page contents

20170330

Ευχάριστη έκπληξη για τους χρήστες iPhone: Το κόλπο για να αποκτήσετε περισσότερο ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους κατόχους iPhone. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αποκτήσουν «μπόνους» περισσότερο από ένα gigabyte αποθηκευτικού χώρου
ελεύθερα, χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι… να προχωρήσετε στην αναβάθμιση του λειτουργικού iOS στην τελευταία έκδοση 10.3.

Η επιπλέον ελεύθερη μνήμη οφείλεται στο νέο σύστημα αρχειοθέτησης της Apple, APFS, το οποίο αντικατέστησε το παρωχημένο «ιεραρχικό σύστημα» που χρησιμοποιούταν για περίπου 30 χρόνια και είχε ήδη φορτωθεί αρκετές αναβαθμίσεις.

Οι καινούργιοι αλγόριθμοι θα ενσωματωθούν σύντομα και στις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές της Apple έως το τέλος του χρόνου, από το τελευταίο MacBook Pro μέχρι το Apple Watch.

Οι ειδικοί εξηγούν πως το νέο σύστημα εκμεταλλεύεται καλύτερα τις δυνατότητες των αποθηκευτικών χώρων τύπου SSD.



Ταχύτητα αλλά και ασφάλεια

Η εταιρεία από την Καλιφόρνια προχώρησε στην αναβάθμιση, διατηρώντας κατά νου και την ασφάλεια: «το σύστημα έχει αναπτυχθεί με κεντρικό ρόλο στην κρυπτογράφηση», διαβεβαίωνε κατά την παρουσίαση το περσινού καλοκαιριού το διευθυντικό στέλεχος της Apple, Έρικ Ταμούρα.

Το προηγούμενο σύστημα ήταν σχεδιασμένο την εποχή που των φλόπι-ντισκ και των σκληρών δίσκων με κινητά μέρη, εξηγούσε ο Ταμούρα, υπενθυμίζοντας πως «ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ έκτοτε».

Το νέο σύστημα όμως εστιάζει στην ταχεία ανάγνωση και εγγραφή μικρού μεγέθους δεδομένων – με μπούσουλα τις ανάγκες των χρηστών «έξυπνων», φορητών συσκευών.

Όμως αυτές δεν είναι οι μόνες αλλαγές που επιφυλάσσει το iOS 10.3 Η εφαρμογή Find My iPhone έχει ενημερωθεί ώστε να εντοπίζει και τη θέση και των ασύρματων ακουστικών στον χώρο ενώ το CarPlay επιτρέπει μία σειρά νέων χαρακτηριστικών και επιλογών για τον χειρισμό της συσκευής τις ώρες της οδήγησης.

infiltr8or

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου