page contents

20180516

Πάτρα: Εξετάζεται κατεδάφιση και περίφραξη της ΑΒΕΞ- Τα επόμενα βήματα της επιχείρησης «εκκένωση»

Δεν σταματάει με την επιτυχημένη επιχείρηση εκκένωση της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου το σχέδιο που σχετίζεται με το μεταναστευτικό στην Πάτρα, διαμηνύουν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Όπως εξηγούν η προσπάθεια που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης θα είναι μια τρύπα στο νερό εάν δεν επακολουθήσουν και τα επόμενα βήματα του σχεδίου που έχει καταρτιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό κατά πρώτον περιλαμβάνει την εντατική αστυνόμευση της παραλιακής οδού της Πάτρας και των χώρων που θα μπορούσαν εκ νέου να βρουν στέγη οι μετανάστες. Ήδη από τις πρώτες στιγμές μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης περιπολικά πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες στην Ακτή Δυμαίων καθώς και έξω αλλά και μέσα στα δύο πρώην εργοστάσια.

Παράλληλα δεν διαφεύγουν της προσοχής της Αστυνομίας και άλλα εγκαταλελειμμένα κτίρια όπως π.χ. η Πειραϊκή Πατραϊκή και τα Παλαιά Σφαγεία. Οι εναπομείναντες μετανάστες είναι ελάχιστοι, πηγές της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. τους μετρούν στα δάκτυλα των χεριών και δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια εντοπισμού τους προκειμένου να ακολουθήσουν τους υπόλοιπους στην Κόρινθο.


Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα σχετίζεται με την περίφραξη των εγκαταστάσεων που εκκενώθηκαν. Ήδη έχουν υπάρξει επαφές με την τράπεζα στην οποία ανήκει η ΑΒΕΞ.  Η τράπεζα έχει διακηρύξει το ενδιαφέρον της να κατεδαφίσει τα κτίρια που υπάρχουν στον χώρο, τα οποία έχουν κριθεί κατεδαφιστέα, καθώς και να περιφράξει τον χώρο ώστε να μην μπορούν να βρουν και πάλι κατάλυμα εκεί μετανάστες.


Το τελικό στάδιο του σχεδίου σχετίζεται με την «θωράκιση» του λιμανιού της Πάτρας το οποίο από όταν κατασκευάστηκε και πρωτολειτούργησε ήταν ουσιαστικά «ξέφραγο αμπέλι». Τα κυκλώματα εκμεταλλεύονταν γεγονός αυτό κι έτσι έφερναν στην Πάτρα κατά δεκάδες τους μετανάστες, υποσχόμενοι ότι, αντί αδράς αμοιβής, θα τους περάσουν σε ένα καράβι με προορισμό της Ιταλία.

Οι εργασίας για την κατασκευή μια δεύτερης περίφραξης είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ προχωράει και η ενίσχυση του ISPS. Τους επόμενους μήνες αναμένονται απτά αποτελέσματα γεγονός που κάνει τους κυβερνητικούς παράγοντες να αισιοδοξούν ότι θα περάσει το μήνυμα ότι η δίοδος από την Πάτρα κλείνει οριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου