page contents

20180322

(VIDEO)Σπαρακτικό: Ηλικιωμένη δε μπορεί να πάρει δώρα στα εγγόνια της, λόγω του ορίου των 2300 ευρώ ανά μήνα των capital controls

Στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, βρέθηκε ηλικιωμένη για να εξιστορήσει το προσωπικό της δράμα, το οποίο κορυφώνεται όσο πλησιάζει το Πάσχα.

Όπως περιέγραψε στον τηλεοπτικό φακό, μόλις χτες, προσπάθησε να αγοράσει σοκολοτένια αυγά για τα εγγόνια
της, περίπου 20 μέρες πριν το Πάσχα, και έντρομη πληροφορήθηκε πως δε μπορούσε να σηκώσει άλλα λεφτά από τον προσωπικό της λογαριασμό, αφού είχε ήδη πιάσει το όριο των 2.300 ευρώ το μήνα, ποσό δηλαδή πάνω από το οποίο κανένας μας δε μπορεί να σηκώσει από τραπεζικό λογαριασμό, εξαιτίας των capital controls.

Η άτυχη συμπολίτης μας, είναι έτσι αναγκασμένη να περιμένει ακόμα 10 μέρες, προτού το όριο μηδενιστεί με την αρχή του νέου μήνα και μπορεί εκ νέου να σηκώσει τα 2.300 ευρώ.

Ευτυχώς κάποιοι άλλοι, όπως οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι, δε χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχο πρόβλημα, αφού με τον κατώτατο μισθό να είναι τα 580 ευρώ και τη μέση σύνταξη να κυμαίνεται στα 865 ευρώ, ελάχιστοι συμπολίτες μας θα βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση.

Δεν παύει όμως να συνιστά πρόβλημα, η συνεχιζόμενη επίθεση που γίνεται στα πιο άξια και παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας μας, αυτούς δηλαδή που βγάζουν πάνω από 2.300 ευρώ για παράδειγμα, με το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην τους επιτρέπουν ούτε καν να πάρουν τα λεφτά τους.

Είναι ένα πλήγμα και αυτό στην αριστεία, θα μπορούσε κάποιος να πει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σπαραξικάρδιο βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου