page contents

20170201

Απίστευτο!!! Πρόστιμο 100.000 ευρώ στο Δήμο γιατί έφτιαξε το Νότιο Πάρκο-Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ

Η τελευταία πράξη του σήριαλ μεταξύ του Δήμου της Πάτρας και του Υπουργείου Ναυτιλίας για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, φαίνεται πως γράφεται αυτές τις ημέρες. Πριν από λίγο καιρό, στο Δήμο έφτασε έγγραφο της
αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο γίνεται γνωστό ότι του επιβάλλεται πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000 ευρώ για τις εργασίες στο Νότιο Πάρκο.

Πρόκειται για δυο πρόστιμα, 60.000 και 40.000 τα οποία επιβλήθηκαν πριν από το καλοκαίρι από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και αφορούσαν τις εργασίες που έγιναν στο Νότιο Πάρκο της Λιμενικής Ζώνης, με το σκεπτικό ότι ο Δήμος καθώς δεν είναι ιδιοκτήτης του χώρου δεν μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις.

Για το ίδιο θέμα, έχει προχωρήσει και η ποινική διαδικασία, από την Εισαγγελία Πατρών, όπου ο δήμαρχος  Πατρέων Κώστας Πελετίδης έχει καταθέσει στο Λιμεναρχείο.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας κ. Νίκος Κοντοές, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του προστίμου, ωστόσο όπως τόνισε πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, καθώς ήδη έχει συμφωνηθεί ο Δήμος να προχωρήσει σε αίτηση θεραπείας προς το Υπουργείο για το πρόστιμο, ώστε αυτό να διαγραφεί.

Όπως εξήγησε ο κ. Κοντοές, η υπόθεση αυτή είναι ουσιαστικά τα «απόνερα» της σύμβασης προσωρινής παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου, βάσει της οποίας ο Δήμος δεσμεύεται για τις όποιες παρεμβάσεις να ζητά άδειες από το Λιμεναρχείο και τον ΟΛΠΑ και το Υπουργείο Ναυτιλίας, κάτι το οποίο δεν έγινε με την περίπτωση του νότιου πάρκου.


Ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, σημειώνει ότι στην οριστική σύμβαση παραχώρησης, η οποία εκτιμά θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο, προβλέπεται αποχαρακτηρισμός των χώρων της λιμενικής ζώνης που θα αποδοθούν στο Δήμο, ώστε να απαλλαγεί και από την υποχρέωση έκδοσης αδειών.

«Πρόκειται για μια καθαρή και οριστική λύση, ώστε να γνωρίζει ο καθένας τους χώρους του και να μην υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Κοντοές.

Όσον αφορά το πρόστιμο των 100.000 ευρώ, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ τονίζει πως έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας το πρόστιμο να διαγραφεί, με απόφαση του Υπουργού, με μια αίτηση θεραπείας του Δήμου. Μάλιστα, όπως αναφέρει για το θέμα έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος από τον Υπουργό Ναυτιλίας.


«Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρούμε ότι έχει γίνει η παραμικρή ουσιαστική παράβαση», καταλήγει ο κ. Κοντοές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου