page contents

20190420

Πάτρα: Θα κάνουν «μαύρο» Πάσχα -Στον «αέρα» πάνω από 300 εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ της Αχαΐας που παραμένουν απλήρωτοι

Τα δικά τους «Πάθη» βιώνουν οι 300 και πλέον εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ της Αχαΐας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρωτοφανή αναλγησία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι από τον
περασμένο Οκτώβριο, όταν μάλιστα, αρκετοί απ’ αυτούς για να συμπληρώσουν το εβδομαδιαίο ωράριο τους χρειάζεται καθημερινά να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα από τον Πύργο έως τη Βόνιτσα και ταυτόχρονα, δεν έχουν ακόμη υπογράψει τις νέες συμβάσεις για το εαρινό εξάμηνο.

Χθες εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου, εκθέτοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα από τα οποία αποδεικνύεται πως το Δημόσιο είναι τελικά ο χειρότερος εργοδότης!

«Όλοι οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ παραμένουμε απλήρωτοι από την έναρξη του σπουδαστικού έτους (Οκτώβριος 2018) μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, δεν έχουμε υπογράψει τις συμβάσεις εργασίας για το εαρινό εξάμηνο, παρά το γεγονός πως είμαστε όλοι στις θέσεις μας. Το πρόβλημα είναι εντονότερο για τους συναδέλφους που έχουν ως αποκλειστική απασχόληση την εργασία στα ΔΙΕΚ. Προφανώς και υπάρχει πολιτική ευθύνη, αλλά και πολιτική σκοπιμότητα καθώς όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας κατάρτισης», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Ζησιμόπουλος.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε και το μέλος του Συλλόγου, Γιάννης Σουλές παρά τις γενικότερες ανεπάρκειες και την υποχρηματοδότηση των ΔΙΕΚ, οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές καλύπτουν με δικό τους κόστους τις ελλείψεις και  κρατούν όρθια της Δημόσια Εκπαίδευση και ειδικότερα την κατάρτιση. «Καλύπτουμε εκτός από τα έξοδα μετακίνησής μας, αναλώσιμα, αλλά και το κόστος των εκπαιδευτικών επισκέψεων, όπως επίσης, και οι ίδιοι οι καταρτιζόμενοι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μεγάλοι άνθρωποι που θέλουν μια ακόμη ευκαιρία για να μπουν στην αγορά εργασίας. Αν συμπεριφέρεται έτσι το δημόσιο ως εργοδότης, τότε ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να κάνει πάρτι», τόνισε με έμφαση ο κ. Σουλές.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στη συνέντευξη τονίστηκε πως καμιά σαφής απάντηση δεν έχει δοθεί από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ενώ από το Σωματείο τονίστηκε πως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ως δημόσιος φορές οφείλει να έχει προγραμματισμό για τις διαδικασίες του και πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια:

Α) για την ημερομηνία εξόφλησης του χειμερινού εξαμήνου

Β) για την ημερομηνία υπογραφής-παραλαβής των συμβάσεων εαρινού εξαμήνου

Γ) για την ημερομηνία εξόφλησης του εαρινού εξαμήνου

Δ) για την ημερομηνία καταβολής του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών προκειμένου να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο όπου αρκετοί εκπαιδευτές δεν μπόρεσαν να πάρουν το επίδομα του ΟΑΕΔ.

Τέλος, επισημάνθηκε πως έχει ξεκινήσει ήδη από το σωματείο η προετοιμασία του κλάδου και των συναδέλφων για αποχή από τις τελικές εξετάσεις ή/και τη μη παράδοση βαθμολογιών.  Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και άλλα σωματεία από όλη την Ελλάδα.
https://www.gnomip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου