page contents

20170201

Νέα αντικοινωνικά μέτρα με θύματα τα παιδιά (και άτομα) με αναπηρίες ;;;

Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος
ΠΡΟΣ :
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 2016-17 
ΕΟΠΥΥ:«Βελτιώσεις και Εξορθολογισμός» ;;;
ή νέα αντικοινωνικά μέτρα
με θύματα τα παιδιά (και άτομα) με αναπηρίες ;;;
Καλημέρα από την ΕΟΔΑΦ. Παρακαλούμε για την

προώθηση του πιο κάτω μηνύματος προς όλους τους πολίτες,
και κυρίως: 
προς τα e-mails των κομμάτων, βουλευτών και ΜΜΕ που έχουμε στο τέλος του κειμένου και σε αυτά των βουλευτών που έχουμε στο τελευταίο συνημμένο.
Πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε αλλαγές στις θεραπείες των παιδιών (και ατόμων) με αναπηρίες που παρέχει το κράτος μέσω του ΕΟΠΥΥ.
-Οι αλλαγές αυτές, παρουσιάζονται από τους κυβερνώντες ως «βελτίωση» και «εξορθολογιμός».
-Επί πλέον, στο σκεπτικό των αποφάσεων προαναγγέλλεται ότι οι δαπάνες Ειδικής Αγωγής είναι δήθεν «υπέρογκες»(!!!) και χρειάζονται «εξορθολογισμό και αναδιάρθρωση» (οι γνωστές λέξεις που χρησιμοποιούνται για τις περικοπές) !!!...
-Η πραγματικότητα όμως, είναι εντελώς διαφορετική:
- Στην πραγματικότητα τα νέα μέτρα αποτελούν εφαρμογή του τρίτου - και πιο απάνθρωπου μνημονίου, με το οποίο οι κυβερνώντες αποφάσισαν την περικοπή ακόμη και των θεραπειών και των προνοιακών θεσμών αναπηρίας, ώστε με τα λεφτά των φόρων μας να χρηματοδοτηθούν (και πάλι) οι τραπεζίτες, οι δισεκατομμυριούχοι και οι πολυεκατομμυριούχοι της χώρας, η πολιτική και διοικητική διαφθορά - και όλα τα παρεμφερή συμφέροντα που καλύπτονται πίσω από το δήθεν «Δημόσιο» χρέος, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα μνημόνια πληρωμής τους.

Ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες:
-Δηλώνουμε την αντίθεσή μας με την κοινωνική εξόντωση ανάπηρων παιδιών χάριν των πολιτικών συμφερόντων και της διαφθοράς.
-Συντασσόμαστε με τις συνημμένες θέσεις και τα αιτήματα της ΕΟΔΑΦ για τον σεβασμό και την υπεράσπιση των Ανθρωπίνων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων των παιδιών (και ατόμων) με αναπηρίες του Αυτιστικού Φάσματος.
-Απαιτούμε να σταματήσει η συντελούμενη εξόντωση των ευπαθών ομάδων και της Ελληνικής Κοινωνίας για τα συμφέροντα των ολίγων προνομιούχων.

 Επειδή, η στάση της Πολιτείας προς τα ανάπηρα παιδιά της και τις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί τον ασφαλέστερο δείκτη των προθέσεών της για το μέλλον και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ΟΛΩΝ μας...
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου