page contents

20180313

Πάτρα: «Μπλόκο» στο λιμάνι από αγανακτισμένους κατοίκους – Στις κινητοποιήσεις και αστυνομικοί – λιμενικοί

Τελεσίγραφο προς τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί λύση με το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού των μεταναστών στην περιοχή του νέου λιμανιού της Πάτρας έστειλαν στους αρμόδιους φορείς οι κάτοικοι από τις νότιες συνοικίες της πόλης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα Κρύα
Ιτεών, με τη συμμετοχή του Δήμου Πατρέων, της Περιφέρειας, του προέδρου του ΟΛΠΑ, βουλευτών και φορέων, δεν υπήρξε καμμία ουσιαστική δέσμευση και απάντηση στα αιτήματα των κατοίκων για συγκεκριμένα άμεσα μέτρα, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Οι κάτοικοι, οι οποίοι δηλώνουν αγανακτισμένοι από το βάρος των συνεπειών που υφίστανται οι νότιες συνοικίες της Πάτρας, καθώς αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα κλοπών ακόμα και από τα ρούχα της μπουγάδας στις αυλές των σπιτιών, έστειλαν τελεσίγραφο ότι αν μέσα στις επόμενες τέσσερις ημέρες δεν τους δοθούν απαντήσεις για τα μέτρα που πρόκειται άμεσα να παρθούν, θα ξεκινήσουν μερικούς αποκλεισμούς στο νέο λιμάνι της Πάτρας, επ’ αόριστον.
Το κύριο αίτημα των κατοίκων είναι η μετακίνηση του μεγάλου αριθμού των μεταναστών που έχουν βρει καταφύγιο στους χώρους της πρώην ΑΒΕΞ και του εργοστασίου Λαδόπουλου, όπου έχουν στηθεί άτυποι καταυλισμοί, προς τα κέντρα μεταναστών που λειτουργούν στο εσωτερικό της χώρας.
Από τη μεριά τους, οι αστυνομικοί και λιμενικοί της Πάτρας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και αυτοί σε κινητοποιήσεις, μετά και τα τελευταία περιστατικά επεισοδίων που έχουν σημειωθεί στο χώρο του νέου λιμανιού. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να συμμετέχουν και στον αποκλεισμό του λιμανιού, μαζί με τους κατοίκους των νοτίων συνοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου