page contents

20190308

Εντυπωσιακοί για άλλη μια φορά οι κινέζικοι δράκοι,αυτή την φορά στο νότιο διαμέρισμα της Πάτρας

Εντυπωσιακή ήταν η απογευματινή εμφάνιση του κινέζικου θιάσου Flying Dragons and Dancing Lions

Σύντομα οι 120 δόσεις για εφορία και ΕΦΚΑ

Δουλειά, αποτελεσματικότητα, επιτάχυνση εφαρμογής των αποφασισμένων πολιτικών για τους μισθούς και ιδιαίτερη προσοχή στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων και ανέργων ζήτησε χθες η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου, από τους επικεφαλής του ΟΑΕΔ, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕπΕ) και του ΕΦΚΑ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, η κ. Αχτσιόγλου έκανε γνωστό ότι στα τέλη του μήνα θα προχωρήσει η ξεχωριστή ρύθμιση των χρεών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει μετά τη νομοθέτηση τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία «η ρύθμιση θα περιλαμβάνει και κούρεμα βασικής οφειλής, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και αυτή η νέα οφειλή που θα διαμορφώνεται θα αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ». Η ρύθμιση θα αναφέρεται και σε όσους έχουν κλείσει τα βιβλία τους.

Προγράμματα ανεργίας
Η υπουργός Εργασίας επέμεινε στα θέματα καθημερινότητας που αφορούν εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, ασφαλισμένους και επαγγελματίες, σημειώνοντας ότι «πολύ χρήσιμο να δούμε πώς οι πολιτικές που εκπονούμε από το υπουργείο στην Αθήνα εφαρμόζονται σε κάθε περιοχή».

Και έγινε συγκεκριμένη αναφερόμενη στις πολιτικές για την ανεργία καθώς –όπως σημείωσε– «υπάρχουν νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ήλθα να δω πώς απορροφώνται στην περιοχή, πώς εξειδικεύονται, αν υπάρχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ομοίως, για τα ζητήματα του ΕΦΚΑ, το μείζον ζήτημα της εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων. Αντίστοιχα, με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να επικεντρωθούμε κυρίως στο πώς εφαρμόζεται ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός, αν υπάρχουν παρεκκλίσεις, αν υπάρχει συμμόρφωση από τις επιχειρήσεις».

Συμμόρφωση
Ικανοποιημένη εμφανίστηκε σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων στο θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού αφού έκανε γνωστό ότι «στη συνολική εικόνα από όλη την Ελλάδα έχουμε πολύ καλή συμμόρφωση, σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων οι οποίες άμειβαν τους εργαζόμενούς τους με μισθό κάτω των 650 ευρώ έχουν αλλάξει τη μισθοδοσία τους, με τις δηλώσεις τους στο σύστημα. Αν και ο Φεβρουάριος ήταν μήνας της αύξησης του κατώτατου, είναι χαρακτηριστικό «ότι ήταν ταυτόχρονα και ο μήνας που είχαμε ρεκόρ στις νέες προσλήψεις, με 28.000 νέες θέσεις εργασίας».

Οσον αφορά τις επιχειρήσεις που έδιναν μισθούς το προηγούμενο διάστημα κάτω των 650 ευρώ, η κ. Αχτσιόγλου προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους το προσεχές διάστημα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Σήμερα η υπουργός Εργασίας θα μιλήσει σε εκδήλωση (7 μ.μ., Κινηματοθέατρο Αλέξανδρος, Εθνικής Αμύνης 1) που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Τα εργασιακά δικαιώματα στη νέα εποχή».

Skoda Vision iV Concept: Νέα ηλεκτροκίνητη δυναμική

Ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο coupe SUV, το οποίο αποτελεί προπομπό μιας αντίστοιχης έκδοσης παραγωγής

20190307

Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα – Τι πρέπει να προσέξετε

Ανοίγει σήμερα, Πέμπτη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα τέκνων (τον ηλεκτρονικό Α21) το οποίο πέρσι πήραν 926.000 δικαιούχοι.

Οι δικαιούχοι μέχρι και την Τρίτη 26 Μαρτίου θα πρέπει να

Σοκαριστική καταγγελία για παρενόχληση παιδιού από το δάσκαλό του

Ενα σοκαριστικό περιστατικό σε δημοτικό σχολείο του νομού
Κιλκίς, που συζητιέται όλο και περισσότερο τις τελευταίες

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Μπαρέτη, στον Λαγκαδά, και έχει στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση

Χωρίς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ - ΠΟΥ ΘΑ "ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ"


Ο εκλεκτός κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, θα βρίσκεται από
σήμερα στην Πάτρα και θα συμμετέχει στο Καρναβάλι, στο