page contents

20170907

Η Deutsche Bank θέλει να αντικαταστήσει τους υπαλλήλους με... ρομπότ!

Μεγάλες ανατροπές επιφυλάσσει το μέλλον για τους
εργαζόμενους, καθώς όπως αποκάλυψε ο  CEO της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, για πολλούς η τεχνολογία καθιστά το ρόλο τους παρωχημένο και όπως είπε, θέλει να τους αντικαταστήσει με… ρομπότ!

Ο ίδιος μιλώντας σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη, είπε ότι  πολλοί υπάλληλοι θα πρέπει να βρουν να κάνουν κάτι διαφορετικό, καθώς «στις τράπεζες μας έχουμε ανθρώπους που συμπεριφέρονται σε ρομπότ κάνοντας μηχανικά πράγματα, αύριο θα πρέπει να έχουμε ρομπότ που θα συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι».

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο κ. Κράιαν είπε ότι κάποιες θέσεις εργασίας μπορεί να αναβαθμιστούν, καθώς τα ρομπότ θα αναλάβουν κάποιες πτυχές ενός ρόλου αλλά δεν θα αντικαταστήσουν εξολοκλήρου τους εργαζομένους.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία τρέχουν και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας, έρχονται πολύ σύντομα. Οδηγός για την νέα τάξη πραγμάτων, θα πρέπει να είναι οι κολοσσοί της αγοράς, όπως η Deutsche Bank, που πρώτοι ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες.

Ειδικά για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα που πέρασε σημαντικές δυσκολίες το προηγούμενο διάστημα και βρίσκεται στη μέση της εκτέλεσης ενός πενταετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης, η αντικατάσταση μέρους των  100.000 ατόμων που απασχολεί, μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος λειτουργία της.
kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου