page contents

20170307

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1 (vid)


Ο Πανιώνιος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη μπροστά σε περίπου 8.000 οπαδούς του, μένοντας αήττητος απέναντι σε έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο και συνεχίζοντας δεύτερος στο -6 από την κορυφή!


Τα είχε όλα. Γκολ, φάσεις, κάρτες, πάθος, δυνατά μαρκαρίσματα. Μόνο νικητή δεν είχε. Πανιώνιος και ΑΕΚ έμειναν σε ένα απολαυστικό παιχνίδι στο 1-1 με τους «κυανέρυθρους» να είναι ουσιαστικά οι νικητές αν σκεφτεί κανείς ότι μείωσαν την διαφορά από την κορυφή στους έξι βαθμούς παραμένοντας μόνοι στην δεύτερη θέση. Αντίθετα, η ΑΕΚ παρότι προηγήθηκε συνεχίζει το αρνητικό της σερί μακριά από το ΟΑΚΑ αφού τελευταία της νίκη ήταν στην Λάρισα επί Κετσπάγια. 

 

Πως ξεκίνησαν

 

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς βρισκόταν στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των  Μασούντ, Μπεν, Ρισβάνη που εξέτισαν τις ποινές τους κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ και ο Γιαννιώτης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού. Έτσι, ο Σερβοέλληνας τεχνικός παρέταξε ότι καλύτερο είχε στην διάθεση του σε σύστημα 4-2-3-1 με τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ και τους Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου, Τασουλή αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σιώπης και Κόρμπος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Φούντα (αριστερά), Μασούρα (δεξιά) και Μασούντ (ελεύθερο ρόλο) να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Μπεν ο οποίος επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης.  

 

Από την πλευρά του ο Μανόλο Χιμένεθ είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Γκάλο και Μπακάκη στην θέση του δεξιού μπακ, ενώ τραυματίες ήταν και οι Τσιγκρίνσκι με τον Πατίτο. Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 με τον Μπάρκα στο τέρμα. Ο Κολοβέτσιος ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Βράνιες και Λαμπρόπουλο αμυντικό δίδυμο, ενώ ο Ντίντακ συμπλήρωνε την αμυντική τετράδα. Στο κέντρο ο Σιμόες ήταν το αμυντικό χαφ με τον Γιόχανσον δεξί εσωτερικό μέσο και τον Αϊντάρεβιτς αριστερό. Στην τριάδα της επίθεσης οι Χριστοδουλόπουλος (δεξιά) και Μάνταλος (αριστερά) βρέθηκαν στο πλευρό του φορ Αραούχο.

 

Μπήκε φορτσάτος ο Πανιώνιος

 

Το παιχνίδι είχε όλα εκείνα τα στοιχεία ενός ντέρμπι, με το πάθος και τα δυνατά μαρκαρίσματα να έχουν την τιμητική τους από το πρώτο σφύριγμα του Παπαδόπουλου.  Ο Πανιώνιος προσπάθησε να κάνει αυτό που ξέρει καλά στην έδρα του. Το δυνατό ξεκίνημα που κάνει πάντα στο πρώτο τέταρτο ανεξαρτήτου αντιπάλου. Και πράγματι οι «κυανέρυθροι» έχοντας και την ώθηση από τον κόσμο που είχε κατακλύσει τις εξέδρες μπήκαν δυνατά και απείλησαν άμεσα με το σουτ του Μπεν στο πέμπτο λεπτό. Οι γηπεδούχοι έδειχαν πιο δραστήριοι με την ΑΕΚ να ψάχνει τα πατήματά της.

 

Ανέβασε ρυθμούς η ΑΕΚ

 

Μετά το τέταρτο η Ένωση ανέβασε ρυθμό, το κέντρο της πήρε πρωτοβουλίες (η τριάδα Σιμόες-Γιόχανσον-Αϊντάρεβιτς κέρδιζε τις μονομαχίες με τον Πορτογάλο παράλληλα να κλειδώνει τον Μασούντ) και άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.  Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και με τον Χριστοδουλόπουλο ιδιαίτερα ορεξάτο άρχισαν να γίνονται απειλητικοί για την εστία του Γιαννιώτη, και θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 19’ αλλά ο Τασουλής με σωτήριο τάκλιν πρόλαβε τον Γιόχανσον ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει.

 

Τραγικό λάθος και γκολ ο Αραούχο

 

Ο Πανιώνιος έδειχνε να μην έχει ηρεμία, με δυσκολία άλλαζε τρίτη μπαλιά και δεν μπόρεσε να χτυπήσει από το αδύναμο στοιχείο της ΑΕΚ που ήταν η απουσία δεξιού μπακ. Τόσο ο Μασούντ όσο και ο Φούντας ήταν εκτός παιχνιδιού με την ΑΕΚ να κυκλοφορεί την μπάλα στο μισό του Πανιωνίου έχοντας μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας (41%-59%) χωρίς πάντως να δημιουργήσει κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία, έχοντας πάντως κάποιες προϋποθέσεις για γκολ με τον Σουηδό μέσο.   Παρόλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 38’ από το πουθενά μετά από τραγικό λάθος της άμυνας των Νεοσμυρνιωτών. Συγκεκριμένα Οικονόμου και Ρισβάνης δεν συνεννοήθηκαν καλά με τον δεύτερο να πουλάει την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του με τον Μάνταλο να βρίσκει τον Αραούχο ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Αντέδρασε ο Πανιώνιος

 

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος να αντιδράσει. Ο Μασούντ έδειχνε να ξυπνάει, ενώ ορεξάτος ήταν και ο Γεσίλ (είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Φούντα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου παίρνοντας θέση στην κορφή με τον Μπεν να πηγαίνει στα πλάγια). Μάλιστα, ο Γερμανότουρκος θα μπορούσε να είχε γίνει ήρωας, αλλά στο 51’ το σουτ μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ ενώ στο 58’ το σουτ που έκανε μπλόκαρε εύκολα ο Μπάρκας. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και πίεζαν για την ισοφάριση την ώρα που η ΑΕΚ είχε γυρίσει πίσω περιμένοντας τον αντίπαλο. Τελικά η πίεση αυτή έφερε αποτέλεσμα στο 60’ όταν από τα δεξιά ο Βλάχος αφού πρώτα πέρασε τον Ντίντακ έβγαλε την σέντρα στο πίσω δοκάρι με τον Μασούρα να πιάνει την κεφαλιά και να νικάει τον Μπάρκα.  Όπως ήταν λογικό το γκολ αυτό ξύπνησε την ΑΕΚ ο οποία αποφάσισε να εμφανιστεί στο παιχνίδι. Αφού αρχικά παραλίγο ξανά να προηγηθεί με τον Μάνταλο μετά από νέο τραγικό λάθος της άμυνας του Πανιωνίου, κατάφερε με συνεχόμενα κόρνερ να κατευνάσει τον ενθουσιασμό των παικτών του Μιλόγεβιτς. 

 

Ροντέο και άνω κάτω το ματς

 

Το παιχνίδι είχε ανοίξει αφού και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη και στο 71’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-1, αλλά ο Μπάρκας είπε όχι στην κοντινή προβολή του Μπεν. Ο Χιμένεθ έριξε στον αγωνιστικό χώρο όλα τα επιθετικά του όπλα (Αλμέιδα, Πέκχαρτ, Μπακασέτας) αλλά με εξαίρεση την κεφαλιά του Πορτογάλου δεν απείλησε, την ώρα που ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο να κάνει την απόλυτη ανατροπή λίγο πριν το τέλος με τον Ταπόκο ο οποίος όμως δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Μπάρκα με το 1-1 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα

 

MVP: Ο Γιώργος Μασούρας. Ετσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο άσος του Πανιωνίου είναι αυτός που χαρίζει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του και τον διατηρεί μόνο δεύτερο. Μετά τον Ολυμπιακό, ο Αγρινιώτης εξτρέμ πετυχαίνει άλλο ένα «μεγάλο» γκολ δίνοντας λύσεις στους Νεοσμυρνιώτες. 

 

Στο ύψος του: Ο Εζέκιελ Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ έδειξε για άλλη μια φορά την αξία του αφού στην μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο παιχνίδι την μετέτρεψε σε γκολ δείχνοντας πόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστής είναι 

 

Αδύναμος κρίκος:  Το αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου. Τόσο ο Οικονόμου όσο και ο Ρισβάνης έκαναν παιδικά λάθη για την αξία τους αλλά και την εν γένει φετινή τους παρουσία. Άλλωστε από ένα τέτοιο λάθος προήλθε το γκολ της ΑΕΚ, ενώ και μετά το γκολ έδειχναν επηρεασμένοι με αποτέλεσμα αρκετές λάθος επεμβάσεις. Αρνητικός επίσης και ο Αλμέιδα είτε αγωνίστηκε είτε όχι το ίδιο και το αυτό.  

 

Η γκάφα: Ανήκει στο αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου στο γκολ του Αραούχο. Ο Οικονόμου δεν έδωσε σωστά την μπάλα στον Ρισβάνη ο οποίος αιφνιδιάστηκε με αποτέλεσμα να πουλήσει την μπάλα δίνοντας την δυνατότητα στην ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί το λάθος και να σκοράρει. 

 

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Ιωάννη Παπαδόπουλου. Ήταν κοντά στις φάσεις, δεν ευνόησε κάποια ομάδα έκανε αρκετή χρήση της κίτρινης κάρτας για να σταματήσει το δυνατό παιχνίδι των 22 παικτών, αν και σε κάποιες περιπτώσεις χαρίστηκε σε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα.

 

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος συνεχίζει απτόητος. Μπορεί να μην επικράτησε της ΑΕΚ αλλά ουσιαστικά ήταν σαν νίκη το 1-1 αν σκεφτεί κανείς την άσχημη εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο όπου με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο ήταν εκτός παιχνιδιού. Στην επανάληψη όμως αποφάσισε να δείξει γιατί είναι δεύτερος και μάλιστα αν ήταν λίγο πιο εύστοχος θα μπορούσε να είχε κάνει την ολική ανατροπή. Παρόλα αυτά παραμένει δίκαια μόνος δεύτερος έχοντας μειώσει στους έξι βαθμούς την διαφορά από τον Ολυμπιακό και μπορεί να ακουστεί βλάσφημο αλλά όσο υπάρχουν ελπίδες μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βάλει τέλος στο αρνητικό της σερί εκτός έδρας, έμεινε στην ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα και δυστυχώς γι αυτήν παραμένει εκτός πλέι οφ. Οι παίκτες του Χιμένεθ πλήρωσαν το άσχημο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο όπου για είκοσι λεπτά δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο δίνοντας το δικαίωμα στους Νεοσμυρνιώτες να ισοφαρίσουν.

 

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (79’ Ταπόκο), Μασούντ, Φούντας (44’ Γεσίλ), Μπεν (90’ Γκιοατά)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (83’ Πέκχαρτ), Χριστοδουλόπουλος (67’ Αλμέιδα), Μάνταλος, Αραούχο (79’ Μπακασέτας)


ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου