page contents

20171010

Ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής με αφορμή το γνωστό απαράδεκτο περιστατικό ξυλοδαρμού αθλούμενου δημότη

Από την Διοικούσα Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού
Σταδίου, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
«Η Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Παμπελοποννησιακού Σταδίου (Π.Σ.) συνεδρίασε έκτακτα την Παρασκευή 6/10/17 με αφορμή το γνωστό απαράδεκτο περιστατικό ξυλοδαρμού αθλούμενου δημότη από αθλούμενη ομάδα πυγμαχίας, που έλαβε χώρα εντός των εγκαταστάσεων. 
Αφού έλαβε υπ’ όψη της όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της και μετά από συνεννόηση με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου μας αποφάσισε τα παρακάτω : 
1. Καταδικάζει απερίφραστα ως αποτροπιαστική πράξη τον ξυλοδαρμό συμπολίτη, ανεξάρτητα από το αν ήταν απρόκλητος η όχι . Ειδικότερα επειδή οι εμπλεκόμενοι είναι αθλητές και μάλιστα του δυναμικού αθλήματος της πυγμαχίας, η συγκεκριμένη πράξη βρίσκεται σε προκλητική αντίθεση με τον αθλητικό πολιτισμό και τα αθλητικά ιδεώδη και δυσφημεί τον αθλητισμό. 
2. Απαγορεύει επ’ αόριστο την είσοδο στις εγκαταστάσεις του Π.Σ. όλων όσων έχουν την ευθύνη του ξυλοδαρμού για παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας του και κύρια του άρθρου 8, το οποίο προβλέπει και την επιβαλλόμενη διοικητική κύρωση. 
3. Να εντείνει τις προσπάθειες της και να πάρει πρόσθετα απαιτούμενα μέτρα τήρησης του Κανονισμού Λειτουργίας που έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. 
4. Να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες Αθλητικές Αρχές, για το συγκεκριμένο περιστατικό του ξυλοδαρμού και των εμπλεκόμενων σ΄αυτό. 
Όπως είναι ήδη γνωστό η φύλαξη, η εποπτεία και η ασφάλεια του Παμπελοποννησιακού Σταδίου υποστηρίζονται σε εικοσιτετράωρη βάση από σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα (CCTV – όπως απαιτεί ο Ν. 4326/2015 για τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις), καθώς επίσης και από εξειδικευμένο προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας security και δημοτικούς υπαλλήλους. 
Τέλος επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο τη μεγάλη έλλειψη της πόλης σε δημόσιες σύγχρονες εξειδικευμένες για κάθε άθλημα εγκαταστάσεις που θα αποσυμφορήσουν τις υπάρχουσες και θα απαλείψουν αντιπαραθέσεις και επικίνδυνες εντάσεις Καλούμε λοιπόν τα αθλητικά σωματεία και όλους τους φορείς της πόλης να αγωνιστούν για τις νέες αναγκαίες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα χρηματοδοτούνται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της πόλης μας στον αθλητισμό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου