page contents

20170602

«Νοιάζομαι και Δρω» - Μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων της Πάτρας! (φωτο)

200 μαθητές από τα 4 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας πήραν την, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017, μέρος σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων.


Η εκδήλωση αποτελούσε την καταληκτική δράση των δημοτικών σχολείων της Πάτρας 8ο, 44ο, 49ο και 61ο που
στο πλαίσιο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος “Νοιάζομαι και Δρω”, υλοποίησαν μέσα στη σχολική χρονιά βιωματικές δράσεις για να καλλιεργήσουν στους μαθητές τους τις έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση μελλοντικών υπεύθυνων, κοινωνικά ευαίσθητων και ενεργών πολιτών. Βασικών άξονας σε όλα τα σχολεία ήταν η σύνδεση των εννοιών και των δράσεων που υλοποίησαν με τους μαθητές ΑΜΕΑ, ώστε να αποκτήσουν ενεργητική στάση απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα ρατσισμού και περιθωριοποίησης ατόμων με αναπηρία και να μεταφέρουν μηνύματα  αλληλεγγύης των κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται στήριξη.


 «Νοιάζομαι και Δρω» - Μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων της Πάτρας! (φωτο)
Στην εκδήλωση αυτή οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες, αλλά και να γνωρίσουν φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Πάτρας που συμμετείχαν στην εκδήλωση προκείμενου να δείξουν στους μαθητές ένα ζωντανό παράδειγμα εθελοντισμού και να τους ενημερώσουν για τη δομή και το έργο τους.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι φορείς – οργανώσεις: Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» - για έναν άλλο τρόπο ζωής, Ομάδα Εθελοντισμού & Ενεργοποίησης Patrinistas, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Πατρών – Νοσηλευτική Υπηρεσία, 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρίου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την ενεργή παρουσία.


Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των σχολείων, εθελοντών γονιών των μαθητών, καθώς και εθελοντών φοιτητών από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.


 «Νοιάζομαι και Δρω» - Μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πάρκο εκπαιδευτικών δράσεων της Πάτρας! (φωτο)
Χορογραφίες και τραγούδια

Οι μαθητές παρουσίασαν χορογραφίες και τραγούδια που σχετίζονται με τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την ενεργή πολιτειότητα και απόλαυσαν βιωματικές δράσεις που είχαν ενταχθεί στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Όσο για τον κρυμμένο θησαυρό που κατάφεραν να ανακαλύψουν λύνοντας γρίφους κι εντοπίζοντας σημεία στο χώρο, δεν ήταν άλλος από την αξία του Εθελοντισμού! Σε αυτό το παιχνίδι βγήκαν όλοι νικητές!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, κ. Μπαρής, ο Σχολικός Σύμβουλος της 6ης Εκπ. Περιφέρειας, κ. Καραγιάννης, η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, κ. Παπακωνσταντινοπούλου, που στήριξε την πρωτοβουλία και τις δράσεις των σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές των σχολείων, κ. Φίλιας, κ. Μιχαλάκου, κ. Τάγιου, κ. Κατσιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου