page contents

20171009

ΜΑΓΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ TOY ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Μαγική πρεμιέρα για τον Προμηθέα Πάτρας που επικράτησε
εκτός έδρας του ΠΑΟΚ με 79-73, πετυχαίνοντας ένα ιστορικό διπλό στην 1η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League 2017-18, ύστερα από εκπληκτική εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο, μίνι μπλακ-άουτ στο φινάλε του 3ου δεκαλέπτου και ψυχωμένη αντίδραση, χάρις στη σπουδαία άμυνα όλης της ομάδας, στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 13-17 στο 5΄, αλλά η αντίδραση των Πατρινών ήταν άμεση, καθώς ανέβασαν την απόδοσή τους στην άμυνα και, παίζοντας ομαδικά στην επίθεση, βρήκαν ελεύθερα σουτ κι ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση, αφού κατάφεραν μ’ ένα εμφατικό σερί 16-4 να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 23-17. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά συνέχισαν εντυπωσιακά επεκτείνοντας το σερί σε 26-5, παίρνοντας διαφορά 15 πόντων στο 14΄ (33-18), ενώ έλεγξαν απόλυτα το παιχνίδι ως την ανάπαυλα πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια με διαφορά 16 πόντων (42-26).

Η ομάδα της Πάτρας ξεκίνησε καλά και στην επανάληψη και έδωσε στη διαφορά την ψηλότερη τιμή της στο 25΄(57-36). Κάπου εκεί, όμως, η ομάδα του ΠΑΟΚ επιχείρησε την αντεπίθεση της και κατάφερε σ’ ένα μόλις δίλεπτο, εκμεταλλευόμενη κάποιες κακές επιλογές του Προμηθέα, να πετύχει σερί 12-0 και να κατεβάσει αρχικά τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (48-57 στο 27΄), ενώ επεκτείνοντας το σερί της σε 23-5 ψαλίδισε τη διαφορά στους 3 πόντους στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου (59-62).

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε ν’ αποκτά ψυχολογικό προβάδισμα, καθώς προηγήθηκε με 63-62 στο 31΄30΄΄, αλλά οι παίκτες του Προμηθέα κατάφεραν να μην δεχθούν πόντο τα επόμενα 5 λεπτά, με αποτέλεσμα να σκοράρουν 7 σερί πόντους και να προηγηθούν με 6 (69-63 στο 36΄30΄΄) και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ως το φινάλε, φτάνοντας σε μια ιστορική εκτός έδρας νίκη με 79-73.

Αναλυτικά: ΠΑΟΚ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 73 – 79.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 26-42 (ημιχ.), 59-62, 73-79.  

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Dillard, Klassen 17, Χρυσικόπουλος, Krubally 2, Τσόχλας 2, Μαργαρίτης 1, Ζάρας 11 (1), Καραμανώλης, Κατσίβελης 9 (1), Jones 19 (3), Triche 12

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Μάκης Γιατράς): Lypovvy 15 (1), Τουτζιαράκης, Evans 11, Σκούφης, Γκίκας 7 (1), Faye 18 (4), Releford 11 (2), Δημάκος, Σαλούστρος 15 (1), Milosevic 2

Οι δηλώσεις των προπονητών μετά τον αγώνα.

 Στην αποφασιστικότητα που έδειξε ο Προμηθέας στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, στάθηκε ο τεχνικός της πατρινής ομάδας Μάκης Γιατράς στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τον «Δικέφαλο» του Βορρά στο «PAOK Sports Arena». Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του πατρινού προπονητή:

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): «Κάναμε μια μεγάλη και ιστορική νίκη στην Α1. Παίξαμε με μια μεγάλη ομάδα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο αλλά βρήκαμε τις δυνάμεις στην τελευταία περίοδο κι ενώ πέρασε μπροστά ο ΠΑΟΚ, είχαμε τα ψυχικά αποθέματα και γυρίσαμε το παιχνίδι. Καταλαβαίνω, ήρθε ο Προμηθέας και κέρδισε τον ΠΑΟΚ… Αυτό δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια. Σέβομαι τον Ηλία που είναι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές και δεν είναι τυχαίες οι επιτυχίες του, τον ΠΑΟΚ που είναι μεγάλη ομάδα, αλλά εμείς εκμεταλλευτήκαμε τις καταστάσεις όπως το πρόβλημα με τον Ντίλαρντ. Πλέον έχω συνειδητοποιήσει τη νίκη”.

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής ΠΑΟΚ): «Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Εμείς φθάσαμε στο τέλος μιας εβδομάδας με πολλά απρόοπτα τα οποία μας έχουν αλλοιώσει την εικόνα που είχαμε δημιουργήσει στο διάστημα της προετοιμασίας με αποτέλεσμα σήμερα να είχαμε κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Μια ομάδα που δεν μπορούσε να επιτεθεί με συγκεκριμένο τρόπο και με μεγάλη πίεση στο μυαλό μας δίχως λόγο. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, περισσότερο με θέληση και διάθεση και λιγότερο με μπάσκετ. Τα καταφέραμε, γυρίσαμε αλλά όταν παίζεις με μια ομάδα με το ρόστερ του Προμηθέα δεν είναι εύκολο να γυρίσεις από το -20 και να κερδίσεις. Γνωρίζοντας τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και τις δυνατότητές μας, αλλά και με εμπιστοσύνη σε όλους τους ανθρώπους, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα περιμένουμε τους σημαντικούς παίκτες που μας λείπουν. Και πιστεύω ότι θα ξαναμπούμε στον δρόμο που είχαμε μπει τον προηγούμενο μήνα».

Για το rotation της ομάδας είπε: «Όταν είσαι αναγκασμένος στη διάρκεια μιας εβδομάδας να παίξεις χωρίς τους δύο δημιουργούς σου – σε ένα άθλημα που βασίζεται σε αυτό το κομμάτι – έχεις πρόβλημα. Δεν είχαμε περιθώριο αντίδρασης. Με τον χρόνο που είχε ο Κατσίβελης, τα 35 λεπτά, φαίνεται το πρόβλημα. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί αλλά οι ανάγκες μας υποχρέωσαν σε αλλαγές ρόλων και θέσεων. Θεωρώ ότι γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε αυτήν την εικόνα».

Για το ότι οι Έλληνες παίκτες δεν βγήκαν μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, είπε: «Ο Μαργαρίτης είχε πρόβλημα. Δεν θέλω να ξεχωρίσουμε Έλληνες και ξένους. Ο καθένας έχει τον ρόλο του και θεωρώ ότι κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Δεν γίνεται να αλλάξει εύκολα ο ρόλος με έναν διακόπτη. Το ζητούμενο για μας είναι να δημιουργήσουμε και πάλι την εικόνα που είχαμε. Η χρονιά δεν τελειώνει σε 1-2 παιχνίδια. Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί είχαμε μπει σε έναν σωστό δρόμο και το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο δουλειά μας. Και η εικόνα ασφαλώς. Προσωπικά πιστεύω στην ομάδα, θα μείνουμε ενωμένοι και θεωρώ ότι ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας». Σε ερώτηση για την αντίδραση της ομάδας του στην τελευταία περίοδο και την επιστροφή από το -21, είπε: «Η ομάδα γύρισε το παιχνίδι με μια συγκεκριμένη πεντάδα η οποία έπαιξε 12-13 λεπτά συνεχόμενα και προηγήθηκε με 63-62, έχοντας βγάλει και αγωνιστικά λεπτά στον αγώνα του Κυπέλλου. Εκεί δεν είχαμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε αυτήν την πεντάδα. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει καλό ρόστερ. Το ζητούμενο ήταν να μην φθάναμε σε αυτήν την κατάσταση. Δεν εφησυχάζεις με έναν πόντο μπροστά».

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ρωτήθηκε για τα χαμένα λέι απ. «Πράγματι η εικόνα μας δεν ήταν καλή. Το πρόβλημα ξεκινάει από την επίθεση όπου τα παιδιά κάνουν πράγματα διαφορετικά από αυτά που έκαναν. Δεν ήταν εύκολο να υπάρχει η κατάλληλη αντίδραση από κάθε παίκτη ξεχωριστά όταν υπάρχει πίεση. Είχαμε να διαχειριστούμε και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο που εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει τόση πίεση». Για τους πολλούς πόντους που δέχεται η ομάδα του στον αιφνιδιασμό, είπε: «Και στο παιχνίδι της Τετάρτης είχαμε πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον. Αν επιτεθείς και κάνεις μια σωστή απόφαση όλοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους. Εμείς δεν είχαμε καλές αποφάσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου