page contents

20171116

5 Ζητήματα που είναι το ΙΔΙΟ θανατηφόρα όπως το κάπνισμα!!


...και μερικές φορές δύσκολο να τα αποφύγεις...
CHRIS WELLER, BUSINESS INSIDER-29 OCT 2017

Αν και το κάπνισμα αποτελεί το Νο1 εχθρό της υγείας μας και
εμείς ως Έλληνες φαίνεται ότι δεν μαθαίνουμε.. πάραυτα ..υπάρχουν πράγματα που είναι το ίδιο σημαντικά για την καλή υγεία μας πέραν του καπνίσματος..

ΜΟΝΑΞΙΑ..
Η υπεραύξηση των ΜΜΕ -ΜΚΔ και η πλήρης απουσία επαφής ένας προς έναν, οδηγεί τον Surgeon General Vivek Murthy να κατατάξει τη μοναξιά ως επιδημία.. η αναλογία ισούται με το να καπνίζει κάποιος 15 τσιγάρα ημερησίως..
Αλήθεια.. για αυτή τη νόσο δε θα βρείτε "εμβόλιο" έτσι για να ησυχάσουμε;!

Καθιστικός τρόπος ζωής..
Αυτός ο τρόπος και στάση ζωής αυξάνει το κίνδυνο καρκίνου σύμφωνα με μια έρευνα το 2014.Οι ερευνητές κατέδειξαν πως..αν κάποιος κάθεται για περισσότερο από 2 ώρες συνεχόμενα.. αυξάνει για καρκίνους πολλών ειδών και μορφών, το κίνδυνο ακόμη και αν.. ασκείται μετέπειτα στη διάρκεια της ημέρας!! Όσοι περνάτε πολλές ώρες στις οθόνες σας.. και δη ..σε σας μιλώ...αόρατους, ορατούς "ειδικούς" του διαδικτύου...greek cockroaches (η λέξη "Έλληνας" δεν σας ταιριάζει..),πάψτε να πράττετε ότι πράττετε.. η χημειοθεραπεία και χειρουργείο, ΟΤΑΝ θα σας εμφανιστεί ο αυτοκράτωρ όλων των νόσων.. δε θα σας σώσει.. δε πειράζει.. εμείς εδώ είμαστε για αρωγή...

Απώλεια ύπνου...
Το CDC των ΗΠΑ εξέδωσε πόνημα πως.. πάνω από 50 εκ. Αμερικανοί έχουν κάποια διαταραχή σχετιζόμενη με την έλλειψη ύπνου με τρομερές, για την υγεία,  συνέπειες..

Ο καθηγητής Valery Gafarov, από τον World Health Organisation, σημείωσε το 2015 ότι το πρόβλημα αυτό αυξάνει το ρίσκο για εγκεφαλικό και έμφρακτο επεισόδιο.. όπως το κάπνισμα!

Τεχνικό ..μαύρισμα!
Το 2014 δημοσιεύτηκε στο JAMA ότι το σολάριουμ όπως λέγεται, αυξάνει το καρκίνο στο δέρμα πιότερο απ' ότι το κάπνισμα κάνει στο καρκίνο του πνεύμονα!!

Κακή διατροφή...
Η έρευνα φανερώνει πως..η κακή διατροφή συνδράμει περισσότερο απ’ ότι όλοι οι άλλοι παράγοντες για την υγεία..Όμως..ΠΟΙΑ είναι η ΟΡΘΗ διατροφή;! και ΓΙΑΤΙ οι άνθρωποι αφιερώνουν τόσο χρόνο..χρήμα, ενέργεια και σπαταλούν ακόμη και σχέσεις για το φαγητό;!
Μερικές φορές ..κάποιοι άνθρωποι..ότι δεν μπορούν να το ΝΙΩΣΟΥΝ, ΖΗΣΟΥΝ και ΒΙΩΣΟΥΝ ..θέλουν να το τρώνε και να το δώσουν και σε άλλους να το ¨γευτούν"..
Δημιουργούν "γνώσεις" και "γεύσεις" εδεσμάτων οι οποίες ανακλούν τον εσωτερικό, ουτοπιστικό τους κόσμο, μη πραγματικό αλλά ποθητό, και με αυτό το τρόπο, γαστριμαργούν στη γλώσσα της γεύσης αλλά χάνουν και λανθάνουν στην καρδιά της ύπαρξης με Πάθος αληθινό για Ζωή και Νίκη στο σκότος το προσωπικό..

Dr.Konstantinos Mouroutis
Director-Scientific Counselor
Science,Research,Education,Altruism.

"Ωφελεεῖν ἢ μὴ βλάπτειν-Primum Non Nocere"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου