page contents

20180316

Αθώος κρίθηκε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Αθώος κρίθηκε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, κ. Αμβρόσιος για την παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, μετά από άρθρο που είχε δημοσιεύσει κατά των ομοφυλοφίλων που περιελάμβανε την περίφημη φράση «Φτυστέ τους».

Στην απολογία του ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων
έκανε πολλές αναφορές στο Ευαγγέλιο αλλά και στο κοράνι. Ο Αμβρόσιος εμφανίστηκε αμετανόητος και μάλιστα ονειρεύτηκε δολοφονίες ομοφυλοφίλων από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Ωστόσο, το δικαστήριο που τελικά τον κήρυξε αθώο.
Η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι οι εκφράσεις «φτυστέ τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές.
Αθωωτική ήταν η πρόταση της Εισαγγελέως για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Σύμφωνα με τη δικαστική λειτουργό το κείμενο δεν προκάλεσε κίνδυνο ούτε παραβίασε την κείμενη νομοθεσία σχετικά το κατηγορητήριο.
Το αδίκημα επικεντρώνοταν  στην προτροπή του ιεράρχη «φτύστε τους», που ειπώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2015 και ενόχλησε πολύ, με τον ίδιο ν’ απαντά πως και εκείνον τον ενόχλησαν «προκλητικές φωτογραφίες τους και γκέι πάρτι».
Ο Μητροπολίτης σε ανάρτηση του στο προσωπικό του ιστολόγιο,  μεταξύ άλλων αναφέρει πως «γράφοντας το φτύστε τους, εννοούσε περιφρονείστε τους και η έκφρασή του είχε μεταφορικό χαρακτήρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου