page contents

20170529

Έπεσε αεροσκάφος Mirage 2000 στις Σποράδες. Σώθηκε ο πιλότος

Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 κατέπεσε περίπου στις 12:18 το μεσημέρι της Δευτέρας (29/5) στις Σποράδες, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρουσιάστηκε βλάβη στο μαχητικό
αεροσκάφος και ο χειριστής εγκατέλειψε με ασφάλεια το αεροσκάφος, είναι καλά στην υγεία του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία περισυλλογής του από τα σωστικά συνεργεία, ενώ στην άσκηση, συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι πριν από λίγο δόθηκε εντολή από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και απέπλευσε αμέσως από την Σκόπελο ταχύπλοο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου διατάχθηκε να αρχίσει έρευνες στην περιοχή Γαϊδάρες, στα ανοιχτά του Στάφυλου, αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με το κάθισμα του αεροσκάφους και αναζητείται στη θαλάσσια περιοχή. Στην περιοχή ήδη επιχειρούν κι άλλα σωστικά συνεργεία με διάφορα μέσα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ολοκληρώθηκε στις 13.30 η περισυλλογή του πιλότου από ελικοπτέρου Super puma της ΠΑ, τον οποίο μετέφερε σώο με ασφάλεια στο 251 γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας η βλάβη στο μαχητικό αεροσκάφος που ήταν ο νούμερο δύο του σχηματισμού και ο χειριστής αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου