page contents

20170530

Εορτασμός 76ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, την οφειλόμενη επισημότητα και με εντυπωσιακή συμμετοχή συμπολιτών μας, γιορτάστηκε η 76η επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Την γιορτή οργάνωσε ο Σύλλογος των Κρητών Πάτρας "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ".

Το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου 2017 έγινε Δοξολογία στον
Μητροπολιτικό Ναό Πατρών Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην οποία παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού - Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής κ. Στάμου Παύλος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων, εκπρόσωπος της Διοίκησης του ΚΕΤΧ, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Πατρών, ο Γενικός Γραμματέας του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών κ. Γεώργιος Πεππές, ο Πρόεδρος Παναγιώτης Τσιρούδης και μέλη του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Πάτρας "Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ", ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Πάτρας "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" και πολλοί συμπολίτες μας φίλοι του Συλλόγου.

Ακολούθησε ομιλία του κ. Γεωργίου Παναγιωτάκη, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος με λόγο μεστό και περιεκτικό αναφέρθηκε στα γεγονότα και το νόημα της Μάχης της Κρήτης.

Μετά τη Δοξολογία σχηματίσθηκε πομπή με κατεύθυνση την πλατεία Όλγας. Πολυμελής ομάδα νέων με Κρητικές ενδυμασίες πλαισίωνε την σημαία του Συλλόγου Κρητών Πάτρας. Στην πλατεία Όλγας τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση, υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων στα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης και κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο των πεσόντων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του, προς όλους εκείνους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας, τον Δήμο Πατρέων και την Ελληνική Αστυνομία - Τμήμα Τροχαίας για την βοήθεια τους και, τέλος, τα Τοπικά και Κρητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που φιλοξενούν και καλύπτουν κάθε μας πρωτοβουλία και δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου