page contents

20161208

Παραδοχή ΕΕ για το ελληνικό πρόγραμμα. Από 2017 το ΔΝΤ


Πηγή της ΕΕ αποκάλυψε πως η αξιολόγηση καθυστέρησε λόγω της "αδιαλλαξίας" της Γερμανίας. Το 2017 θα ξεκαθαρίσει ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εκτιμά το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ
Η Ελλάδα "έχει κάνει πολλά", είπε χθες πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμενη στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση του προγράμματος της χώρας με τους εταίρους, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί νωρίτερα αν δεν ήταν η "αδιαλλαξία" της Γερμανίας. 
"Θα μπορούσαμε να την είχαμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά οι Γερμανοί ήταν αμετακίνητοι," είπε η πηγή, προσθέτοντας, "Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά. Δεν ήμασταν τόσο αυστηροί με τα άλλα προγράμματα".
Η Αθήνα επιδιώκει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να εκμεταλλευτεί την πώληση των ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το 2017 θα ξεκαθαρίσει ο ρόλος του ΔΝΤ 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποφασίσει μόνο για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί πριν από τον επόμενο χρόνο, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
"Είμαστε ακόμη στη δεύτερη αξιολόγηση, χρειάζεται κάποιο χρόνο, αυτή δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί ακόμη", δήλωσε η εκπρόσωπος Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων χθες, Τετάρτη.
"Και συνεπώς είναι επίσης σαφές ότι δεν θα έχουμε την απόφαση αυτή (για τη συμμετοχή του ΔΝΤ) πριν από το τέλος της χρονιάς, αυτή θα ληφθεί το νέο έτος", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου