page contents

20170906

Άλλος για...αρχηγός της κεντροαριστεράς; Μετά τον Μανιάτη και ο Κωνσταντινόπουλος στη μάχη

Πληθαίνουν οι υποψηφιότητες για την διεκδίκηση της ηγεσίας
του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Το απόγευμα της Τετάρτης, την υποψηφιότητα του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα, ανακοίνωσε επίσημα, όπως αναμενόταν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Σήμερα ζητώ την στήριξή σας στην υποψηφιότητά μου εκπροσωπώντας τη νέα γενιά ευθύνης της παράταξης, που παρέμεινε όρθια στα δύσκολα και τίμησε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Με εμπιστοσύνη και συμμετοχή. Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε», επισημαίνει στην γραπτή του ανακοίνωση ο βουλευτής Αρκαδίας.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι»η συμμετοχή είναι προσωπικό δικαίωμα, αλλά και προσωπική υποχρέωση του καθενός κι όλων, μπορεί να αλλάξει τα πάντα και να βγάλει τη χώρα μας από το αδιέξοδο. Μόνο έτσι η δύναμη του ενός γίνεται δύναμη όλων. Η ίδρυση της μεγάλης, Δημοκρατικής Προοδευτικής μας Παράταξης, αποτελεί εθνικό γεγονός, που θα βάλει τέλος στην καταστροφική πορεία, στην οποία μας οδηγούν οι επιλογές Τσίπρα-Καμμένου» υπογραμμίζει, σημειώνοντας την αναγκαιότητα «να ηττηθεί στρατηγικά ο εθνικολαϊκισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ ως τον άλλο πόλο κυβερνητικής πρότασης».

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε το μεσημέρι στον πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του υπό σύσταση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Παρέμβαση υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς έκανε και σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Είμαστε η παράταξη της Διαύγειας και του ιδρυτικού νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Ν.3979/2011, με τον οποίο καθιερώθηκε η νομική υπόσταση και ισχύς της ηλεκτρονικής υπογραφής και του ηλεκτρονικού εγγράφου» τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Προσθέτει επίσης, ότι «με την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα ανοίξουμε τις πόρτες στη νέα γενιά, στις παραγωγικές ηλικίες, στις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού» και υπενθυμίζει ότι ως υπουργός Εσωτερικών που είχε την ευθύνη προετοιμασίας και εισήγησης των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων είναι βεβαιος για τη σπουδαιότητα τέτοιων μεγάλων προοδευτικών αλλαγών.

Πηγή:ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου