page contents

20170628

Διευθυντές ΔΗΠΕΘΕ με απολυτήριο Γυμνασίου!

Διευθυντές ΔΗΠΕΘΕ με απολυτήριο Γυμνασίου!
Κυβερνητική τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος ανοίγει τον δρόμο σε διορισμούς διευθυντών σε Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα που θα έχουν εκπληρώσει μόνο την υποχρεωτική εκπαίδευση!

Oύτε καν απολυτήριο Λυκείου. Θα έχεις βγάλει το Γυμνάσιο
και θα μπορείς να είσαι διευθυντής Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου! Με τροπολογία που -όπως αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος»- κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος και έκανε δεκτή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, θα απαιτείται πλέον μόνο η εκπλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ως τυπικό προσόν προκειμένου κάποιος να τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.


Είναι «φωτογραφική» η τροπολογία; Αυτό απομένει να αποδειχτεί στην πράξη, καθώς όπως σημειώνεται «για τις θέσεις αυτές επιλέγονται πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους», ανεξάρτητα τυπικών προσόντων. Και το «αναγνωρισμένο κύρος» στη χώρα μας είναι κάτι το σχετικό.

Ηδη πάντως στον καλλιτεχνικό χώρο επικρατεί αναβρασμός καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη διάταξη «ανοίγει το δρόμο» σε διορισμούς «ημετέρων» και σε άλλες κομβικές θέσεις της κρατικής πολιτιστικής σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου