page contents

20170703

Το σπίτι του Κωστή Παλαμά.Το"στολίδι"της Πάτρας άνοιξε τις πόρτες του και σας περιμένει

Το ανακαινισμένο σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κωστής Παλαμάς, το οποίο πέρασε από... σαράντα κύματα, μέχρι τελικά να μην καταρρεύσει ή να μην πωληθεί από
μεσίτες, πλέον άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει όλο τον
κόσμο να το επισκεφθεί!
Το βράδυ της Παρασκευής έγινε μια πρώτη εκδήλωση προ των επίσημων εγκαινίων του και υποδέχθηκε εκπροσώπους της πολιτικής, των γραμμάτων και του πνεύματος που θέλησαν να δουν αυτό το εξαιρετικό δημιούργημα, του οποίου την ανακατασκευή ανέλαβαν οι Σπύρος Δεμαρτίνος και Νίκος Μπακρώζης.
Ένα εκπληκτικής αισθητικής κτίριο το οποίο ουσιιαστικά υλοποιεί το μεγάλο όραμα του ομογενούς επιχειρηματία Αθανασίου Στεφανόπουλου, ο οποίος αγόρασε πριν δυο χρόνια το υπό κατάρρευση κτίριο στην οδό Κορίνθου, για να δημιουργήσει τη «Στέγη Γραμμάτων Κωστή Παλαμά».
  Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος, ενώ την Καθολική Κοινότητα των Πατρών εκπροσώπησε ο Αιδεσιμότατος κ. κ. Γεώργιος Ντάγκας.
Παρέστη ο πρόεδρος τής Εταιρίας Λογοτεχνών ν/δ Ελλάδος κ. Λεωνίδας Μαργαρίτης (ο οποίος υπήρξε από τούς πρωτεργάτες τής εν λόγω προσπάθειας), ο συγγραφέας κ. Σταύρος Ιντζεγιάννης, η λογοτέχνις κα Λόλα Μαρούδα, οι βουλευτές κ. κ. Νικολόπουλος και Σπατιώτης, ο πρ. δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο δημοσιογράφος κ. Βασίλης Καυκόπουλος. Να σημειώσουμε ότι το έργο τής αναστήλωσης τής οικίας, πραγματοποιήθηκε με δωρεά τού ευπατρίδη Αθανασίου Στεφανόπουλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου