page contents

20170515

Τα πάνω-κάτω στα playoffs μετά το διπλό της ΑΕΚ και την ισοπαλία του Παναθηναικού

Πήρε... ρεβάνς για το Κύπελλο
Με ένα εκρηκτικό 20λεπτο στην έναρξη του αγώνα η ΑΕΚ πέτυχε ένα πολύτιμο γκολ με τον Ντίντακ Βιλά στο 10', το οποίο
διατήρησε χωρίς να απειληθεί έντονα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, χάνοντας παράλληλα ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο τέρμα.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, με πείσμα, τρομερή συγκέντρωση στο παιχνίδι της κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που σε μεγάλο βαθμό (εξαιρέσεις ήταν ο Κάμπος, ο Πρίγιοβιτς και κατά διαστήματα ο Μπίσεσβαρ) είχε μείνει στα επινίκια από την κατάκτηση του Κυπέλλου πριν μία εβδομάδα. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, έμειναν μάλιστα ζωντανοί μέχρι το τέλος-αν και τελικά ηττήθηκαν-λόγω των  εντυπωσιακών επεμβάσεων του Παναγιώτη Γλύκου.


Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με μία αλλαγή σε σχέση με τον τελικό Κυπέλλου, αλλά αυτή ήταν ουσιαστική. Τη θέση του τιμωρημένου Σάχοβ πήρε ο Πέλκας. Ο Βλάνταν Ίβιτς προτίμησε ξεκάθαρο σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Μπίσεσβαρ ως "10άρι" και τον Πέλκα στην αριστερή πλευρά.


Μετά το γρήγορο γκολ της ΑΕΚ βέβαια πέρασε ο Κάμπος στον άξονα και πήγε ο Μπίσεσβαρ στα αριστερά. Στην εστία ήταν ο Γλύκος και η τετράδα της άμυνας δεν άλλαξε, αποτελούμενη από τους Βαρέλα, Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, Μάτος δεξιά και Λέοβατς αριστερά. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Τσίμιροτ και Κάνιας, δεξιά ο Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.


Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-3-3. Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε τον Ανέστη κ΄τω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Ντίντακ, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και Αϊντάρεβιτς και στην επίθεση ο Μάνταλος αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Αραούχο στην κορυφή.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό με τις δυο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς, γκολ αλλά και φωνές για την διαιτησία ζητώντας από ένα πέναλτι. 
Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι έπαιζε από το 12' με παίκτη παραπάνω αλλά δεν ήταν ουσιαστικός στις φάσεις που δημιούργησε. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήταν ουσιαστικός και προηγήθηκε στο σκορ αλλά δεν άντεξε με παίκτη λιγότερο. Παρόλα αυτά θα μπορούσε στο τέλος να κλέψει το ματς.

Οι δυο ομάδες κάλλιστα μπορούν να έχουν παράπονα από την διαιτησία του Στυλιαρά ο οποίος αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν σωστός αποβάλλοντας τον Ζέκα, στο δεύτερο 45λεπτο έκανε αρκετά λάθη. Δεν είδε καθαρό πέναλτι του Μολέντο στον Σιώπη (79') ενώ "έχασε" την κλωτσιά του Γιαννιώτη στον πεσμένο Μπεργκ μέσα στην περιοχή που επίσης ήταν πέναλτι (και αποβολή) στο 90' + 2'.

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από την γρήγορη, σωστή, αποβολή του Ζέκα στο 12' όταν ο μέσος του Παναθηναϊκού ανέτρεψε τον Μασούντ και με την οποία άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για ογδόντα λεπτά και από το γκολ του Μπεργκ στο 38'. Ο Πανιώνιος παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα δεν μπορούσε να κάνει φάσεις στην εστία του Βλαχοδήμου και ο Παναθηναϊκός απείλησε πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ με τον Σουηδό στράικερ.
Η βαθμολογία των playoffs
1) ΑΕΚ 3

2) Παναθηναϊκός 2

3) ΠΑΟΚ 2

4) Πανιώνιος 1
H δεύτερη αγωνιστική των playoffs είναι η εξής:
Τετάρτη 17/05/2017

18:15 Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Ο.Α.Κ.Α.

20:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. ΓΗΠΕΔΟ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου