page contents

20170228

Ηγετική εμφάνιση Σεραφείμ – Κίνημα Ιεραρχών στα σκαριά;

Πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους της Εκκλησίας που ζητούν από λαοφιλείς ιεράρχες να αναλάβουν πρωτοβουλίες, που φτάνουν ακόμα και στη δημιουργία «πολιτικής κίνησης» με επικεφαλής ιεράρχη.


Μετά τον Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος έκανε ακόμα μία ηγετική εμφάνιση, πολλοί ακόμα Μητροπολίτες ζητούν από τον Μεσογαίας Νικόλαο να βγει μπροστά. Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθαρίζει ότι «η Εκκλησία δεν κάνει πολιτική».

Δριμύτατη επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά πάντων – «Γιατί με απογοήτευσε ο Τσίπρας». H ηγετική παρέμβαση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, με θέσεις καθαρά πολιτικές και βολές κατά κυβέρνησης και ΝΔ, «φούντωσε» πάλι τα σενάρια για κίνημα ιεραρχών που βρίσκεται στα σκαριά.

Εδώ και καιρό, άλλωστε –είτε από άμβωνος είτε με ανοιχτές επιστολές ή με συνεντεύξεις– Μητροπολίτες με μεγάλη απήχηση στο ποίμνιο εκφράζουν την αγωνία τόσο των ίδιων όσων και χιλιάδων πιστών για το πού οδεύει η Ελλάδα.

Πληθαίνουν, δε, οι συναντήσεις και οι ζυμώσεις γύρω από την αναγκαιότητα να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά και δυναμικά αυτές οι φωνές, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει η ιδέα για τη δημιουργία μιας πατριωτικής «κίνησης» με επικεφαλής ρασοφόρο και στελέχωση από πολιτικά πρόσωπα που ασπάζονται τις ίδιες ιδέες και σκέψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου