page contents

20170209

Τροπολογία υπέρ εκπαιδευτικών σε βουλευτικά γραφεία

Με τρόπο κοινοβουλευτικά «θολό», αφού πρόκειται για ακοστολόγητη τροπολογία και σε μια συγκυρία που προκαλεί
αρνητικές εντυπώσεις (δημοσιονομικά προβλήματα και κενά στα σχολεία), βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με «όχημα» επείγον νομοσχέδιο της κυβέρνησης, να τακτοποιήσει οικονομικές υποθέσεις εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία.

Πρόκειται για την κ. Αικατερίνη Ιγγλέζη, η οποία με τροπολογία που κατέθεσε χθες, με στόχο να ψηφιστεί σήμερα με το «επείγον» σχέδιο νόμου του υπ. Παιδείας («Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις»), ζητούσε μεταξύ άλλων να καταβληθούν στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με απόσπαση εργάζονται σε γραφεία βουλευτών, αμοιβές υπερωριακής εργασίας για δύο έτη (2014-2015) και μάλιστα «κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων». Ως βουλευτική η τροπολογία δεν συνοδεύτηκε από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ώστε να καταγράφεται το πιθανό κόστος από μια τέτοια καταβολή αμοιβών. Ουδείς, άλλωστε, επισήμως έχει αναφέρει για πόσους εκπαιδευτικούς γίνεται λόγος, αφού και παρά τα επίσημα ακόμα και έγγραφα αιτήματα –βουλευτές του Ποταμιού μέσω Βουλής– η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν παρουσιάσει τα σχετικά στοιχεία.

Η κ. Ιγγλέζη εκτός από περιπτώσεις κάλυψης δαπανών για μετακινήσεις ή για υπερωρίες εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία, ζήτησε «να πληρωθούν όλως εξαιρετικά δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2014 καθώς και του 2015, για τις οποίες δεν τηρήθηκαν οι περί ανάληψης υποχρέωσης κείμενες διατάξεις», σημειώνοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει «σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού της οικείας Διεύθυνσης του τρέχοντος οικονομικού έτους κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων». Πάντως, και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις, έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.

Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου