page contents

20170903

Αυξάνονται οι μετανάστες κοντά στο νέο λιμάνι της Πάτρας

Καθημερινά σχεδόν αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών
που επιχειρεί να περάσει στην Ιταλία μέσω του Λιμανιού της Πάτρας. Κι αυτό δεν προκύπτει μόνο οπτικά αλλά και από αριθμούς που αφορούν στις συλλήψεις και στις επιστροφές από την Ιταλία.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί της κατάστασης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών,το 2016 έγιναν 950 συλλήψεις και το 2017 μέχρι τις 29 Αυγούστου είχαν συλληφθεί 1386!
Από αυτούς οι 1097 δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ οι 237 είχαν πλαστά χαρτιά. Οι συλλήψεις συνεργών - διακινητών ήταν 52. Οι επιστροφές αλλοδαπών από την Ιταλία είναι 91 και κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών διαπιστώνει καθημερινά νέα πρόσωπα να περνάνε ή να προσπαθούν να περάσουν τα κάγκελα και να τρυπώσουν σε ένα φορτηγό.

Με ενέργειες που έχουν γίνει από καιρό από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έρθουν σταδιακά 27 άτομα προσωπικό, για να αναπληρωθεί το κενό των 30 ατόμων που έφυγαν πέρυσι.

Για μια ακόμα φορά ο Κεντρικός Λιμενάρχης τονίζει ότι οριακά αυτή τη στιγμή το προσωπικό διαχειρίζεται την κατάσταση και η ενίσχυσή του είναι απαραίτητη, ενώ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα την εξασφάλισης περισσότερων μέσων (οχήματα, μηχανές), η οποία εξετάζεται. Εξάλλου έχει δρομολογηθεί από Περιφέρεια και ΟΛΠΑ η δημιουργία εσωτερικής περίφραξης και τοποθέτησης μόνινων X -RAY (σκάνερ) μέσω ΕΣΠΑ, ωστόσο ακόμα δεν είναι σαφές πότε  θα υλοποιηθούν αυτές οι παρεμβάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου