page contents

20190313

Σε κόντρα Δήμος και Πανεπιστήμιο με επίκεντρο τις μπάρες

«Το πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» διαμηνύει μέσω της «Π» η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Αφορμή
στάθηκε η παρέμβαση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη να μην κλείνουν οι μπάρες των εισόδων του Πανεπιστημίου τα σαββατοκύριακα, ώστε να εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι του Καστριτσίου. Εντονη είναι η πίεση ωστόσο, που ασκεί ο δήμος, αλλά και η κοινότητα των Καστριτσάνων, που έκανε χθες σφοδρή παρέμβαση.
«Ολοι θυμούνται τα επεισόδια που δημιουργούνταν στον χώρο του Πανεπιστημίου μας. Τις κλοπές που είχαμε, τις επιθέσεις σε φοιτητές, τα ανεξέλεγκτα πάρτι κ,ά. Ολα αυτά τα αντιμετωπίσαμε με την περίφραξη της πανεπιστημιούπολης και το κλείσιμο των εισόδων με μπάρες κατά τις νυχτερινές ώρες. Πρόσφατα αποφασίσαμε στη Σύγκλητο οι μπάρες να κλείνουν και τα σαββατοκύριακα».
Η απόφαση αυτή, όμως, φαίνεται ότι προκάλεσε αντιδράσεις των κατοίκων του Καστριτσίου, τις οποίες μετέφερε στην πρύτανη ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. «Ο κ. Πελετίδης μου ζήτησε να αφήσουμε ανοιχτές τις μπάρες, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι κάτοικοι του Καστριτσίου θα εισβάλουν στο Πανεπιστήμιο. Πράγματι αυτό έγινε χθες που είχαμε Σύγκλητο και ήρθαν 150 κάτοικοι και απαιτούσαν να παραστούν στη Σύγκλητο. Κάτι φυσικά που δεν επιτρέψαμε, καθώς απαγορεύεται».


Της
Μαρίνας Ριζογιάννη
rizogianni@pelop.gr
Πηγή:http://www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου