page contents

20170918

Ούτε η τροπολογία για την αξιολόγηση πείθει τους δημοσίους υπαλλήλους

Κόκκινο πανί παραμένει η αξιολόγηση για τους δημοσίους
υπαλλήλους, μετά και την τροπολογία που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη. 

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», με τη νέα τροπολογία, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή, ουσιαστικά το υπουργείο πετάει το μπαλάκι στους προϊσταμένους, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν την αξιολόγηση. 

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, αξιολογητές των υπαλλήλων θα είναι οι δύο ιεραρχικά προϊστάμενοί τους, οι οποίοι θα πρέπει να κινήσουν τη διαδικασία και να συμπληρώσουν τα χαρτιά, κρίνοντας τους υφισταμένους τους. Στην περίπτωση που δεν το πράξουν, δεν θα έχουν δικαίωμα εκ νέου διεκδίκησης θέσης ευθύνης.

Προς το παρόν, πάντως, οι υπάλληλοι δεν παραλαμβάνουν τα φύλλα, ενώ έτοιμη να δώσει σκληρή μάχη δηλώνει σε όλους τους τόνους η ΑΔΕΔΥ, η οποία αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση. 

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο, αύριο Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, κηρύσσοντας παναττική στάση εργασίας από τις 12.30 έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου