page contents

20170824

Champions League: Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ έπεσαν πάνω στα… μεγαθήρια

Μια από τις πιο δύσκολες κληρώσεις της ιστορίας τους
«έκατσε» τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον ΑΠΟΕΛ στου ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το απόγευμα της Πέμπτης.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας κληρώθηκαν στο 4ο γκρουπ μαζί με τη Γιουβέντους, τη Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ οι πρωταθλητές Κύπρου στον 8ο με Ρεάλ Μαδρίτης, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Τότεναμ.

Ιδιαίτερη ανάλυση δεν χρειάζεται για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της δυσκολίας που θα συναντήσουν οι δύο θρύλοι, Ελλάδας και Κύπρου, στη φετινή τους διαδρομή στη διοργάνωση.
Η λογική, λέει πως η ελληνική ομάδα θα «παλέψει» με τους Πορτογάλους για την τρίτη θέση και την… μεταφορά της στο Europa League, ενώ για τον ΑΠΟΕΛ είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.
Σημειώνεται πως η πρεμιέρα του νέου Τσάμπιονς Λιγκ είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου. Κατά σειρά μετά οι υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές θα διεξαχθούν 26-27 του ίδιου μήνα, 17-18 Οκτωβρίου, 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, 21-22 Νοεμβρίου και 5-6 Δεκεμβρίου. 

Μαρινάκης: Να γράψουμε ιστορία
Την δυσκολία της κλήρωσης αναγνώρισε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά από την άλλη το βλέπει σαν πρόκληση για να γράψει ο Ολυμπιακός ιστορία απέναντι σε ομαδάρες: «Είχαμε τη χειρότερη δυνατή κλήρωση που μπορούσαμε να έχουμε. Μας έτυχαν οι πιο δυνατοί παίκτες, με κορυφαίους παίκτες που είναι ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου. Ακόμα και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι μια μεγάλη πορτογαλική ομάδα, από την οποία έχει βγει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Oσο, όμως, δύσκολη κι αν είναι η κλήρωση, εμείς πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση και να γράψουμε ιστορία. Ιστορία γράφεις κόντρα σε ομαδάρες και όχι ομαδούλες. Μας αρέσει ο ανήφορος, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ και θα παλέψουμε με τις δυνάμεις μας στους ομίλους. Είμαι αισιόδοξος, χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μεταγραφών και τη μέχρι τώρα συνεργασία του με τον Μπέσνικ Χάσι, απάντησε: «Το ρόστερ δεν έχει κλείσει. Βέβαια, το αν θα νικήσουμε την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους, δεν εξαρτάται από το αν θα κάνουμε 1-2 μεταγραφές ακόμα. Να δουλέψουμε πολύ και να παλέψουμε. Εχουμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Χάσι. Υπάρχει κατανόηση, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο και προσπαθούμε όλοι μέσα στην ομάδα για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Πιστεύω με λίγη τύχη, με μεγάλη προσπάθεια και δουλειά να τα καταφέρουμε».

Αναλυτικά οι όμιλοι
1ος όμιλος: Μπενφίκα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βασιλεία, ΤΣΣΚΑ Μόσχας
2ος όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Αντερλεχτ, Σέλτικ
3ος όμιλος: Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρόμα, Καραμπάχ
4ος όμιλος: Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Σπόρτινγκ Λισαβόνας
5ος όμιλος: Σπαρτάκ Μόσχας, Σεβίλλη, Λίβερπουλ, Μάριμπορ
6ος όμιλος: Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μάντσεστερ Σίτι, Νάπολι, Φέγενορντ
7ος όμιλος: Μονακό, Πόρτο, Μπεσίκτας, Λειψία
8ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τότεναμ, ΑΠΟΕΛ
 www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου