικογραφία που υπάρχει

Δεν ήρθαμε σήμερα εδώ ούτε για να "χαϊδέψουμε αυτιά", ούτε βέβαια και για να ενισχύσουμε την λαϊκή ρήση  "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει". 

Λυπάμαι  όταν, όμως,  κάποιοι συνάδελφοι λειτουργούν έτσι. Πάντως εγώ για τον  συνάδελφο και συμπατριώτη μου Α. Λοβέρδο θα επαναλάβω  το γνωστό ρητό  "Φίλος ο Ανδρέας φιλτάτη  η αλήθεια"». 

Σας παραθέτουμε τα ερωτήματα που θα θέσει ο Νίκος Νικολόπουλος προς τον Ανδρέα Λοβέρδο κατά την διάρκεια της εξέτασης του στην επιτροπή: 


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς τον πρώην Υπουργό Ανδρέα Λοβέδρο


1. Το Ντυνάν είναι ιδιωτικό ή Δημόσιο Νοσοκομείο; Αν είναι ιδιωτικό μας εξηγείτε γιατί διώκεται σήμερα ο Μαρτίνης με νομοθεσία που αφορά τους υπαλλήλους του Δημοσίου?

2. Με ποια ποσά υπολογίζετε, ότι χρηματοδοτήθηκε το Ερρίκος Ντυνάν από τα Ταμεία του Ερυθρού Σταυρού όλα αυτά τα χρόνια και πόσα έχει δώσει το Δημόσιο στον Ε.Ε.Σ; 


3. Ο Α. Μαρτίνης κατήγγειλε ότι δέχτηκε εκβιασμό από τον Βγενόπουλο και μάλιστα έκανε και μήνυση κατά του Βγενόπουλου που τέθηκε στο αρχείο και μετά ο Εισαγγελέας Εφετών την ανέσυρε και άσκησε δίωξη και ορίστηκε δικάσιμος για εκβίαση και διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα. Γνωρίζετε σε τι συνίσταται ο εκβιασμός που επικαλείται ο Μαρτίνης και ποιά πρόσωπα ενεπλάκησαν; Και σας ερωτώ γιατί κάποιες συναντήσεις λέχθηκε πως έγιναν στο γραφείο σας και μάλιστα υπήρξαν και αρκετά έντονες.

4. Ο Μαρτίνης είπε ότι του ασκήσατε έντονες πιέσεις, ενώ το ίδιο έκανε και ο σύμβουλός σας, κ. Λιαρόπουλος, για να πάρει πίσω όλες τις μηνύσεις, να παραιτηθεί από όλα τα δικόγραφα όλων των αγωγών εναντίον του Βγενόπουλου και να πάρει πίσω τις διαταγές πληρωμών κατά των τίτλων, δηλαδή του Βγενόπουλου. Αληθεύει αυτό; Γιατί έκανε αυτά τα δικόγραφα το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν; 

5. Ο Α. Μαρτίνης με την κατάθεση του έχει απευθύνει μια βαριά καταγγελία που, όπως είπε,  οδηγεί στην απιστία, κατά όλων εκείνων που με πράξεις και παραλείψεις έκαναν τα πάντα προκειμένου το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν να βρεθεί με την «θηλιά στο λαιμό» και να οδηγηθεί, εκεί που οδηγήθηκε, στον πλειστηριασμό και να περάσει στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Μιλήστε μας εσείς για τα πραγματικά περιστατικά που ζήσατε και πείτε μας τα ονόματα εκείνων που με πράξεις ή παραλείψεις τους ζημίωσαν το Δημόσιο και ωφέλησαν ιδιωτικά συμφέροντα; 

6. Πιστεύετε πως έπρεπε να έχει ανατεθεί στο Σώμα Ανεξαρτήτων Εκτιμητών ή σε μια από τις γνωστές εταιρείες κύρους  να εκτιμήσει την πραγματική αξία του κτιρίου, του εξοπλισμού, της άδειας λειτουργίας, του σήματος, της πελατείας, της φήμης και των άυλων περιουσιακών στοιχείων του Ερρίκος Ντυνάν, πριν από τον πλειστηριασμό, όπου ολόκληρο, ως σύνολο περιουσιακών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, με άυλα στοιχεία, με εξοπλισμό, με πελατεία, με φήμη, εμφανίστηκε με ποσό 115 εκατ. ευρώ, δηλαδή πολύ κάτω, από το μισό της αξίας μόνο του κτιρίου; Αυτό το τίμημα δεν ήταν ευτελέστατο; Τα σπουδαία και επιφανή μέλη του Δ.Σ. γιατί το δέχτηκαν; 


7. Γιατί έστω τα διορισμένα  μέλη από το κράτος ή οι οικονομικοί σύμβουλοι δεν κατέγραψαν, έστω την παραμικρή διαφωνία τους; 

8. Όταν αναλάβατε υπουργός Υγείας, αποσύρατε τα τρία μέλη που εκπροσωπούσαν το Ελληνικό Δημόσιο, από τα οποία ο ένας αντιπρόεδρος ήταν ο αποκλειστικά αρμόδιος για τα οικονομικά του Ερρίκος Ντυνάν; Γιατί έγινε αυτή η απόσυρση;

9. Υπάρχουν δημοσιεύματα που καταγγέλλουν ότι ο κύριος Λιαρόπουλος αντί ως σύμβουλος να υποστηρίζει τα συμφέροντα του Ερρίκος Ντυνάν, τα μείωνε και τα απαξίωνε. Έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή σας; Και αν ναι, τι κάνατε;

10. Στις 14 Ιουνίου 2010, η MARFIN BANK επέτυχε την έκδοση τριών διαταγών πληρωμής κατά του Ερρίκος Ντυνάν, συνολικού περίπου ύψους 15.800.000€. Το Ερρίκος Ντυνάν άσκησε τρεις ανακοπές, μία για κάθε διαταγή πληρωμής. Η εκδίκαση των τριών ανακοπών, ορίστηκε για τις 28 Μαρτίου 2012, οπότε και αναβλήθηκε η συζήτηση τους για τις 05 Νοεμβρίου 2014. Ποιος αιτήθηκε την αναβολή της εκδίκασης των τριών ανακοπών; Το Ντυνάν, η MARFIN ή από κοινού; Εάν την αναβολή την αιτήθηκε η MARFIN BANK, το Ερρίκος Ντυνάν αντέλεξε ή συναίνεσε;  Εάν την αναβολή αιτήθηκε το Ντυνάν ή από κοινού; Γιατί; Υπήρχε συμφωνία;

11. Στις 11 Νοεμβρίου 2011, το Ντυνάν κατάφερε και πήρε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Δηλαδή, με προσωρινή διάταξη του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ των τριών διαταγών πληρωμής, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η συζήτηση των οποίων είχε οριστεί για τις 06 Ιουλίου 2012.  Στις 14 Μάιου 2012 ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ Η ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδίκασης των ανακοπών, το Ντυνάν ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ των Ανακοπών, που όπως προείπα είχαν αναβληθεί δύο μήνες ενωρίτερα. Μάλιστα παραιτήθηκε όχι μόνον των δικογραφιών των Ανακοπών, αλλά και του δικαιώματος της επ' αυτών. Αυτό ήτα επωφελές ή απέβη επί ζημία του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ;

12. Γιατί παραιτήθηκε το Ντυνάν των δικογράφων και των δικαιωμάτων του, αν και είχε ήδη πάρει την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης και δύο μήνες αργότερα, δηλαδή στις 06 Ιουλίου 2012, θα δικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα προστασίας του από τις διαταγές; 

13. Υπήρξατε αυτήκοος μάρτυρας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όσων κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν κ. Παπακωσταντίνου; Σας διαβάζω μία αποστροφή από τα πρακτικά: «Το ίδρυμα αρμέχτηκε, αρμέγεται από συγκεκριμένες δυνάμεις. Ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες προμήθειες αναλωσίμων και ιατρό μηχανολογικού εξοπλισμού, φαρμακευτικές εταιρείες, τράπεζες και ούτω καθεξής». Έλεγε αλήθεια ή ψέματα ο κ. Παπακωνσταντίνου και εσείς τι κάνατε κ. Λοβέρδε, όταν ήσασταν στο υπουργείο; Σε ποιες ενέργειες προχωρήσατε για να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να πάψει το «πλιάτσικο»;

14. Την ώρα που σύμφωνα με καταγγελίες, νοσηλεύονταν δωρεάν πολιτικοί, ηθοποιοί τραγουδιστές κλπ, το προσωπικό έμενε απλήρωτο για 9 και πλέον μήνες. Εσείς δίνατε εντολή, με βάση την τοποθέτηση σας στην Επιτροπή στον κ. Κουτρουμάνη να δώσει λεφτά από τα καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά ταυτόχρονα δεν κινητοποιούσατε τις ελεγκτικές υπηρεσίες, ώστε να πληρωθούν τα 24 εκ. ευρώ τζάμπα νοσηλίων των επωνύμων. Γιατί;


15. Με το χέρι στην καρδιά, πείτε μου πως κρίνετε έναν πρωθυπουργό που νοσηλεύτηκε, χειρουργήθηκε και στο τέλος αντί να αφήσει χρήματα,  έστειλε… φιλάκια και ακόμη και σήμερα να εξοφλήσει τα νοσήλια του;


16. Μήπως γνωρίζετε γιατί ο Πρόεδρος των Δικαστών κ. Χ.  Αθανασίου μεσολαβούσε να νοσηλευθούν τζάμπα συγκεκριμένοι δικαστές; Δεν προκαλεί αυτό έναν κύκλο διαπλοκής μέσα στη δικαιοσύνη; Και το ρωτάω αυτό γιατί, πως συνέβη άραγε, να μετέχουν – εάν εάν συμμετείχαν - σχεδόν οι ίδιοι δικαστές στις ακυρώσεις αλλαγής διαθηκών της βούλησης των διαθετών; Θεωρείτε πώς κάτι τέτοιο είναι κάτι  φυσιολογικό; 


17. Πείτε μας εάν γνωρίζετε για τις αργομισθίες που είχαν εξασφαλίσει κάποιοι και κάποιες. 


18. Σας ζητήθηκε ποτέ –και αν ναι- από ποιον να προσφέρετε εργασία στον ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ; Την συγκάλυψη των σκανδάλων ή και κάποιοι συγγενείς δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών;


19. Η αρμόδια νομική και οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας γνώριζε με επίσημη έγγραφη ενημέρωση τις απαιτήσεις του ελληνικού Δημοσίου από το Ερρίκος Ντυνάν - Ερυθρό Σταυρό και είχε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και με σας για την τακτοποίηση;


20. Σας είπαν οι δικοί σας στο ΔΣ ότι ζητήθηκε από το ίδιο «Ερρίκος Ντυνάν» να γίνει φορολογικός έλεγχος πριν από το 2013, για να επιβεβαιωθεί το ποσό που προκύπτει από τις καταστάσεις των υπηρεσιών με τις φορολογικές μισθωτές υπηρεσίες και ότι  το Υπουργείο αγνόησε τελείως το έγγραφο του «Ερρίκος Ντυνάν» και δεν προσήλθε ποτέ ή έκανε  τον φορολογικό έλεγχο πριν από τον πλειστηριασμό;  Γιατί το έκαναν και ποιος μπορεί να τους έδωσε εντολή; 


21. Εάν γινόταν αυτός ο έλεγχος που ζητούσε ο οφειλέτης, θα μπορούσαν οι μανδαρίνοι, που ήταν οι αρμόδιοι ελεγκτές, να αποκρύψουν το ποσό των 4,5 εκατ. από το «Ερρίκος Ντυνάν» ως αναγγελλόμενο ποσό;


22. Γιατί οι υπουργοί και τα μέλη του ΔΣ του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ  δεν ζήτησαν και επέμειναν να γίνει αυτός ο έλεγχος και προκάλεσαν  τόση μεγάλη ζημιά; Τα μέλη του ΔΣ και τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου και των Ασφαλιστικών Οργανισμών  πιστεύετε ότι έχουν ακριβώς τις ίδιες ευθύνες που έχουν και οι «μανδαρίνοι» του Υπουργείου Οικονομικών;

Νέο χαράτσι σε smartphones και tablets από το Υπουργείο Πολιτισμού!

Πρόκειται, για αναθεώρηση προηγούμενου νόμου που προσθέτει smartphones και tablets στη λίστα των συσκευών
που πρέπει να φορολογούνται, καθώς επιτρέπουν την

Νέες επιβαρύνσεις στα ακίνητα - Ο νέος «λογαριασμός» από την ηλεκτρονική ταυτότητα και το ΠΕΑ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μηχανικών, το ελάχιστο κόστος για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου στην Ελλάδα, για να λάβει την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου θα ανέρχεται σε 500 ευρώ,
εφόσον ασφαλώς το εν λόγω ακίνητο είναι καθόλα νόμιμο και

Στη Μάλτα νομιμοποιούν το γάμο ομοφυλόφιλων και καταργούν την Ημέρα της μητέρας

Το κοινοβούλιο της Μάλτας ψήφισε χθες Τετάρτη υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Παρέχοντας έτσι στήριξη στην προεκλογική δέσμευση του

ΟΑΕΔ: Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε 17 δήμους

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Β'
κύκλος) του ΟΑΕΔ σε 17 δήμους-θύλακες υψηλής ανεργίας.

Τραγικός θάνατος από έκρηξη κλιματιστικού

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Τετάρτης επιχειρηματίας 51 ετών όταν εξερράγη κλιματιστικό μηχάνημα στο οποίο πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης μέσα
στον χώρο της επιχείρησής του, στην εθνική οδό Τρικάλων-

H Digea δεν ανανεώνει τη σύμβαση με την ΕΡΤ

Η εταιρεία Digea γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει τη σύμβαση με την ΕΡΤ, η οποία λήγει τον επόμενο Οκτώβριο, με το επιχείρημα ότι η κρατική τηλεόραση έχει ευθύνες για τη μη διεξαγωγή διαγωνισμού προμήθειας πομπών επίγειας ψηφιακής εκπομπής. 

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Digea Πάνος

Πρόστιμο 252.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα

Πρόστιμο ύψους 252.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Εθνική Τράπεζα, έπειτα από επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησαν Επιθεωρητές του ΣΕΠΕ σε παράρτημα της εν λόγω
τράπεζας, όπου εντοπίστηκαν 14 παραβιάσεις που

Ιατρικές δαπάνες και φάρμακα θα «χτίζουν» από φέτος το αφορολόγητο – Όλη η λίστα

Στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου θα μετράνε από φέτος και οι δαπάνες σε γιατρούς, φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, νοσήλια, εφόσον εξοφλούνται με πλαστικό χρήμα ή με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου,

Πέρασαν με κόκκινο, τράκαραν ταξί και έδειραν τον επιβάτη

Ασύλληπτες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα της Τετάρτης στη διασταύρωση των οδών Ακρωτηρίου και

Προσπαθούν να εξαπατήσουν τους επιχειρηματίες του τουρισμού

Τα μέλη του ενημερώνει ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σάμου, σχετικά με ιδιωτικές εταιρείες που έχουν προσεγγίσει αρκετές επιχειρήσεις
τουριστικών καταλυμάτων, προκειμένου να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την αντικατάσταση των σημάτων,

Αντέχεις να το διαβάσεις;;;;Συγγνώμη, η παραγγελία ακυρώνεται

Συντάκτης: Μαριάννα Τζιαντζή

Κάποιοι συμπατριώτες μας δεν είδαν τον τελικό του
«Survivor» στην τηλεόραση, όπως δεν είδαν τον τελικό της

"Τιμωρούν" όσους πληρώνουν με μετρητά τους φόρους στα γκισέ!

Όσοι πάτε στα γκισέ των τραπεζών για να πληρώσουν, στο τέλος Ιουλίου, την πρώτη δόση για το φόρο εισοδήματος, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη: θα
πρέπει να πληρώσουν και… προμήθεια γιατί θα πληρώσουν

5ο Aναπτυξιακό συνέδριο της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Στις 14 και 15 Ιουλίου 2017 η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και το pelop.gr διοργανώνουν το 5ο Συνέδριο με τίτλο«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ».

Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού για την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και η εκ του σύνεγγυς επαφή όσων σχεδιάζουν, υλοποιούν, ενδιαφέρονται ή επηρεάζονται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή μας. 

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα συνεδρίου

Το αναπτυξιακό Συνέδριο της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και του pelop.gr αποτελεί τη σπουδαιότερη ετήσια συνάντηση επιχειρηματικών, κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων με θέμα τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας.

20170712

ΕΠΙΚΗ ΓΚΑΦΑ Μητσοτάκη-Εγκαλεί Καμμένο και Κοτζιά για κάτι που ανήρτησε η αδελφή του το 2007 στο site του ΥΠΕΞ!!!! (βίντεο)

Το απόσπασμα της ανάρτηση που διάβασε και αποκάλεσε «μείζον πολιτικό ζήτημα» δεν αφορά την σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά το εσωτερικό της ΝΔ. 
Διότι το κείμενο που όλοι μπορούν να διαβάσουν αποτελεί μια ιστορική καταγραφή της μέχρι σήμερα πορείας του θέματος και η εν λόγω αναφορά, έγινε κατά την θητεία της Αδελφή του Ντόρας Μπακογιάννη το 2007!!! 
Όπως γράφει «Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία

Καβάλα: Τα παιδιά εξοικειώνονται στην πρακτική της ανακύκλωσης

Θεματικές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του «προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης»
πραγματοποιούν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική

Σαράντα εννέα πυρκαγιές σε 24 ώρες σε όλη τη χώρα

Σαράντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές
τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με

Παρουσιαστές,τραγουδιστές και συνθέτες το έχουν ρίξει στην καλλιέργεια της γης.Δεν φαντάζεστε τι επιχείρηση ανοίγει η Ελένη Μενεγάκη στην Άνδρο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεγάλου κτηματομεσίτη της Άνδρου, η Ελένη Μενεγάκη ετοιμάζεται να αγοράσει μια μεγάλη έκταση εκεί, όπου θα εκτρέφει σαλιγκάρια.


Η ωραία Ελένη σχεδιάζει τη δική της επιχείρηση στο νησί του συζύγου της, όπου διατηρεί πρωτότυπη ξενοδοχειακή

Ανοιχτοί 115 αρχαιολογικοί χώροι για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Συνολικά 93 εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα
διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού για την πανσέληνο του

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις για χρέη στα Ταμεία

Ρύθμιση με έως 120 δόσεις, αλλά και με όρους για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο: Θα αφορά μόνο όσους είναι ασφαλιστικά
ενήμεροι, δηλαδή θα ρυθμίζονται με 120 δόσεις τα χρέη έως

Viral αγγελία: Δίνει 10.000 για κράνος της κατοχής (Photo)

Ψάχνει μανιωδώς για σπάνια αντικείμενα της γερμανικής κατοχής και είναι πρόθυμη να πληρώσει ακόμη και 10.000 ευρώ για ένα κράνος Γερμανού αλεξιπτωτιστή της περιόδου 1941-1943. Ο λόγος για την κα Νικολάου η οποία από τη
στιγμή που δημοσίευσε αγγελία στην εφημερίδα «Νέα

Πρωτοβουλία για την προστασία της στέγης οικογενειών ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα η συζήτηση

Πρωτοβουλία για την προστασία των στεγαστικών αναγκών κάθε οικογένειας από τους πλειστηριασμούς, ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο, μέσα από μια σειρά
προτάσεων να διασφαλιστεί αυτό ως το συνταγματικό

Πόνος στις αρθρώσεις: Το μπαχαρικό που προσφέρει ανακούφιση

Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα συχνό φαινόμενο, που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν γερνούν. Μπορεί να είναι μια ήπια, βραχυπρόθεσμη ενόχληση ή μια χρόνια
κατάσταση που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής και την

Γιορτάζει σήμερα ο άγιος Παΐσιος – Ο βίος και το έργο του

 Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομο και την Ευλαμπία Ενζεπίδη,
στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ.,

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 1.295 ανέργων

Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου από τις 15:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που επιθυμούν να
ενταχθούν στο «Πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων για

"Χαστούκι" Τραμπ στον Ερντογάν! "Σταμάτα τις απειλές" για την κυπριακή ΑΟΖ

 "Φρένο" ΗΠΑ στον Ερντογάν μετά τις απειλές κατά των εταιριών που μετέχουν στις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ! 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Τραμπ δεν
κάνει το… χατίρι του Ερντογάν. Κάθε φορά όμως, ένα