page contents

20170328

Το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Ανδρών/Γυναικών

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προετοιμασία για το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Ανδρών/Γυναικών, το οποίο θα φιλοξενήσει η πόλη της Πάτρας το ερχόμενο σαββατοκύριακο 1 και 2 Απριλίου 2017.

Το αθλητικό γεγονός που θα φιλοξενήσει η Πάτρα συνιστά
όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, μια άυλη επένδυση για την ευρύτερη περιοχή στον τομέα του αθλητικού τουρισμού και γι’ αυτό η Οργανωτική Επιτροπή του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταεκβοντό Ανδρών/Γυναικών περιμένει ακόμα πιο δυναμική στήριξη από τον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο.

Η αθλητική διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η Πάτρα αποτελεί και μια «δοκιμασία» από την πλευρά της Ομοσπονδίας του αθλήματος προς τους τοπικούς συλλόγους και τα σωματεία, καθώς η επιτυχία της θα αποτελέσει κριτήριο για την ανάθεση ενός από τα επόμενα μεγάλα γεγονότα του Ταεκβοντό (όπως είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων τον ερχόμενο Οκτώβριο με συμμετοχή περίπου 1.400 ατόμων και διεθνές μίτινγκ βαθμολογούμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο).

Η Οργανωτική Επιτροπή του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος τονίζει ότι η προσέλκυση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, όπως είναι αυτό που θα φιλοξενήσει η Πάτρα σε λίγες μέρες, αποτελεί ένα νέο πόλο έλξης που διαφοροποιεί το τουριστικό προϊόν, αυξάνει την επισκεψιμότητα και δημιουργεί νέους φίλους για το Ταεκβοντό. Στα έμμεσα οφέλη για την περιοχή καταγράφονται η αύξηση της τοπικής επιχειρηματικότητας, τα έσοδα από τους αθλητές-συνοδούς-επισκέπτες, η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Πάτρας και της Αχαΐας ως αθλητικός προορισμός και η δημιουργία κινήτρων για ανάπτυξη επαγγελμάτων σχετικών με τον αθλητισμό και τον αθλητικό τουρισμό.

Την διοργάνωση ανέλαβαν με απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, τα σωματεία: Α.Σ. Αστραπή, Fight Club Patras, Α.Σ. Έκρηξη και Α.Σ. Fitathlon. Το αγωνιστικό διήμερο θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του ΑΣ Απόλλων Πάτρας (Περιβόλα) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότερα από 4.000 άτομα από την ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στους αγώνες για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου