page contents

20170407

Το YouTube άλλαξε τους κανόνες: Ποιοι θα μπορούν να βγάζουν χρήματα από το κανάλι τους...

Πριν πέντε χρόνια το YouTube άνοιξε διάπλατα τις «πόρτες» του κυριολεκτικά στους πάντες. Αυτό σημαίνει πως οποιοσδήποτε μπορούσε να κάνει λογαριασμό, να ανεβάζει
βίντεο και πολύ γρήγορα να αρχίσει να βγάζει χρήματα. Αυτό το μοντέλο βοήθησε το YouTube να εξελιχθεί στην μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο παγκοσμίως, αλλά παράλληλα προκάλεσε και αρκετά προβλήματα. Πολλοί χρήστες δημιουργούσαν λογαριασμούς όπου ανέβαζαν περιεχόμενο που ήταν ιδιοκτησία άλλων, πολλά εκ των οποίων ανήκαν σε γνωστές δισκογραφικές εταιρίες και κινηματογραφικά στούντιο ή άλλους δημοφιλείς δημιουργούς του YouTube.   

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει αυτήν την τάση, το YouTube ανακοίνωσε πως από εδώ και στο εξής οι δημιουργοί δεν θα μπορούν να «εξαργυρώσουν» τα κανάλια τους αν δεν έχουν αγγίξει πρώτα τα 10.000 views [σ.σ. Τα «lifetime views» είναι τα συνολικά views που έχουν συγκεντρώσει μαζί όλα τα βίντεο σε ένα κανάλι].  
Μόλις κάποιον κανάλι ξεπεράσει τα 10.000 views, το YouTube θα το «επιθεωρεί» με βάση τις πολιτικές του για να διαπιστώσει αν είναι εντάξει ώστε να ξεκινήσει να βγάζει χρήματα. Βάζοντας το συγκεκριμένο όριο, που δεν θεωρείται πολύ υψηλό, η δημοφιλής πλατφόρμα θέλει ταυτόχρονα να μην αποθαρρύνει νέους ανεξάρτητους δημιουργούς από το να εγγραφούν. «Μόλις κάποιος δημιουργός φτάσει τα 10.000 views στο κανάλι του, θα ελέγχουμε την δραστηριότητα και το πόσο σύμφωνη είναι με τις πολιτικές μας. Σε περίπτωση που όλα δείχνουν καλά, θα ξεκινά να προβάλλει και διαφημίσεις«, εξηγεί ο Ariel Bardin, αντιπρόεδρος του τμήματος διαχείρισης προϊόντων του YouTube.    Τον τελευταίο καιρό το YouTube έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις μετά τις καταγγελίες από μεγάλες εταιρίες πως διαφημίσεις τους αναπαράγονταν πριν την έναρξη βίντεο που είχαν ακατάλληλο ή ακόμη και εξτρεμιστικό περιεχόμενο.    

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου