page contents

20171009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΔΗΠ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ" ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου
Πατρέων, Θόδωρος Τουλγαρίδης, απέστειλε επιστολή στα υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Εργασίας ζητώντας την οικονομική επιχορήγηση της δράσης δωρεάν διανομής «δεκατιανού» στους μαθητές των σχολείων (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) του Δήμου.
Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ κάνει αναφορά στην προσπάθεια για σίτιση των μαθητών που οι οικογένειές τους ζουν μέσα στη φτώχεια αντιμετωπίζοντας οξυμένα προβλήματα. Τονίζει ότι αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των μαθητών που στερούνται ακόμη και την σίτιση, από την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι πέρυσι καλύφτηκαν οι ανάγκες σίτισης 1.300 μαθητών.
Ενδεικτικά αναφέρει ότι για την αγορά των τροφίμων καταβάλλονται από τον Κοινωνικό Οργανισμό 23.000 ευρώ κάθε μήνα.
Ενημερώνει επίσης του υπουργούς ότι αυτή η δράση συνεχίζεται, παρά τις δυσκολίες, για Τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και του συλλόγους Γονέων και παρέχονται τρόφιμα για πλήρες «δεκατιανό».
Τέλος επαναλαμβάνει το αίτημα της ανάλογης από τα υπουργεία επιχορήγησης για να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των μαθητών, αίτημα στο οποίο τα τρία προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου