page contents

20170404

ΙΣΑ: Eπικίνδυνα τα επίπεδα ακτινοβολίας που προσλαμβάνουμε καθημερινά

Μέτρα για την μείωση της ακτινοβολίας πρέπει να λάβει η πολιτεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου
Αθηνών, Γιώργου Πατούλη. Σε ημερίδα που διοργάνωσε ο ΙΣΑ, υπό την αιγίδα του ΚΕΔΕ, με θέμα «Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία και οι Πιθανές Επιπτώσεις στην Υγεία», έγινε λόγος για τα αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας που λαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας.

Συγκεκριμένα, η εμφάνιση καρκίνου, κυτταρικού στρες, η αύξηση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών, γενετικές βλάβες του αναπαραγωγικού συστήματος, διαταραχές στη λειτουργία μάθησης και μνήμης είναι μερικές από τις επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν από τις ακτινοβολίες της ασύρματης τεχνολογίας. Επιπλέον, άτομα που κατοικούν κοντά σε κεραίες τείνουν να εμφανίζουν πονοκεφάλους, αϋπνίες, έλλειψη συγκέντρωσης και μνήμης, αλλεργίες και μείωση του ανοσοποιητικού.

Η αντικατάσταση των αναλογικών μετρητών της ΔΕΗ από έξυπνους μετρητές, καθώς και η τεχνολογία του 5G, αλλά και άλλες νέες εφαρμογές επηρεάζουν τα επίπεδα της ακτινοβολίας, συμβάλλοντας στην αύξησή τους, και δημιουργούν επιπτώσεις στην υγεία μας.

Το παράδειγμα άλλων χωρών που έχουν μειώσει δραστικά τα επιτρεπτά όρια ακτινοβολίας, προτείνει ο ΙΣΑ πως πρέπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα, και ο κάθε πολίτης να σέβεται τους κανόνες προστασίας.
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου