page contents

20170614

Δημιουργία τμήματος του Δημοσίου ΙΕΚ μέσα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας

Τη δημιουργία τμήματος του Δημοσίου ΙΕΚ μέσα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας προωθεί η πολιτεία σε συνεργασία με τη διοίκηση του σωφρονιστικού
καταστήματος και τη διοίκησης το ΙΕΚ της αχαϊκής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έχουν γίνει οι πρώτες επαφές, με «ενδιάμεσο», την βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου. Η επιθυμία των κρατουμένων όσον αφορά το υπό ίδρυση τμήμα έχει ήδη εκφραστεί και σχετίζεται με την Ζαχαροπλαστική, την Μαγειρική και την Αρτοποιία.

Θυμίζουμε ότι στους χώρους των φυλακών του Αγίου Στεφάνου λειτουργούν φούρνοι όπου οι κρατούμενοι παράγουν το ψωμί τους και από ότι φαίνεται είναι μια δραστηριότητα που τους «άνοιξε» την όρεξη για κάτι περισσότερο που θα τους βοηθήσει στην κοινωνική τους ένταξη όταν εκτίσουν την ποινή τους.

Tην περασμένη Δευτέρα τις φυλακές της Πάτρας επισκέφθηκαν η κυρία Αναγνωστοπούλου και ο διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ της Πάτρας, Παναγιώτης Αναγνώστου οι οποίοι συναντήθηκαν με τον διευθυντή των φυλακών, την υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας, με τους οποίους συζήτησαν την προοπτική της δημιουργίας του τμήματος του ΙΕΚ μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Η συνάντηση αυτή έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όλοι οι συμμετέχοντες, όπως άλλωστε και οι εκπρόσωποι των κρατούμενων, συμφώνησαν ότι η λειτουργίας του τμήματος θα βοηθήσει πάρα πολλοί τους εγκλείστους, ειδικά συνδυαζόμενο με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που ήδη λειτουργεί στον Άγιο Στέφανο.

«Αυτονομήσαμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, κάτι για το οποίο είναι ενθουσιασμένοι οι μαθητές του. Σε αυτό το πλαίσιο σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε τμήμα ΙΕΚ για την μεταλυκειακή εκπαίδευση των κρατούμενων. Ο διευθυντής είναι σύμφωνος, οι κοινωνικές υπηρεσίες το ίδιο, βεβαίως και οι κρατούμενοι.. Ελπίζω ότι θα προχωρήσει γρήγορα. Στις φυλακές έχουμε τις υποδομές. Πολύ καλά μαγειρεία και τις αίθουσες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας οπότε είναι πολύ εύκολο να γίνει», δηλώνει από την πλευρά της η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου