page contents

20170802

Το ΕΣΡ συμβάδισε με τη λογική για τις τηλεοπτικές άδειες

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ, που όρισε τιμή εκκίνησης για τον διαγωνισμό των 7 τηλεοπτικών αδειών Πανελλήνιας εμβέλειας, ο Πρόεδρος του
Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είναι αρκετές οι φορές που έχω ασκήσει κριτική- και κάποιες μάλιστα με δριμύτατο τρόπο- στο νέο Δ.Σ. του ΕΣΡ για πεπραγμένα ή ολιγωρίες του, που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το οποίο είχα κρίνει ότι δεν υπηρετούσε επαρκώς, γιατί δεν συμβάδιζε με το δημόσιο αίσθημα.
Θέλοντας και αυτή τη φορά να διερμηνεύσω την κοινή γνώμη, οφείλω να υπογραμμίσω ότι η πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ, που αφορά στην τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, διακρίνεται για τον ρεαλισμό της και βρίσκεται σε ευθέως ανάλογη σχέση με τις δυνατότητες της υφιστάμενης τηλεοπτικής αγοράς, όπως αυτές καθορίσθηκαν από τον τελευταίο διαγωνισμό, άσχετα αν η όλη διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε.
Το αρχικό τίμημα των 35 εκ. ευρώ για κάθε μια από τις 7 άδειες είναι μια καλή βάση εκκίνησης που εγγυάται την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.
Είναι ταυτόχρονα η αφετηρία που θα σημάνει το τέλος της «αεροπειρατείας», μετά από 28 ολόκληρα χρόνια, στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Ωστόσο, το εν λόγω σαφές και αποδεκτό δείγμα γραφής του ΕΣΡ δεν πρέπει να μείνει ημιτελές. Αφ’ ενός, πρέπει ταχέως και συντονισμένα να προχωρήσει την διαδικασία και αφ’ ετέρου να μην ξεχνά ότι υπάρχει η εκκρεμότητα της μη καταβολής ενοικίων από την πλευρά των καναλαρχών τα τελευταία χρόνια, που οφείλει ο φορέας να εισπράξει.
Είναι, κοντολογίς, επιβεβλημένο να πέσουν τίτλοι τέλους στην τηλεοπτική αναρχία. Το πρώτο βήμα έγινε και σε κάθε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβαδίζουμε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου