page contents

20180417

Πάτρα:«Τρέχει» ο πανελλήνιος διαγωνισμός καινοτομίας


Σε συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε την Πέμπτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του πρώτου πανελλήνιου διαγωνισμού νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτόμου επιχειρηματικής ιδέας στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά «Aroma Hub Startup Competition», που διοργανώνεται από τον ομώνυμο κόμβο καινοτομίας Aroma Hub του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.
Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου, έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον, αφού χορηγοί έχουν τεθεί το Γαλλο-Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας MAZINNOV, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, η εταιρεία InSyBio (Intelligent Systems Biology), το Orange Grove Πάτρας, η εταιρεία TROPOS BRANDING, η ΤΟPIA architects και η εταιρεία in4capital.
Τον διαγωνισμό στηρίζει το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), η Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), το Mindspace, το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων, η Aephoria.net, το Youth Entrepreneurship Club και η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν νεοφυείς επιχειρήσεις και άτομα ή ομάδες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες σε όλη τη γραμμή παραγωγής των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (καλλιέργεια, τυποποίηση, παραγωγή προϊόντων υγείας και διατροφής). Η συμμετοχή είναι δωρεάν, και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μόνο να συμπληρώσουν την αίτηση τους στον ιστότοπο του Aroma Hub (email: info@aromahub.gr, τηλ: 2610911537).
Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από τριμελείς ανεξάρτητες κριτικές επιτροπές και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε μία εκδήλωση ανοικτή στο κοινό με βραβεύσεις και παρουσιάσεις των νικητών στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών στις 18 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου