page contents

20170420

Το «όλοι μαζί» είναι ίδιον των απατεώνων...ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙΣΑΡΗ

ΕΙΣΑΙ μέσα στο αεροπλάνο. Κλείνουν οι πόρτες. Η αεροσυνοδός λέει το «προσδεθείτε», οι μηχανές μαρσάρουνε για την απογείωση κι όταν πλέον έχει ανέβει κι έχει πάρει
ύψος, ακούγεται η φωνή του πιλότου: «Κυρίες κύριοι, σας
καλωσορίζουμε στην πτήση Α330 για Ρώμη. Ο καιρός είναι αίθριος. Ελπίζουμε σε δύο ώρες να προσγειωθούμε».

Αν είσαι, δηλαδή, στο αεροπλάνο και ακούς τον πιλότο να σου λέει «ελπίζω αυτή η πτήση να προσγειωθεί», τι καταλαβαίνεις; Το αυτονόητο: Οτι την έχεις κάνει απο κούπες. Οτι, όπως έχει πει ο ποιητής «κάνε το σταυρό σου και προχώρησε, η παράφορη αγάπη μάς εχώρισε».

Θα μου πείτε τώρα, είναι ποτέ δυνατόν πιλότος να πει «ελπίζω να καταφέρουμε να προσγειωθούμε»; Πράγματι. Και ούτε ένα δράμι βενζίνα να μην έχει μείνει, τέτοια κουβέντα από το στόμα του πιλότου δεν βγαίνει με τίποτα.

Αν, λοιπόν, ο πιλότος κρατάει στα χέρια του τις ζωές εκατό, διακοσίων ανθρώπων, ο πρωθυπουργός μιας χώρας κρατάει κατ' αντιστοιχία τις ζωές κάποιων εκατομμυρίων. Ο Τσίπρας, στην προκειμένη περίπτωση, έχει την ευθύνη για δέκα εκατομμύρια Ελληνες. Και κάτω από αυτές τις συνθήκες, μάλιστα.

Στην Ελβετία, έναν από τον δρόμο να πάρεις και να τον κάνεις πρωθυπουργό δεν τρέχει κάστανο. Η χώρα είναι από κάθε άποψη μπετόν. Δεν παίρνει χαμπάρι.

Η Ελλάδα είναι και με τα δύο πόδια στον τάφο. Τρέμει ο κώλος της να βγει η ψυχή. Και δεν χρειάζεται να το αναλύσω εγώ αυτό. Το ξέρει ο καθαείς από μόνος του.

Και κάτω από αυτές τις συνθήκες, βγαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας, αυτός που κρατάει το πηδάλιο στα χέρια του, και ανήμερα το Πάσχα στέλνει το μήνυμα στα δέκα εκατομμύρια επιβάτες: «Το αναστάσιμο μήνυμα να ζεστάνει τις καρδιές μας. Ολοι μαζί θα κρατήσουμε όρθια τη χώρα. Να ευχηθούμε ότι αυτή η χώρα θα τα καταφέρει».

Οταν ακούς τον νάμπερ ένα, τον κουμανταδόρο, αυτόν που έχει την ευθύνη, να λέει «να ευχηθούμε αυτή η χώρα να τα καταφέρει» τι καταλαβαίνεις; Το «να ευχηθούμε» το λένε για τον Στάθη Ψάλτη (φωτό) που είναι σε κώμα στην εντατική και δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Το «να ευχηθούμε» το λες στον Κομπότη για τον Λεβαδειακό. Που είναι στο «δεύτε τελευταίον ασπασμόν». Θέλουμε να πούμε, δηλαδή, ότι το «να ευχηθούμε» το λες όταν δεν έχεις τίποτε άλλο να πεις. Οταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο και το μόνο που σου μένει είναι να ευχηθείς και να προσευχηθείς.

Θα μου πείτε τώρα κι εσύ, ρε Καίσαρη, διυλίζεις τον κώνωπα. Χάθηκε ο κόσμος που του ξέφυγε του Αλέξη μια κουβέντα; Φυσικά και χάθηκε.

Οταν είσαι πρωθυπουργός δεν επιτρέπεται να σου ξεφύγει τίποτα. Οταν είσαι πρωθυπουργός και δεν κάνεις επί της ουσίας τίποτα, προσέχεις τουλάχιστον τι λες. Αυτοί δηλαδή που είναι δίπλα σου για να σου γράφουνε τι θα πεις κάθε φορά, να μπορούνε να μοιράσουνε δύο γαϊδουριών άχυρο.

Κι αυτήν τη μανία του «όλοι μαζί» δεν μπορείς να την καταλάβεις. Το «όλοι μαζί» επιτρέψατέ μου να πω είναι ίδιον των απατεώνων. Ο απατεώνας είναι που δεν θέλει τους διαχωρισμούς. Επειδή δεν τον συμφέρουν.

Οταν ακούω «όλοι μαζί» ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Σταύρος Αδαμίδης. Αυτός είναι ο πρώτος διδάξας. Στις 18 Ιουλίου 2010 από το Ζέεφελντ: «Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε». Τον Ιανουάριο του 2012 επανήλθε: «Αντί για αλληλοκατηγορίες και μιζέρια, ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ΑΕΚ.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά εύκολα αναστρέψιμη αν ενεργοποιηθούμε όλοι ανεξαιρέτως για το καλό της ΑΕΚ». Στο ίδιο μοτίβο και οι «Σαπόρτερς»: «Ολοι ενωμένοι σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, δίπλα στην ΑΕΚ, να βοηθήσουμε για τη σωτηρία της ομάδας μας». Αποτέλεσμα; Αυτήν τη χρονιά η ΑΕΚ έπεσε.

Όσο είχε σωθεί η ΑΕΚ με όλους τους ΑΕΚτζήδες ενωμένους, άλλο τόσο θα σωθεί και η Ελλάδα

ΤΟ συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι δεν φτάνει να είμαστε ενωμένοι. Αλλα είναι αυτά που χρειάζονται. Κι έρχεται ο Κυριάκος, αμερικανοσπουδαγμένος κι αυτός σαν τον Αδαμίδη, και βάζει μπρος την ίδια κασέτα: «Ολοι μαζί ενωμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση». Και στη συνέχεια τα έκανε πενηνταράκια: «Το κράτος να βάζει λιγότερους φόρους, οι φορολογούμενοι να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και να είναι συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Ετσι ώστε όλοι μαζί -κράτος, πολίτες και αγορά- ενωμένοι κι όχι διχασμένοι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση». Προσοχή. Δεν πρόκειται γιά έκθεση δεκαπεντάχρονου μαθητή του Γυμνασίου. Ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας τα λέει αυτά.

Αυτόν που έστειλε ο πατέρας του να βγάλει τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάμφορντ για να λέει ότι πρέπει να δηλώνουμε τα πραγματικά μας εισοδήματα και να πληρώνουμε την Εφορία. Κι έρχεται καπάκι ο δηλώνων αριστερός Τσίπρας και λέει τα ίδια: «Ολοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια και να την πάμε ακόμα πιο ψηλά».

Πώς γίνεται, όμως, ο αριστερός Τσίπρας και ο δεξιός Μητσοτάκης να λένε τα ίδια; Πώς γινεται ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλάνε σαν το Σταύρο Αδαμίδη; Απάντηση: Οσο είχε σωθεί η ΑΕΚ με όλους τους ΑΕΚτζήδες ενωμένους, άλλο τόσο θα σωθεί και η Ελλάδα.

Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη

ΠΑΡΑ ταύτα, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η κυβέρνηση και σε αυτές τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, μάλιστα, κάνει ό,τι μπορεί. Κάνει το καλύτερο δυνατό, μπορείς να πεις, γι' αυτόν τον πολύπαθο λαό.

Προσπαθώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Στα σπουδαία και στα σοβαρά.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε με δέουσα προσοχή στο μείζον θέμα των ημερών: «Να συζητήσουμε με ψυχραιμία το θέμα του Αγίου Φωτός. Στην Ελλάδα αυτά τα ζητήματα τα συζητάμε με χαρακτήρα επικαιρότητας. Δηλαδή, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή. Εάν θέλουμε να τ' αλλάξουμε όλα αυτά, θα πρέπει να τα δούμε συναινετικά, σε βάθος χρόνου, με διάλογο και όχι με συγκρούσεις».

Ιδού, λοιπόν, ψύχραιμος λόγος της κυβερνώσας Αριστεράς. Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει το θέμα του Αγίου Φωτός με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Την ίδια ώρα, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (με μπροστάρηδες τον περίφημο Μάκη Μπαλαούρα και την περιβόητη Ελένη Αυλωνίτου) κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση για τη νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ.

Η Αριστερά πάντα στο πλευρό των φτωχών και των αδύναμων. Να μη μας διαφεύγει, τέλος, η ευρηματικότητα των στελεχών αυτής της κυβέρνησης.

Στα ονόματα που δώσανε στις σήραγγες της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών. Απ' όλα έχει ο μπαξές.

Από τον αριστερό Τεμπονέρα, τον σοσιαλιστή Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον βασιλόφρονα πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Και ποια είναι η πλάκα; Τον Καλαμπόκα, τον δολοφόνο του Τεμπονέρα, τον έχει βαφτίσει ο Κωστής Στεφανόπουλος.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τα λεφτά για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στου Γουδή, ποιος θα τα βάλει;

Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε υπουργική απόφαση, ότι η Πρωτομαγιά είναι αργία
sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου