page contents

20170603

Πάτρα: Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο με τα σεντόνια στο Νοσοκομείο του Ρίου

Σωρεία αποκαλυπτικών στοιχείων γύρο από την περίεργη υπόθεση της αγοράς και παραλαβής σεντονιών για τα
κρεβάτια του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  του Ρίου, τα οποία δεν κάλυπταν τις προδιαγραφές με τις οποίες είχαν παραγγελθεί και τον τρόπο που τελικά αυτά παραλήφθηκαν  πριν ένα μεγάλο μέρος του καταλήξει στα πλοία της γραμμής Πάτρα – Ιταλία και σε ξενοδοχεία της  Μεσσηνίας φέρνει σήμερα στο φως  το patrastimes.gr

Όπως προκύπτει από σχετικά έγραφα, τα μέλη της επιτροπής παραλαβής στις 23 Οκτωβρίου του 2014 ενημέρωναν με αναφορά τους το Διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου, ότι παρέλαβαν από συγκεκριμένη εταιρεία  200 σεντόνια  τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με τις προδιαγραφές ως προς τις διαστάσεις που αυτά είχαν παραγγελθεί.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται, πως υποχρεώθηκαν να παραλάβουν τα ακατάλληλα και εκτός προδιαγραφών σεντόνια για να μην μείνει ακάλυπτο το νοσοκομείο ενώ ενημερώνουν πως  περιμένουν άλλα 800 σεντόνια για τα οποία ο προμηθευτής τους πληροφόρησε πως επίσης δεν θα πληρούν τις προδιαγραφές.

Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωναν επίσης πως δεν πρόκειται να παραλάβουν τις υπόλοιπες ποσότητες αφού αυτές δεν είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές.

Στις 30 Οκτωβρίου του 2014 τα μέλη της επιτροπής παραλαβών με νέο τους έγγραφο με τον τίτλο «Πρακτικό απόρριψης»ενημερώνουν  το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΠΝΠ, πως νέα παρτίδα  100 σεντονιών από την ίδια εταιρεία εστάλη , την οποία και κλήθηκαν να παραλάβουν, αλλά λόγω του ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις  αυτό δεν έγινε δεκτό.

Παράλληλα στο ίδιο έγγραφο αποκαλύπτουν πως  συγκεκριμένο διοικητικός στέλεχος του νοσοκομείου είναι ενήμερο από τις 24 Οκτωβρίου του ίδιου μήνα για το πρόβλημα το οποίο υπάρχει.

Το «γαϊτανάκι»  της προσπάθειας να γεμίσει το νοσοκομείο με σεντόνια που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις καλά κρατούσε και για το επόμενο διάστημα, καθώς όπως προκύπτει από το πρακτικό αγοράς παρά τις αναφορές δόθηκαν 7994 ευρώ .
Στις 3 Νοεμβρίου του 2014 τα μέλη της επιτροπής παραλαβών του Νοσοκομείου στο Ρίον, με νέο πρακτικό αναφοράς τους επισημαίνουν πως κλήθηκαν εκ νέου στην αποθήκη του ΠΠΝΠ να παραλάβουν  αυτή τη φορά 700 σεντόνια,  από την ίδια εταιρεία, όπου είχαν τετ α τετ με δύο υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες (έναν άντρα και μία γυναίκα)  που τους υπέδειξαν συγκεκριμένα σεντόνια τα οποία θα έπρεπε να πάρουν για να κάνουν έλεγχο και όχι κάποια τυχαία από την παρτίδα.

Όπως αποκαλύπτουν τα μέλη της επιτροπής παραλαβής , αρνήθηκαν να συνεχίσουν τη διαδικασία θεωρώντας πως η δειγματοληψίας  βάση τυχαίας  επιλογής του υλικού και όχι κατόπιν υπόδειξης. Στο ίδιο έγγραφο η διοίκηση του Νοσοκομείου ενημερώνεται πως η άρνηση των μελών της επιτροπής να κάνουν δειγματοληπτικό έλεγχο βάση υποδείξεων, πυροδότησε την έκρηξη του κ  …………………. , ο οποίος απείλησε  με ΚΥΡΩΣΕΙΣ !!! 
Τα όσα «αγγελικά» συμβαίνουν στο ΠΠΝΠ συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες, καθώς όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο το PatrasTimes,  στις 11 Νοεμβρίου του 2014 ενημερώνεται ο Διευθυντής του Διοικητικού αυτή τη φορά, πως μετά από έγγραφο που τους είχε στείλει ο ίδιος, πραγματοποίησαν σχετική δοκιμασία  σε πλυμένα και μη σεντόνια  και διαπιστώθηκε πως  αυτά δεν πληρούν τις προδιαγραφές  καθώς  οι διαστάσεις τους είναι μικρότερες. 
Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από τη δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων εγγράφων είναι πολλά και αφορούν στο τι έκανε η διοίκηση του Νοσοκομείου προκειμένου να μην ζημιωθεί το νοσοκομείο και να μην κουκουλωθεί η υπόθεση, ποιος είναι ο ρόλος συγκεκριμένων υπηρεσιακών και διοικητικών παραγόντων καθώς και στο κατά πόσο η παραλαβή των σεντονιών που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές έγινε συνειδητά προκειμένου αυτά στη συνέχεια να καταλήξουν σε πλοία της γραμμής Πάτρα – Ιταλία και σε ξενοδοχεία αφού ήταν ακατάλληλα για το Νοσοκομείο.
http://patrastimes.gr/home-page-slider/%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CF%80%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου